Tips voor de herfstvakantie

De ene dag schijnt de zon, de andere dag moet je je waterdichte jas uit de kast trekken voor een fikse regenbui; de herfst van dit jaar is lekker gevarieerd. Hoewel er weinig mensen zijn die écht dol zijn op regen moeten we dit natte seizoen toch zien door te komen. Gelukkig komt de herfstvakantie er voor velen aan, een fijn moment om een of meerdere dagen weg te gaan. Guess what: je hoeft helemaal niet Nederland uit om een leuke herfstvakantie te hebben! Wat we echter wel aanraden is om de weersvoorspelling goed in de gaten te houden. Zo eind oktober worden er nog temperaturen rond de 20 graden voorspeld, evenals een paar flinke plensbuien. Een goede regenjas meenemen is dus vaak een goed idee. In dit artikel geven we je enkele tips wat je zoal in Nederland kunt doen in de herfstvakantie. Lees dus gauw verder.

Dagje shoppen in Utrecht of Amsterdam

Met de trein kun je vanuit ieder deel in Nederland gemakkelijk op stap. De Nederlandse Spoorwegen stunten meestal in en rondom de vakanties met leuke dagdeals waarbij je voor een prikkie een toffe stad kunt bezoeken. Kom bijvoorbeeld shoppen in onze prachtige hoofdstad: Amsterdam heeft echt voor ieder wat wils. Lekker struinen langs de grachten, op zoek naar een warme winterjas in de Kalverstraat, dure jassen shoppen in de P.C. Hooftstraat en even een koffiestop met een taartje bij een van de vele lunchrooms. Vergeet niet om de Dam te bezoeken, een bezoekje te brengen aan het Rijksmuseum en een fiets te huren.

Wil je wel shoppen, maar heb je niet zo'n zin in de drukte van Amsterdam? Ga dan een dagje naar Utrecht. Utrecht is weliswaar wat kleiner, maar heeft ontzettend veel leuke winkels. Helemaal nu het winkelcentrum Hoog Catharijne rondom het station vrijwel af is; alleen hier kun je al een hele dag vertoeven. Ben je op zoek naar een nieuwe winterjas voor je kindje of naar een mooie parkajas voor jezelf? Check dan een van de vele winkels in Hoog Catharijne of wandel naar de Steenstraat. Een bezoek aan Utrecht is natuurlijk niet compleet zonder een rondvaart over de gracht en een broodje Mario als lunch.

Bezoek de Waddeneilanden in de herfst

Heb je toch zin om er iets langer op uit te gaan? En wil je écht genieten van de schoonheid van de Nederlandse natuur? Dat kan het beste op de Waddeneilanden. Wist je dat je Texel ook prima een dagje kunt bezoeken in de herfst? Natuurlijk is het altijd fijner om net iets langer te gaan. Laten de Waddeneilanden zich daar perfect voor lenen. In de herfst kan het wel fris(ser) op de eilanden zijn dan op het vasteland. Zorg er daarom voor dat je in ieder geval een lekker winddicht jack meeneemt zoals een softshell jas of een andere jas die geschikt is voor buiten. Combineer de jas met een warme sjaal en misschien zelfs een muts op de echt frisse dagen.

Texel staat bekend om de vele schapenboerderijen en Vlieland heeft ontzettend mooie lange, en vaak witte, stranden. Op Terschelling valt ook heel wat te beleven: van het bruisende West-Terschelling tot aan fietsen in the middle of nowhere. Ameland heeft een karakteristieke vuurtoren: een echte wit met rode. Op Schiermonnikoog kom je voor de rust; dit kleine eiland biedt ontzettend veel fijne vakantiehuisjes waar je van echte stilte kunt genieten. Naar welk eiland je ook gaat, ieder eiland heeft een eigen karakter. Dus als het even kan en het budget het toelaat: hup, in de herfstvakantie naar de Wadden!

Leuke daguitjes in de herfstvakantie

Natuurlijk zijn er ook genoeg uitjes die je binnen één dag kunt doen, zonder dat je hoeft te shoppen of de natuur in hoeft te gaan. Heb je bijvoorbeeld kinderen dan is het aan te raden om een paar leuke daguitjes in te plannen. Zodra de zon eenmaal schijnt in de herfst kan het ontzettend aangenaam zijn. Daarom is een bezoekje aan een pretpark of aan een dierentuin zeker aan te raden! Bekijk vooraf goed wat het weer gaat doen, zodat je precies weet wat je aan moet trekken. Vaak is een tussenjas in de herfst voldoende voor de warmte. Mocht het gaan regenen dan moet je wellicht een paraplu meenemen of een paar stevige poncho's in de rugzak stoppen.

Is het toch een paar dagen écht snertweer? Dan zijn er diverse musea in Nederland die ook voor kinderen hartstikke leuk zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Spoorwegmuseum of het Nijntje Museum? Ook vind je in bijna iedere plaats in ons land wel een indoor speeltuin waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. Heb je geen kinderen of zijn de kinderen zelf een dagje weg met vriendjes? Verwen jezelf en boek een heerlijk dagje wellness. Vandaag de dag kun je op verschillende websites veel voordeel pakken op dit soort dagjes weg, dus check altijd eerst of er ergens een deal te vinden is met korting. Zo bespaar je ook nog wat geld op je aankoop.

Vorige

Combineren van truien met jassen

9 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.