Herfstjas gebruiken als winterjas

Deze zogeheten Indian Summer zorgt voor een heerlijk zomers gevoel, hoewel het in de ochtenden toch echt al een stuk frisser wordt. Misschien draag je je zomerjas nog met een sjaal, maar vind je het net te fris. Voor dit soort momenten is de herfstjas perfect! Deze dunnere winterjas komt ook vaak wat later in het jaar goed van pas. In Nederland lijkt het namelijk wel alsof de winter ieder jaar iets uitgesteld wordt. Daarom lees je in dit artikel meer over je herfstjas gebruiken als winterjas. Aan welke jassen moeten we hierbij denken en hoe combineer je ze?

Dunne trenchcoat in de winter

Eerder lieten we je al weten dat we ook de komende winter weer helemaal fan zijn van de trenchcoat als winterjas. Maar wist je dat er ook hele mooie uitvoeringen van de trenchcoat bestaan die perfect zijn voor de herfst? Laat de wollen trenchcoat dus maar even achterwege en kies voor een fijne, dunne stof die je gemakkelijk over je trui of over je blouse aan kunt trekken.

Het voordeel van de dunne trenchcoat is dat je hierbij een beetje zelf kunt bepalen hoe warm je het hebt. Op koudere dagen draag je er bijvoorbeeld een dikke trui onder en op wat warmere dagen of op dagen waarbij je veel binnen bent volstaat een blouse of een shirt. Voor extra warmte voeg je een dikke sjaal of een trendy muts toe aan het geheel. Met deze jas heb je het in ieder geval nooit veel te heet en dat is wel zo prettig wanneer je bijvoorbeeld veel onderweg bent voor werk.

Lange vintage jas als herfst- en winterjas

Een andere trend is die van de lange jassen. Deze winter zien we deze lengtes sowieso terug wanneer het om winterjassen gaat; lange winterjassen zijn helemaal hip! Voor de écht koude dagen kies je natuurlijk voor een heerlijke warme stof, maar voor de minder koude dagen is een dunner model ook heel geschikt. Met een lange herfstjas houd je een groot deel van je lichaam lekker warm, zonder dat het té warm is.

Een ander groot voordeel van dit soort jassen is dat ze ook hartstikke trendy zijn wanneer je ze open draagt. Dat is ideaal op zonnige dagen! Draag bij lange jassen ook langere sjaal, zodat je deze mooi langs de jas kunt laten hangen. Kies voor een warme kleur zodat je de jas goed kunt laten matchen bij de rest van je herfstige outfits. Echte herfstkleuren zijn bijvoorbeeld donkerbruin, okergeel, legergroen, marineblauw of bordeauxrood.

Ben je benieuwd naar de herfstjassen die je als winterjas kunt gebruiken? Bekijk het overzicht met kinderwinterjassen, dameswinterjassen of herenwinterjassen en vind jouw winterjas!

Volgende

Winterjassen matchen met je hondje

15 oktober 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.