Natuur is inspiratie voor jassen in lente 2020

Voor het voorjaar van 2020 zien we een aantal opvallende trends in fashion en dus ook bij de jassen. Zo schreven we al eerder over het feit dat jassen met een vrouwelijke look het helemaal worden in de warme seizoen en zeggen we wederom hallo tegen de trend van de jassen met jungleprint. Die jungleprint zagen we al een aantal jaren terug: in 2017 en 2018 was deze print ook hartstikke hip. De redactie van Jas.nl was dan ook ontzettend blij om te lezen dat deze print in de zomer van 2020 ook weer helemaal terug gaat komen. Dat geldt ook voor de trend die we in dit artikel bespreken: jassen in natuurlijke kleuren en jassen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Ben je er klaar voor?

Wat zijn jassen in de natuurlijke trend?

Afgelopen najaar zagen we diverse modecollecties langskomen op de catwalks van onder onder Ralph Lauren en Versace. Opvallend hierbij was dat er weer veel nadruk lag op het gebruik van natuurlijke materialen. Wanneer je er iets langer over nadenkt, is het niet heel vreemd dat deze natuurlijke trend ook nu weer helemaal hip en happening is. Jassen van natuurlijke materialen zijn vaak duurzame jassen en laat duurzaamheid nou een hot item zijn anno 2020. Dat betekent dat deze trend naadloos aansluit aan wat er speelt in de moderne samenleving.

Bij natuurlijke jassen kun je aan allerlei soorten jassen denken, mits ze maar precies passen in de duurzame en groene trend. Dat betekent dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor jassen in natuurlijke kleuren, zoals groene jassen, bruine jassen en stijlvolle beige jassen. Op die manier 'pas' je heel goed binnen deze natuurlijke trend. Ook kun je gaan voor jassen gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen en linnen. Hieronder vertellen we je iets meer over deze verfijnde materialen. 

Natuurlijke materialen: katoenen jassen en linnen jassen

Een stof die heel erg fijn is in het warme seizoen is katoen. Een fijne katoenen jas is de perfecte aanvulling op je garderobe. Het natuurlijke materiaal is duurzaam, houdt warmte tegen en zorgt ervoor dat je je comfortabel voelt in je jas. Katoen is namelijk een hele zachte, doch ietwat stramme stof die lekker zacht aanvoelt aan je huid. Het fijne van een katoenen jas is dat ze met enige verzorging jaren meegaan en je dus jaren kunt genieten van zo'n duurzame jas.

Ook linnen jassen gaan we veelvuldig terugzien in het voorjaar en de zomer van de 2020. Linnen is net als katoen een hele fijne stof die nog net iets soepeler valt dan katoen. Linnen jassen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en pasvormen, waarbij we voornamelijk veel colberts en blazers gaan zien. Dit soort jasjes kun je aan op een doodnormale dag, maar zijn ook perfect voor bruiloften, afspraken en werk. Kortom: het ideale materiaal voor de zomer.

Natuurlijke kleuren bij jassen

Naast natuurlijke materialen kun je uiteraard gaan voor jassen met natuurlijke kleuren. Sterker nog: dit is grotendeels dé trend die we terug gaan zien. Jassen in allerlei fijne kleuren zoals mosgroen, terracotta en okergeel. Denk dus aan warme kleuren die redelijk rustig zijn en op een fijne manier met elkaar gecombineerd kunnen worden. Een legergroene jas past heel goed met okergeel en andersom. Ook terracotta is een prachtige kleur die je bijvoorbeeld met beige heel goed kun mixen.

Met natuurlijke kleuren kun je heel gauw een mooie boho look maken. Voor zowel mannen als vrouwen én kinderen is de boho look deze zomer helemaal hip! Denk aan lange zwierige jassen van dun materiaal in een aardekleur of een mooie tint beige in combinatie met sandalen, veel armbandjes en een mooie zonnehoed. Niets is te gek met deze trend. Over te gekke boho jassen lees je natuurlijk ook meer op onze website. In de webshop kun je zelfs kiezen uit een tiental boho jassen! Reden genoeg toch om eens een kijkje te nemen?

Vorige

Jungleprint jassen in 2020

29 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.