Waarom je dit jaar voor een root beer jas moet gaan

Net als alle vorige winters staat er deze winter een aantal kleurentrends centraal. Zo zien we bijvoorbeeld veel witte winterjassen langskomen in de diverse collecties en op de catwalks eerder dit jaar. Wit is een kleur waar je écht voor moet gaan; je houdt ervan of je vindt het niet echt wat. Daarom kan het maar zo het geval zijn dat jij een witte winterjas eigenlijk niet zo ziet zitten. Misschien is een wat meer warmere kleur meer iets voor jou. Wat dacht je van de kleur 'root beer' voor je winterjas? Denk aan een lange wollen mantel in root beer of misschien juist aan een sportief bomberjack. In dit artikel lees je er meer over.

Wat is root beer precies voor een kleur?

De kans is groot dat je het woord of de benaming root beer wel kent, maar niet helemaal kunt plaatsen. Het is een kleur die z'n oorsprong vindt bij een... drankje. Het Amerikaanse drankje root beer is een koolzuurhoudend drankje dat een warme bruine kleur heeft. Deze bruine kleur heeft voorzichtige roodachtige tinten waardoor het warme karakter ontstaat. Het woord 'root' betekent 'wortel' en doet daarmee heel aards aan. Dat is exact wat deze kleur is; een natuurlijke, aardse kleur met warme elementen die ideaal is voor de herfst en nog beter is voor de winter. Zo'n warme kleur kan het koude seizoen net iets minder fris maken.

Deze bijzondere kleur zagen we voor dit frisse seizoen voor het eerst in februari eerder dit jaar. Toen onthulde Pantone de nieuwste winterse modekleuren tijdens de New York Fashion Week. Zoals je misschien wel weet, staat deze week samen met de andere Fashion Weeks centraal als basis voor de modecollecties die we uiteindelijk zien verschijnen. Verwacht daarom veel te gekke root beer items, ook buiten de jassencollecties om. Deze warme kleur lijkt linea recta uit de hippietijd te komen en past daarom ook ontzettend goed bij de diverse trends van het moment: flared leggings, lammy coats en warme imitatiebontjassen, cowboylaarzen, lange wollen mantel en meer.

Hoe combineer je de kleur root beer?

Het grote voordeel van zo'n warme tint als root beer is dat de kleur redelijk eenvoudig te combineren is. Dat betekent dat je niet moeilijk hoeft te doen om een goede match te krijgen. Wat bijvoorbeeld heel tof is om te doen, is om deze prachtige kleur te mixen en matchen met andere natuurlijke en warme tinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan okergeel, olijfgroen of een diepe kleur rood. Je zult zien dat je een prachtig geheel krijgt met dit kleurenpalet. Een combinatie van een lange gewatteerde jas in de kleur root beer met een okergele sjaal en een denim broek eronder met bruine veterschoenen ziet er ontzettend mooi uit. Deze herfstige look kun je al gewoon in het najaar dragen om er in de winter mee te 'rocken'.

Wat juist ook heel tof is met zo'n natuurlijke kleur zoals root beer is dat je de kleur juist gemakkelijk kunt combineren met andere basic kleuren. Deze tint is bijvoorbeeld een prima combinatie met zwart en zorgt er zo zelfs voor dat je een stoere outfit net wat zachter krijgt. Dat betekent overigens niet dat root beer geen stoere kleur is - nee, integendeel. Root beer kan in combinatie met donkerblauw of denim ook op een coole manier gedragen worden, bijvoorbeeld in een stoere outdoorlook met een bijpassende outdoorjas en wandelbroek. Of ga voor een combinatie met een kleur groen naar keuze - ook altijd een hartstikke goed idee.

Deze jassen zijn te gek in root beer

Heb je een beetje een idee wat de kleur root beer is en wat je er precies mee kunt? Dan is het tijd om een passende winterjas te scoren. De winter van 2021/2022 kent talloze toffe modetrends. Er is voor iedere smaak en iedere stijl wel een mooi exemplaar te scoren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gewatteerd puffer jack? Puffer jacks zijn tijdloos, zien er tof uit en je combineert ze in verschillende looks. Wanneer je voor een puffer jack in de kleur root beer gaat heb je helemaal een tof item te pakken. Deze (korte) jas combineer je met een wijdere jeans, een paar sneakers of veterschoenen en een modieuze muts op je hoofd. Hoewel de kortere modellen helemaal hip zijn, zien we ook steeds meer écht lange modellen. Met lang bedoelen we echt lang; jassen die tot over je knieën komen.

Wat we deze winter ook weer zien, is fake fur voor de dames. Fake fur, ook wel faux fur winterjassen genoemd, is eigenlijk een tijdloos materiaal. Dat komt omdat we dit soort jassen om de zoveel jaar wel terug zien komen. Deze heerlijke zachte jassen draag je met een jurkje of op een flared jeans of legging en een paar blokhakken eronder. Voor de mannen zien we een andere zachte variant, namelijk de teddy coat en de lammy coat - twee heerlijke warme jassen die in de kleur root beer extra mooi lijken te zijn. Qua print zien we veel quilted jassen en jassen met ruitjesprint terug. We zijn in de ban van de vierkanten en andere strakke lijnen wanneer het om jassen gaat. Ook daarmee heb je volop keuze binnen deze fijne modekleur.

Veelgestelde vragen over root beer winterjassen

Heb je een vraag over deze te gekke kleur? Of wil je iets anders weten? Hieronder hebben we enkele veelgestelde vragen over dit onderwerp voor je verzameld. Uiteraard vind je ook de antwoorden erbij. Heb je nog een andere vraag; schroom dan niet om contact op te nemen met Jas.nl.

1. Past root beer ook goed bij de modekleur wit?

Jazeker! Root beer past juist heel goed bij die kleur. Wit is net als de bruine tint van root beer een redelijk eenvoudige kleur. Je kunt er op verschillende manieren mee aan de slag gaan. Combineer deze kleuren met elkaar voor een verrassende combinatie.

2. Ik zoek een tussenjas in de kleur 'root beer'. Wat kan ik het beste kopen?

Wanneer je voor een tussenjas wilt gaan in deze fijne kleur raden we je aan om voor een mooie trenchcoat of een stoer bomberjack te gaan. Dit soort jassen zijn vaak net iets dunner dan de gemiddelde winterjas, maar bieden wel volop bescherming tegen regen en wind.

3. Met welke print kan ik een root beer jas goed combineren?

Root beer jassen passen goed bij de trend van het moment: quilted jassen en jassen met ruitjesprint. Wat ook meer dan te gek staat, is een combinatie met tijgerprint, panterprint of een andere dierenprint waarin de kleur bruin voorkomt.

4. Ik heb een hele lichte huid. Is root beer dan wel een passende kleur?

Jazeker, deze warme tint staat juist heel mooi op een lichte huidskleur. Je kunt de kleur eigenlijk combineren met alle huidskleuren. Wanneer je een donkere huidskleur hebt zul je zien dat root beer ook juist heel goed past. Maak je dus geen zorgen over de kleur van je huid in combinatie met deze trendkleur.

5. Hoe combineer ik de kleur root beer in een lieve look?

Heel simpel: door te gaan voor een 'lieve' jas. Denk hierbij aan een faux fur jas, een mooie teddy coat of een andere jas met een zachte laag. Dit soort jassen doen het altijd goed in een lieve look. Daaronder draag je een jurkje of een mooie rok met een blouse en een paar laarzen of hakschoenen. Ook ballerina's en sneakers in een pastelkleur doen het goed binnen deze stijl.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.