Match je jas met je horloge

Van plan om een nieuw horloge te kopen? Let dan wel op de volgende paar dingen. Voor de meeste mensen moet een horloge er in ieder geval mooi uitzien. Daarnaast moet een horloge het nodige kunnen: anno 2019 kies je of voor een heel basic horloge of voor een zogeheten smart watch waarmee je helemaal up to date kunt blijven van je e-mail, appjes en andere notificaties. Omdat we in eerste instantie vaak toch letten op hoe het uiterlijk van een horloge is, geven we je in dit artikel enkele tips hoe je een horloge het best kunt combineren met een herenjas of damesjas. In dit artikel behandelen we verschillende stijlen en looks waarmee je een horloge kunt matchen. Lees je mee?

Analoog of digitaal horloge mixen in je look

De eerste vraag die je jezelf moet stellen tijdens je zoektocht is of je voor een digitaal horloge wilt gaan of voor een analoog horloge. Waarom je deze vraag moet stellen? Heel simpel: er is nogal wat verschil te zien in het uiterlijk van beide horloges. Digitale horloges zien er vaak wat moderner uit dan analoge horloges, iets waar je rekening mee kunt houden in je outfit. Draag je bijvoorbeeld regelmatig een net colbert voor werk en ben je op zoek naar een passend horloge? Dan kun je óf kiezen voor een klassiek analoog exemplaar of juist voor een ultra-moderne smartwatch.

Digitale horloges zijn een absolute aanrader voor iedereen die veel bereikbaar moet zijn, of dat nu voor het thuisfront is of voor collega's of zakenpartners. Deze hippe horloges passen dan ook goed bij een nette kantoorjas voor heren maar matcht ook goed bij nette jassen voor dames. Ga voor een mooie zilveren uitvoering van een trendy merk zoals een horloge van Michael Kors of een horloge van Emporio Armani. Er is ruim de keuze in dit soort nette horloges voor zowel dames als vrouwen. Natuurlijk kun je ook voor een simpel analoog horloge gaan: iets simpels kan juist een stijlvolle look afmaken.

Let op de gelegenheid voor het dragen van een horloge

Daarnaast is het handig om te kijken waarbij je het horloge zoal wilt dragen. Zoals we hierboven beschreven passen klassieke horloges en nette horloges goed bij kantoorlooks. Dit soort horloges zijn ook perfect bij jasjes die je naar een bruiloft draagt of andere classy jasjes voor dit soort events. Ben je vooral van plan om je horloge bij dit soort gelegenheden te dragen? Dan is een analoge smartwatch of een klassiek horloge dus de juiste keuze. Je kunt óf juist heel erg willen opvallen met het horloge of gaan voor een meer basic horloge.

Ben je echter op zoek naar een passend horloge die je vooral wilt dragen bij alledaagse dingen, zoals winkelen, uitgaan, sporten en meer? Kies in dat geval voor een trendy model dat gemakkelijk te bedienen is en eenvoudig en snel af te lezen is. Veel jonge mensen kiezen vandaag de dag al gauw voor een smartwatch, puur door het gemak dat ze daarmee ervaren. Smartwatches passen goed bij hippe looks en trendy jasjes, zoals sportjasjes voor heren, bomberjacks voor vrouwen of een te gek leren jasje voor zowel dames als heren.

Welk horlogebandje bij welke jas?

Tot slot is het aan te raden om te bekijken welk horlogebandje je wilt dragen bij welke jas. Een felrood horlogebandje combineren met een roze jas is bijvoorbeeld niet direct aan te raden, tenzij je voor een lekker opvallende look wilt gaan. Let ook hierbij op wat de gelegenheid is: bij een formele gelegenheid kies je vaak voor een donkerkleurig horlogebandje die goed past bij een net colbert of een klassieke trenchcoat. Kies bijvoorbeeld voor een zwart of donkerbruin horlogebandje dat in exact dezelfde kleur is als je jas. 

Bij informele gelegenheden is de kans groot dat je voor een meer kleurrijk jasje gaat die iets minder formeel is. Denk hierbij aan een hip spijkerjasje of een teddy coat in een fijne kleur. Hierbij kun je echt van alles dragen wanneer het om kleuren horlogebandjes gaat. Spijkerjasjes kunnen bijvoorbeeld iedere kleur hebben: van groene horlogebandjes tot aan witte horlogebandjes en meer. Onze tip is om bij dit soort kleurrijke combinaties vooral te gaan voor een andere kleur dan zwart of bruin, zodat je een vrolijk geheel krijgt. 

Volgende

Tussenjassen voor kinderen

2 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.