Wintersportjassen voor je kids: tips & tricks

Met het wintersportseizoen voor de deur is het weer tijd om te kijken welke trends er dit jaar zijn op het gebied van wintersportkleding voor kinderen. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om de jassen en broeken van de vorige jaren te gebruiken, maar wanneer deze items aan vervanging toe zijn is het handig om te letten op een aantal punten bij aanschaf van een wintersportjas. In dit artikel lees je enkele tips en tricks waar je op moet letten bij het kopen van een wintersportjas voor je kids. Lees dus gauw verder.

Veiligheid staat voorop

Het is aan te raden om bij het uitzoeken van een kinderwintersportjas te kijken naar de veiligheid van de jas. Zorg voor een wintersportjas die goed ademt en die goed aansluit op het lichaam van je zoon of dochter. Een te kleine jas zit totaal niet comfortabel en een te grote jas kan gevaarlijk zijn tijdens het skiën of snowboarden. Natuurlijk is het wat budget betreft handig om een jas op de groei te kopen, maar dit is tijdens het wintersporten zelf helemaal niet aan te raden. Kies dus voor de juiste maat zodat je kind op een veilige manier kan wintersporten.

Kies voor kleur

Een andere handige tip is om te kiezen voor kleur wanneer je een wintersportjas zoekt. Een felle kleur valt niet alleen op in de sneeuw, maar is ook nog eens hartstikke leuk voor je kind. Voor kinderen kan het wat betreft kleuren en prints eigenlijk niet gek genoeg. Ga bijvoorbeeld voor een mooie felrode wintersportjas of kies voor een geprinte wintersportjas in felle kleuren. Combineer deze altijd met een felgekleurde helm en andere accessoires die lekker opvallen. Zo ziet je kind er enorm trendy uit én blijft veiligheid voorop staan.

Gewichtsloze jas

Staat je kind met alle liefde op de latten en is hij of zij het liefste de hele vakantie op de piste te vinden? In dat geval kun je kiezen voor een gewichtsloze jas: dit soort jassen zijn soms wellicht iets duurder, maar bieden ook een stuk meer comfort wanneer het gaat om comfortabel wintersporten. Je voelt het namelijk amper dat je een jas aan hebt. Tegelijkertijd houdt een gewichtsloze jas je kind wel lekker warm en droog. Dat is precies wat een goede wintersportjas moet doen!

Winterjas met meerdere doelen

Het handige voordeel van een goede wintersportjas voor kinderen is dat dergelijke jassen ook vaak gebruikt kunnen worden als gewone winterjas. Een wintersportjas heeft namelijk dezelfde kenmerken als een goede winterjas: het item moet kou tegenhouden en het moet waterdicht zijn. Deze ideale combinatie is ook erg prettig bij een winterjas. Hoewel de Nederlandse winters niet altijd even koud zijn, zijn ze vaak wel nat. Gebruik een wintersportjas voor je kinderen dus ook gerust als gewone winterjas. Zo haal je nóg meer uit de jas!

Vorige

Jassen combineren met jurken

24 november 2017
Volgende

Stoere snowboardjassen voor heren

24 november 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.