Jassen met verwarming: ken jij ze al?

Herken jij jezelf in diegene die het altijd, maar dan ook echt altijd koud heeft? Kan geen wollen jas of geen gevoerde leren jas jou warm houden? Met deze volgende trend zal zelfs de grootste koukleum het warm hebben: jassen met verwarming. Ja, je leest het goed: een winterjas waarin een verwarmingssysteem gevestigd zit waarmee je elke koude dag kunt overleven. Het Britse bedrijf 8K Flexwarm heeft voor de koulijers onder ons deze hele bijzondere jas ontwikkeld. In dit artikel lees je meer over deze winterjas voor dames en heren. Misschien is het een handige jas voor jou volgende winter? Check it out!

Ontwikkeling van verwarming in je jas

Een geschenk uit de hemel: dat is de ontwikkeling van jassen met verwarmingselementen voor veel mensen. Helemaal nieuw is deze trend overigens niet: in motorjassen van bepaalde merken zien we al een tijdje dat er een soort kacheltje in is verwerkt waardoor motorrijders het niet zo snel koud krijgen. Een nadeel aan dergelijke stoere vaak leren jassen is dat ze er niet zo stoer en trendy uitzien. Dat is precies wat veel mensen wel het liefste hebben. Daarom kwam 8K Flexwarm met het idee om een trendy winterjas op de markt te brengen waarin zo'n kacheltje verwerkt is. Wát een goed idee, toch?

Volgens Barry Ryan, woordvoerder van het Engelse bedrijf, zitten er drie verwarmingselementen in die de kou moeten verdrijven. Dit gebeurt met de zogeheten technologie Flexwarm: hele dunne elementen die je amper ziet of opmerkt, maar die je wel lekker warm houden. In zo'n jas met verwarming zitten drie van die strips die ongeveer zes uur 'mee kunnen'. Daarna moet je de elementen opladen; er zit een oplaadbare batterij in de winterjas. Deze elementen buigen mee met iedere beweging die je maakt, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je bewegingsvrijheid. Dat is nog eens een speciale winterjas: perfect voor een frisse wandelvakantie of gewoon voor alledag.

Perfecte outdoor jas

Wat ook handig is om te weten over deze jas is het feit dat je de jas gewoon kunt wassen. Ben je dus op zoek naar een goede jas voor kamperen of een kwalitatieve jas voor wandelen en andere buitensporten in de winter? Dan is deze jas met verwarming zeker een aanrader. Volgens Ryan bestaat het grootste deel van het publiek dan ook uit outdoorliefhebbers en mensen die veel buiten zijn. Om je activiteiten buiten net wat aangenamer te maken, is deze ontwikkeling meer dan top te noemen. Tel daarbij op dat de jas zelfs over een coating bestaat die brandwerend is en je hebt een hele unieke winterjas te pakken.

Het reguleren van de temperatuur van de jas is ontzettend simpel. Dat kan namelijk gewoon via een app op je smartphone! Dat is een beetje hetzelfde als de temperatuur in je woning regelen; binnen slechts een paar drukken op de knop ben jij op aangename temperatuur. Misschien denk je "hé, deze jassen komen me bekend voor!" Dat kan; er bestaan al enkele andere bedrijven die jassen met verwarming hebben geproduceerd. Geen enkel ander bedrijf heeft echter jassen bedacht die met behulp van een heuse applicatie kunnen worden verwarmd. Daarom is deze jas de perfecte outdoor jas voor iedereen.

Overige kenmerken jas met verwarming

Via die applicatie regel je trouwens ook hoeveel graden je het wilt hebben. Hierbij is het maximum zelfs 50 graden! Ook op de winterjas zelf zitten knoppen waarmee je de temperatuur kunt regelen. Dat is wel zo handig als je in de winter je telefoon ergens opgeborgen hebt in je tas en je dikke handschoenen aan hebt. Voor zo'n jas betaal je iets meer dan 200 euro, wat opzich erg meevalt wanneer je kijkt naar de kwaliteit van de winterjas. Het bedrijf is van plan om nog veel meer producten te gaan ontwikkelen met verwarmingselementen. Zo denken ze aan mutsen, slaapzakken en broeken om op die manier mensen ook in de vrieskou te stimuleren om naar buiten te gaan.

Ook zo benieuwd naar de jassen met verwarming? Probeer dan zeker eens zo'n jas uit. Ook kunnen we ons voorstellen dat je nog even wilt wachten met het aanschaffen van zo'n jas: misschien vind je het te duur of wil je de trend nog even afwachten. Het is in ieder geval goed om te weten dat er verschillende soorten winterjassen voor zowel dames als heren beschikbaar zijn in allerlei pasvormen en looks. Wat dacht je van een te gekke parkajas met verwarming? Of ga je liever voor een soort softshell jas met verwarmingselementen? Laat je verrassen door het aanbod winterjassen en wie weet loop jij er de komende winter warmpjes bij.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.