Witter dan wit: kies voor een witte winterjas

Is jouw standaard keuze altijd voor een felle kleur in je winterjas en wil je het dit jaar helemaal anders doen? Of misschien wil je zo net voordat het écht weer warmer wordt buiten nog gaan voor een winterse look? In beide gevallen kun je kiezen voor een winterse witte winterjas. Waarom wit zo'n unieke kleur is voor een winterjas hoeven we misschien niet eens uit te leggen. Wit is een goede representatie van dit koude seizoen; de sneeuw is immers wit en wanneer het vriest ziet alles er buiten wit uit. Daarnaast is het een hele opvallende kleur om te dragen in het donkere seizoen én is het een hartstikke mooie en classy kleur voor een jas. Wat ons betreft dus al genoeg redenen om eens te kiezen voor een witte winterjas. Lees hier meer over deze trend.

Wollen witte winterjas

Wat we deze winter en in de winter van 2019/2020 veel zien is de wollige winterjas. Hierbij kunnen we aan verschillende soorten wollen winterjassen denken: wat dacht je bijvoorbeeld van de witte teddy coat; een heerlijke jas met een vachtje? Teddy coats zijn de afgelopen jaren niet meer weg te denken uit het huidige modebeeld en zijn vooral de laatste twee jaar echt booming geworden. Het leuke van zo'n witte teddy coat is dat je deze jas kunt dragen met ieder figuur. Omdat de teddy coat een recht model heeft, benadrukt het het bovenlichaam niet. Zolang je daaronder een mooie skinny jeans, een legging of een jurkje met panty draagt zie je alsnog de vormen van je lichaam zonder dat het too much is. De teddy coat is leuk voor mannen én vrouwen.

Een andere fijne wollen winterjas is een klassieke lange warme winterjas. Lange winterjassen zijn hot, daar kunnen we niet meer omheen. De laatste jaren is de lange winterjas langzaam maar zeker in de diverse collecties tevoorschijn gekomen. Waar we eerder juist wegliepen met donkere kleuren wat betreft een lange winterjas zien we steeds vaker lange winterjassen in kleur en zo ook in wit. Een lange witte winterjas; de één moet er niet aan denken terwijl het voor de ander een hele gedurfde zet is. Het is hoe dan ook een absolute musthave voor deze winter en het volgende winterseizoen dus misschien kun je er voordat het echt warm is buiten één scoren in de uitverkoop.

Kies voor een stoere witte winterjas

Natuurlijk is het niet alleen cute en fluffy wanneer we het over witte winterjassen hebben. Je kunt ook absoluut kiezen voor een meer stoere winterjas met een witte kleur. Veel mannen en vrouwen willen een winterjas met pit en vinden het daarbij prima om op te vallen. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over een leren witte winterjas? Leren jassen zijn tijdloos en duurzaam; de ideale combinatie voor de perfecte winterjas. Hoewel leren jasjes vaak iets duurder zijn dan de gemiddelde jas ben je er in verhouding over de jaren heen verspreid minder geld aan kwijt. Leer is namelijk een stevig en ontzettend duurzaam materiaal dat jaren meegaat. Je doet dus absoluut een goede investering wanneer je kiest voor een wit biker jack of ander model leren jas.

Ook een witte parka in de winter of een wit bomberjack als fijne tussenjas kan je look net wat meer uitstraling geven. Combineer dergelijke witte jasjes op de juiste manier en je hebt een te gekke look. Hoe je dit doet? Heel simpel: truien met collen zijn helemaal hip. Kies daarom voor een grote wollen coltrui in het rood of grijs en trek daarbij een trendy skinny jeans of een rokje met panty aan. Je zult zien dat wanneer je daar overheen een witte winterjas draagt je een hele fijne winterse look hebt gemaakt. Uiteraard kun je wit ook combineren met andere kleuren zoals zwart, bruin, camel, donkergroen, marineblauw en ga zo maar door.

Wit combineren in je look

Uiteraard zijn er nog veel meer soorten jassen die ontzettend modieus staan in een hedendaagse look. Een witte faux fur jas is bijvoorbeeld te koop in verschillende collecties en een witte gewatteerde regenjas is ook onmisbaar in je garderobe. Maar hoe combineer je zoveel wit en is wit wel een goed idee in de winter? Wanneer je gemakkelijk knoeit of altijd snel vies wordt, moet je misschien even goed nadenken voordat je kiest voor een witte winterjas. Eigenlijk is de trend wel leuk genoeg om het niet te overwegen, dus in dat geval kun je alsnog gaan voor een witte jas die je gemakkelijk en snel schoon kunt maken, zoals een softshell jas of een smart parka.

Wit is een fijne kleur die je op verschillende manieren kunt combineren met een kleur naar keuze. Dat is direct het grote voordeel van deze kleur; het maakt eigenlijk niet uit in welke look je wit wilt mixen, grote kans dat het direct tof is. Dat geldt ook voor andere basiskleuren zoals grijs, zwart en denim. Voor dit seizoen kun je bijvoorbeeld kijken naar de trendkleuren voor jassen, zoals de trendkleur poederblauw of diverse natuurtinten. Wil je liever voor save gaan? Kies dan voor standaard combinaties zoals wit met zwart, wit met grijs of wit met donkerrood. Voor welke kleur je ook gaat; wit is altijd een goed idee als basiskleur voor je (winter)jas.

Volgende

Saliegroene jassen als trend in 2019

26 maart 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.