Kies deze winter voor een trenchcoat

Iets waar wij absoluut niet genoeg van kunnen krijgen: de trenchcoat als winterjas. Eerder schreven we al een artikel over waarom we ook deze winter voor een trenchcoat kiezen, in dit artikel vertellen we je meer over het combineren van de trenchcoat in je winterse look, de toepassing van de trendkleuren van deze winter en waarom we allemaal toch zo van de trenchcoat houden. Ben jij nog niet overtuigd van dit tijdloze model als winterjas? Dan raden we je aan om dit artikel over de trenchcoat als winterjas te lezen.

Trenchcoat voor dames én heren

Het grote voordeel van de trenchcoat is dat er ieder jaar verschillende modellen in de (web)winkels hangen. Hierbij denken mensen vaak dat de trenchcoat alleen voor dames bedoeld is, maar niets is minder waar. Bij de damesjassen zien we echter wel wat meer accent op de taille dan bij de herenjassen. Wist je dat een trenchcoat de ideale winterjas is voor lange mensen? Het model benadrukt namelijk de taille waardoor de lengte in je lichaam als het ware door de jas wordt afgebroken.

Wat ook heel bijzonder is van de trenchcoat is dat hoewel het een tijdloze jas is, de jas helemaal in het hier en nu past. In de winter van 2018/2019 zien we bijvoorbeeld ontzettend veel prints terug op winterjassen. Denk hierbij aan tijgerprint, panterprint en zelfs slangenprint, het kan eigenlijk niet gek genoeg. De trenchcoat is wat betreft model de ideale winterjas met print. Hij is net lang genoeg om je lekker warm te houden, is over het algemeen van zacht materiaal gemaakt wat de print goed weergeeft én ziet er naast trendy toch stijlvol uit.

Trenchcoat combineren in de winter

Deze winter zien we allerlei prachtige kleuren als trend terug. Wat betreft een trenchcoat kun je kiezen voor een van de fellere kleuren van het seizoen, maar je kunt het ook basic (en dus klassiek) houden door te gaan voor een zwarte, donkergrijze of bruine trenchcoat. Deze kleuren kun je namelijk heel mooi combineren met trendkleuren in je accessoires zoals je sjaal en muts. Kies daarbij bijvoorbeeld fraaie rode accessoires of ga juist voor ceylon geel. Vooral bij donkergrijs passen dergelijke kleuren ontzettend goed, maar natuurlijk komen ze ook goed uit de verf bij andere donkere kleuren.

Voor de dames is het een aanrader om de trenchcoat te combineren met een mooie pantalon en een wollen trui of juist met een winters jurkje of een rok met een dikke panty. Bij de heren past een dergelijke winterjas goed bij een nette broek of juist een stoere jeans. Met een paar brogues of nette veterschoenen maak je de stijlvolle look helemaal af. Het leuke is dat je ook juist kunt kiezen voor een meer sportieve look met een paar toffe sneakers! Precies dat maakt de trenchcoat zo geliefd en daarom zien we deze jas ieder jaar weer terug: je kunt er eindeloos mee combineren en bij iedere stijl vind je wel een bepaalde look.

Vorige

Nationale Wintersportdag

9 september 2018
Volgende

Gewatteerde regenjas als winterjas

13 september 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.