Paris Fashion Week: dit zijn de modetrends voor najaar uit Parijs

Met de Paris Fashion Week achter de rug is het zeker interessant om te kijken naar de hoogtepunten van deze week. Wat lieten de bekende modeontwerpers zien en wat kunnen we verwachten op het gebied van mode in het najaar van 2020/2021? Voor ons is het hierbij natuurlijk het meest interessant om te kijken naar wat de jassentrends van het najaar gaan worden. Zien we nog dingen terug die we in de trends voor de lentejassen zien of worden het totaal nieuwe items? In dit artikel lees je meer over de voorspellingen van deze fashion week.

Modetrends van Stella McCartney

Een drietal designers kwamen aan bod tijdens deze modeweek, waaronder de bekende Stella McCartney. Bij haar collecties draait het voornamelijk om natuur: te gekke bikerjassen voor hem en haar in natuurlijke tinten, natuurlijke materialen en andere kenmerken van biodiversiteit. Het is dan ook niet heel gek dat we bij haar collecties voor het najaar van 2020/2021 veel gebruik van duurzame materialen terugzien. Het opvallende hierbij is dat McCartney al jaren een goed voorbeeld wil zijn op het gebied van duurzaamheid. Dat is wederom terug te zien in haar nieuwste collectie.

In de najaarscollectie staan diervrije producten en materialen centraal. Dat betekent duurzame jassen die op een eerlijke manier geproduceerd zijn. Hierbij zien we een nadruk op minimalisme: eenvoudige kaftan-modellen in diverse natuurlijke en rustige kleuren. Denk bijvoorbeeld aan langere beige jassen of aan een rustige trenchcoat met een dikke tailleriem. Hierbij mag je wat betreft de accessoires flink uitpakken, zolang de basis maar rustig is en blijft.

Najaarstrends van dit jaar van Balenciaga

Naast de collecties van Stella McCartney nam Balenciaga ons alvast mee naar de trends voor het najaar van 2020/2021. Ook bij dit luxe modemerk uit Spanje is duurzaamheid een belangrijk thema: hierbij staat de klimaatcrisis voornamelijk centraal. Hierbij werd er met LED-schermen en futuristische muziek een blik op de toekomst gegeven. Wat zal er gebeuren met de wereld wanneer we door blijven gaan zoals we nu doen? Hierbij past - uiteraard - futuristische mode, waarbij materialen zoals leer en satijn centraal stonden. Denk aan mooie leren jasjes met futuristische details.

Het is niet zo vreemd dat de kleurentrends volgens Balenciaga meer in de donkere hoek te vinden zijn. Hierbij horen donkere kledingstukken, zoals zwarte jassen en donkerpaarse shirts. Ook interessant om te zien is de nadruk op hoge schouders; iets wat we ook al in de zomer van 2020 gaan zien. Denk aan truien en jassen met schoudervullingen, waardoor je een beetje een jaren 80 vibe creëert in je totale look. Deze combinatie draag je met een paar zwarte laarzen met hak of een paar zwarte platform sneakers.

Valentino najaarstrends 2020/2021

Bij Valentino draaide het tijdens de Paris Fashion Week om iets anders, namelijk om genderinclusiviteit. Dat betekent unieke modellen die bijzondere items droegen die in eerste instantie niet standaard voor bijvoorbeeld mannen of juist vrouwen bedoeld zijn. We zien het bijvoorbeeld steeds vaker dat mannen vrouwelijke jassen dragen en vrouwen meer mannelijke jassen. Dat kan en mag allemaal. Dit geheel liet Valentino zien door geen standaard modellen te gebruiken, maar juist mensen met verschillende soorten uiterlijk en eigenzinnigheden.

Voor het najaar zien we bij Valentino voornamelijk veel oversized jassen, zoals grote cabans en andere nette jassen die in diverse stijlen gedragen worden. Hierbij worden voornamelijk donkere tinten gebruikt, zoals donkergrijs en bordeauxrood. Over het algemeen zijn het redelijk nette jassen die in allerlei soorten stijlen worden gecombineerd. Zo kunnen dit soort jassen heel goed met nette kleding, maar staat het ook juist te gek wanneer je ze combineert met een stoere of speelse look.

Vorige

Polkadot jassen voor ieder seizoen

23 maart 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.