Dames opgelet: deze zomerjassen draag je in de zomer van dit jaar

Net nu we de trends voor damesjassen voor de lente van 2021 bekend hebben gemaakt, is het alweer tijd voor de zomer. Kun je net als wij niet wachten tot de zomer weer écht begint? Lekker genieten van die lange zomerse avonden, een boekje lezen in de zon en dagen naar het strand. Je zou in eerste instantie denken dat je helemaal geen zomerjas nodig zou hebben op die warme dagen. Toch zijn sommige dagen en vooral de avonden frisser dan je denkt. Daarom is het altijd verstandig om goed voorbereid te zijn. In dit artikel lees je meer over zomerjassentrends voor dames in de zomer van 2021.

Welke oude trends zijn nog hip deze zomer?

Natuurlijk hoef je niet direct een nieuwe jas aan te schaffen. De kans is groot dat je zomerjas van 2020 nog prima een jaartje mee kan gaan. Dat is eigenlijk alleen maar beter: op die manier ga je op een duurzame manier om met je zomerjas. Het is ook best onnodig om ieder seizoen een nieuwe jas aan te schaffen. Ga daarom liever voor een jas die iets duurder is, maar wel langer gebruikt kan worden dan voor een jas die na één seizoen al helemaal klaar is. De trends in de zomer van 2020 waren wisselend: zo zagen we veel lichte trenchcoats maar droegen we ook massaal spijkerjacks.

Trenchcoats en spijkerjasjes zijn van die tijdloze jassen die je eigenlijk ieder jaar wel kunt dragen. Dat betekent dat ze jouw zomerse look dit jaar ook zeker helemaal af kunnen maken. Ook de look van 2020 kan deze zomer gewoon: denk aan een combinatie met witte grote sneakers en een denim shorts of aan een mooi zomerjurkje met een paar boho sandaaltjes eronder. Wat leuk is om te zien, is dat de modekleuren van vorige zomer deze zomer ook weer terugkomen. Kies daarom voor een zomerjas in een warme kleur, zoals roest of terra cotta. Daarmee scoor je sowieso tijdens de zinderende zomerdagen.

Cropped jassen voor de lente en de zomer

Als er iets is wat we bij de zomerjassen van 2021 zien, zijn het korte jasjes. Deze jassen worden ook wel cropped jassen genoemd en zijn echt niet meer weg te denken uit een hippe garderobe. Misschien vraag je je af wat je in hemelsnaam moet met een zomerjas die eigenlijk te kort is. Dat gaan we je uitleggen: cropped jasjes zijn namelijk ideaal voor de dagen waarop het warm is, maar waarbij de avonden een stuk frisser zijn. Je hebt met zo'n kort model dan net even een warmer kledingstuk zonder dat je direct je hele lichaam bedekt. Zo'n cropped jasje is heerlijk warm, maar niet te - waardoor het het ideale item is voor de zomers in Nederland.

En weet je wat? Op het moment dat de zomer voorbij is draag je zo'n kort jasje gewoon op een trui of sweater en rock je ermee in het najaar. Er zijn namelijk genoeg exemplaren die ook prima in een minder zonnig seizoen kunnen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cropped leren jasje? Of van een cropped stoer spijkerjack? Dit soort jasjes draag je heel goed op een wollen trui met col of op een sportieve sweater met capuchon. Zo is een cropped jas zeker je investering waard, aangezien je er meerdere seizoenen mee kunt. Ga jij voor een sportief model of kies je liever voor een meer stijlvol exemplaar?

Hoge schouders en pofmouwen

Een andere opvallende trend is een trend die we afgelopen zomer ook al zagen: jassen, truien, sweaters en meer met hoge pofmouwen. We looooove it - deze trend lijkt regelrecht uit de jaren 80 te komen en eerlijk? Daar kun je vandaag de dag heel wat mee. We weten inmiddels ook wel dat niet iedereen fan is van de pofmouw en ook dat snappen we. Geloof ons in ieder geval als we zeggen dat de pofmouw een echte eyecatcher is in iedere look. Het maakt een saaie basic jas net wat pittiger en het zorgt voor een opvallend detail in een casual outfit. Je moet alleen even weten hoe je het het beste kunt combineren zonder dat het écht lijkt alsof je uit de jaren 80 bent weg gewandeld (hoewel dat eigenlijk best prima zou zijn).

In de zomer van 2021 zien we pofmouwen terug op verschillende fashion items. Hoe heerlijk is een cropped jas met hoge mouwen of schoudervullingen? Die combinatie is he-le-maal 2021 en past ook nog eens in diverse looks. Je kunt er je sportieve look wat feestelijker mee maken en het staat ook nog eens te gek in een hele normale look. Vind je de cropped jassentrend niet zo interessant? Geen probleem - ook dan kun je combineren en experimenteren met pofmouwen. Misschien is in dat geval een dunne trenchcoat met opvallende schouders iets voor jou of ga je juist liever voor een spijkerjasje met hoge schouders. Waar je ook voor gaat: een pofmouw in je look is deze zomer sowieso een echte aanrader. 

Zomerse jasjes van natuurlijke materialen

Tot slot willen we het nog met je hebben over zomerse jasjes die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Een katoenen of linnen jas is iets wat we al jaren zien, maar wat niet ieder jaar zichtbaar is in de nieuwe collecties. In 2021 zijn deze materialen weer helemaal terug van weggeweest en dat is voor de warmere zomers erg goed nieuws. Dit soort natuurlijke materialen hebben namelijk de eigenschap om je te beschermen tegen echt hete dagen, terwijl ze je zweet en vocht op een ademende wijze afvoeren. Dat is dus perfect voor warme zomerdagen, omdat je op die manier alsnog een jasje aan kunt zonder dat je direct ontzettend zweet. Natuurlijk zijn er nog veel meer voordelen te vinden aan deze stoffen.

Wist je bijvoorbeeld dat een katoenen jas op koudere zomerdagen juist verwarmend werkt? Deze bijzondere eigenschap maakt katoen tot een heel multifunctioneel materiaal. Daarnaast zijn katoenen en linnen jassen duurzaam in de zin dat je er met de juiste verzorging jaren van kunt genieten. Het zijn allebei stevige stoffen die comfortabel en zacht aan je huid voelen en ze zijn ook nog eens ideaal wanneer je een gevoelige huid hebt. Veel vrouwen met een gevoelige huid kunnen jassen van plastic materialen zoals viscose of polyester niet goed verdragen op de huid, helemaal niet wanneer ze gaan zweten. In zo'n geval is een katoenen zomerjas echt dé oplossing!

Vragen omtrent zomerjassentrends voor vrouwen

Heb je nog een vraag over een van de bovenstaande trends? Of wil je meer weten over een bepaalde jas? Check dan de vragen én antwoorden hieronder. Wie weet staat jouw vraag er wel tussen!

1. Bij hoeveel graden kan ik mijn jas thuislaten?

Sommige zomerdagen zijn gewoon te warm om een jasje mee te nemen. Wanneer de temperaturen boven de 23 à 24 graden komen, hoef je echt geen zomers jasje aan te trekken. Geniet in dat geval gewoon van het lekkere weer en neem alleen een jas mee wanneer de avond veel koeler is voorspeld.

2. Zit er een leeftijdsgrens aan de trend cropped jasjes?

Wat ons betreft zeker niet. Je weet zelf vaak het beste hoe je een jasje kunt combineren, zo ook in het geval van een cropped jasje. Het maakt niet uit of je 16 jaar bent of 55 jaar - als jij een cropped exemplaar kunt rocken dan moet je zo'n jas vooral dragen.

3. Zijn denim jasjes deze zomer ook gewoon weer hip?

Spijkerjasjes kunnen eigenlijk altijd. Dat is zo'n typisch voorbeeld van een zomers jasje of tussenjasje dat ieder jaar weer een goede match is met de kleding die dan trendy is. Daarom raden we je aan om eenmalig flink te investeren in een goede spijkerjas waar je echt jaren van kunt genieten. Op die manier ben je één keer veel geld kwijt, maar ben je wel voor een aantal jaren klaar. Sommige spijkerjasjes kunnen met de juiste verzorging zo 15 jaar mee.

4. Vanaf welke maand kan ik mijn winterjas inruilen voor een zomerjas?

Dat verschilt natuurlijk per jaar, maar over het algemeen kan je winterjas vanaf maart of april wel weer de kast in. Toch zul je zien dat het op sommige dagen frisser is dan je misschien had gedacht. Draag op dat soort dagen een dikke trui of sweater onder je zomer- of tussenjas en je merkt niet zoveel van de kou.

5. Welke modekleuren zijn in de zomer van 2021 hip?

In de zomer van 2021 zien we vooral veel natuurlijke, warme kleuren. Hierbij kun je denken aan terra cotta, mosterdgeel, olijfgroen en roestbruin. Ga je liever voor een frissere kleur? Kijk dan eens tussen de diverse tinten blauw - Classic Blue is een prachtige kleur voor zomerse dagen. Combineer een jas in deze kleur met een witte broek en witte sneakers en je zongebruinde kleur zal heel mooi uitkomen.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.