Tips voor een cozy herfstlook

Veel mensen vinden het lastig om na de zomer ineens te switchen naar een warme herfstlook. Gelukkig kun je vandaag de dag online terecht op heel veel websites, waaronder Jas.nl, voor de beste tips omtrent je herfstige outfit. Je kunt nog zo gek zijn op de zomer, stiekem is de herfst wel weer hartstikke fijn omdat je dikke truien en warme jassen kunt dragen! En dan hebben we het nog niet eens over de lange avonden met kaarsjes, films en thee op de bank. In dit artikel geven we je enkele tips hoe je een fijne en warme herfstlook kunt creëren waarbij we, uiteraard, ook meer vertellen over de jassen die je daarbij kunt dragen. Dat alles vertellen we in dit artikel.

Herfstkleuren van najaar 2019/2020

Eerst willen we je wat meer informatie geven over de kleuren van het najaar van 2019/2020. In de herfst zien we eigenlijk altijd wel warme kleuren terug. Warme kleuren zoals bruin, oranje, terracotta, bordeauxrood, beige en okergeel zijn van die typische herfstkleuren. Misschien is dat zo omdat de bladeren aan de bomen in dit seizoen ook langzaam maar zeker deze kleuren krijgen. Daarnaast zijn er een paar kleuren die specifiek in dit najaar veelvuldig wordt gezien in de collecties van kleding en herfstjassen. Zo zien we een bijzondere mix van rode en roze tinten terug: wat dacht je bijvoorbeeld van een rode jas voor de herfst?

Ook mix en matchen we verschillende tinten natuurlijke kleuren met elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een beige jas met een mooie olijfgroene sjaal of ga voor een oranje wollen trui met een felrode jas. Deze kleurencombinaties zijn het ultieme voorbeeld van een echte fijne herfstlook waar je het letterlijk lekker warm van krijgt. Overige kleuren die we dit seizoen zien zijn grijs, zwart en blauw in diverse tinten. Ga bijvoorbeeld voor galaxy blue in je outfit of kies voor een mooie marineblauwe jas in combinatie met oranje details of kleding.

Herfstlook voor dames

Een materiaal dat we dit najaar veel terug gaan zien voor de dames is corduroy en rib. Kijk maar eens om je heen in een winkelstraat of stap een willekeurige modezaak binnen: grote kans dat je er een corduroy jack tegenkomt, een jurkje van ribstof kunt kopen of een ander item gemaakt van deze materialen kunt scoren. Wij vinden corduroy en rib hét voorbeeld van materialen voor de herfst, voornamelijk wanneer je een kledingstuk van dit materiaal in een herfstige kleur scoort. Ga bijvoorbeeld voor een donkerrood jurkje van ribstof (overgooier) met daaronder een camelkleurig shirt, een maillot eronder en een paar bruine laarsjes.

Wil je liever voor een broek gaan? Dan heb je geluk: van dit materiaal zijn namelijk ook diverse flared leggings en mom jeans te koop. Met beide soorten broeken scoor je al een heel andere look: een mom jeans combineer je met een paar vintage instappers en een oversized wollen truin terwijl je een flared legging of jeans deze herfst combineert met een kortere sweater en een paar enkelboots of herfstige sneakers. Platformsneakers kunnen nog heel goed onder zo'n wijd uitlopende broek, omdat de broekspijpen je enkels lekker warm houden. Platformsneakers combineren met een jas is ook gemakkelijk: draag een kort gewatteerd spijkerjack of een trendy bomberjasje.

Mannenkleding in de herfst

Ook voor de heren is er genoeg te vinden in het najaar. Hierbij zien we ook enkele jassen en blouses langskomen die gemaakt zijn van rib of corduroy. Een spijkerjasje van ribstof of een mooie corduroy blouse staat hartstikke tof in een casual herfstlook met een mooie jeans en een paar Dr. Martens. Ook leuk: een bruine broek met een blokjesblouse van een wat dikker materiaal en een paar hogere veterschoenen eronder. Dr. Martens is een merk schoenen dat we steeds vaker terug gaan zien in de herenlooks. Dat is niet zo gek: deze stoere schoen is goed te combineren in verschillende looks. Je kunt Dr. Martens zelfs in nette looks dragen.

Een nette en stijlvolle herfstlook voor heren is bijvoorbeeld een lange wollen jas met een mooie sjaal. Daaronder draag je een pantalon in een herfstkleur of 'gewoon' in het zwart of je kiest voor een nettere spijkerbroek. Zwarte skinny jeans kunnen heel goed gecombineerd worden in een classy outfit. Draag boven die broek een witte blouse met een wollen sweater of ga voor een gilet. Combineer het geheel met klassieke Engelse brogues of ga voor een andere nette veterschoen in het zwart of bruin. Ook een donkere sweater met lange mouwen zonder blouse eronder is heel passend in een trendy herfstlook. 

Vorige

Puffer coats voor heren

30 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.