Zomertrend: korte puffer jack

We zijn net begonnen met de zomer in Nederland en hoewel we al een heerlijke lente en een bloedheet begin van de zomer hebben gehad, is het zo begin juli best fijn om in de avond een jasje te dragen. Het ziek worden van deze kou zonder jas zal niet zo snel gebeuren, maar het voelt toch wat comfortabeler om het lekker warm te hebben op het terras of bij een picknick in het park. Je hoeft echt geen dikke winterjas aan te schaffen voor deze avonden, een fijne tussenjas kan al wonderen doen. De redactie van Jas.nl zit zoals altijd achter de laatste trends aan wanneer het om jassen gaat. Daarom willen we jou deze trend niet onthouden: het korte puffer jasje.

Wat is een kort puffer jack?

Dat het puffer jack toch weer back in fashion is, is voor velen best een verrassing. Zullen we je wat vertellen? Stiekem is het puffer jack nooit weggeweest! Omdat deze jassen je écht, maar dan ook écht, goed warm houden, zien we ze sowieso ieder winterse seizoen in de collecties hangen. Waar we in de winter juist kiezen voor lange jassen staat het korte puffer jack in de zomer centraal. Een puffer jack is een grof gewatteerde jas met als grootste doel jou warm houden. Hiermee kunnen we direct stellen dat een puffer jack vaak een hele opvallende jas is en voor sommigen misschien zelfs een beetje een over the top jas. Helemaal wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een kleurrijk exemplaar!

De puffer jas heet niet voor niets zo: een kwalitatief puffer jack bestaat uit verschillende lagen die gevuld zijn met dons. Je raadt al wel waar deze lagen voor dienen: precies. Om ervoor te zorgen dat jij het niet koud krijgt. Daarnaast heeft zo'n jas vaak een hogere kraag waarmee je wind en andere weersomstandigheden een beetje op afstand kunt houden. De langere varianten puffer jacks zijn ideaal in de winter: je kunt je er vrij in bewegen (veel vrijer dan de meeste mensen denken) en ze zijn heerlijk warm. Stiekem vinden we ze eigenlijk ook best wel wat hebben, wat jij?

Geschiedenis van het puffer jack

Altijd leuk om wat meer te weten te komen over hoe een bepaalde trend ontstaan is of hoe een product zoals deze jas ontstaan is. Wat veel mensen niet weten is dat het puffer jack al een patent heeft in 1940. Eddie Bauer, een outdoorman én businessman in hart en nieren, overleed iets daarvoor bijna aan onderkoeling terwijl hij aan het zeilen was. De jas die hij toentertijd droeg was niet warm genoeg en liet veel wind door. Daarom bedacht hij het puffer jack, een gestikte jas met veren zodat hij lekker warm op de zeilboot kon zonder direct ziek te worden of onderkoeld te raken.

Sinds het moment dat hij het patent aanvroeg is de jas eigenlijk al niet meer weg te denken uit de fashionwereld. In de jaren 80 zagen we de jas in verschillende gedaantes terug bij de jeugd in Milaan waar het een echte trend werd. Het puffer jack in de jaren 90 was een echte 'stoere' jas die veel gedragen werd door rappers en hiphoppers. Toen zagen we de jas vooral terug in langere uitvoeringen inclusief bontkraag. Veel mensen vinden het misschien nog lastig om een puffer jack te dragen, omdat het je gedaante groter doet lijken. Maar heb je eenmaal de ballen om ermee rond te lopen, dan heb je een hele toffe trend te pakken.

Puffer jack combineren in je look

Tegenwoordig wordt het puffer jack in allerlei looks gedragen. Zo kan een kort net puffer jasje de perfecte kantoorjas voor dames zijn, mits de kleuren rustig zijn en mits het geheel er netjes uitziet. Combineer in dat geval het puffer jack met een pantalon en nette enkellaarsjes of draag de jas juist bovenop een rok en een blouse. Omdat het een gewatteerde jas betreft zul je zien dat je het altijd lekker warm hebt in deze jas, ook wanneer je naar die ene belangrijke afspraak moet. Het puffer jack heeft best een sportief uiterlijk, waardoor je de jas ook goed kunt dragen in je alledaagse look. Kies voor een informele look bijvoorbeeld voor een mooie groene jas in combinatie met shorts en een paar gympen.

Of ga juist op de wat frissere avonden voor een combinatie met een flared legging en een paar platformsneakers, schoenen die we echt niet meer in de kast kunnen laten staan deze zomer. Wat betreft kleuren heb je ruim de keuze wanneer het gaat om puffer jacks. Deze zomer zien we verschillende tinten paars veelvuldig terug: combineer een lila jas met lichtgroene tinten en bijvoorbeeld witte sneakers en je hebt een échte trendy kleurencombinatie. Benieuwd of een puffer jacket iets voor jou is? Let's say: waarom probeer je het niet eens uit?

Volgende

Hoe draag je cabans?

9 juli 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.