Waarom lange jassen zo hip zijn

Echte fashion- én jassenliefhebbers kunnen er al een tijdje niet meer omheen: de trend van de lange jas. Lange jassen zijn hip, ontzettend stijlvol en houden je op frissere dagen lekker warm. Dat zijn niet de enige voordelen van de lange jas, er is (uiteraard) nog veel meer te vinden waarom in ieder geval wij al megaverliefd zijn geworden op deze trend. Het leuke van deze jassentrend is dat de lange jas niet meer alleen voor de dames is weggelegd; ook heren mogen paraderen in een opvallende of zelfs over the top jas die tot over de knieën valt. Hoewel er héél veel verschillende jassen te koop zijn, vinden we dat je in ieder geval een lange jas in je garderobe moet hebben. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Lange jassen voor lange mensen

Feit is dat lange kleding, en zo ook lange jassen, het beste werken voor lange mensen. Ben je dus als lang mens op zoek naar de perfecte jas dan is een lange jas zeker iets voor jou. Dergelijke jassen voor lange mensen zijn overigens niet afgekaderd vanaf een bepaalde lengte. Wij vinden namelijk ook dat wanneer je iets kleiner bent je prima een lange jas kunt dragen. Er zijn, zoals altijd wat ons betreft, geen regels daarvoor: je moet immers dragen waar je jezelf het beste in voelt en wat jezelf mooi vindt. Wil je echter wel graag letten op wat het beste past bij jouw lengte dan hebben we omtrent de lange jas zeker wat tips voor je.

Bij kortere vrouwen past een kortere jas beter, puur omdat ze op die manier optisch gezien net iets langer lijken. Een kort jasje breekt de lengte namelijk op en een lange jas zorgt juist voor een lang geheel, zonder dat je lengte er langer door lijkt. Kies als kortere vrouw bijvoorbeeld voor een leren jasje dat op de heupen valt of voor een gewatteerd spijkerjack dat net iets over je billen valt. Ben je langer dan 1.70 meter dan heb je geluk: vrijwel alle lengtes jassen staan jou. Kies je voor een lange jas dan is een jas die net op je knieën valt de beste keuze. Ga in de zomer voor een vrolijke kleur zoals een okergele jas en in het naseizoen juist voor een meer natuurlijke kleur jas, zoals een saliegroene jas.

Voordelen van een lange jas

Kort samengevat: een langere jas kan dus zeker voor verschillende lengtes. Je moet gewoon even goed kijken wat het beste bij je past en wat je zelf het fijnst vindt. Dat is meteen het grootste voordeel van een lange jas: iedereen kan het dragen, of je nu op zoek bent naar een trendy herenjas of een mooie damesjas. Daarnaast is een lange jas toe te passen in verschillende soorten looks: of je nu op zoek bent naar een nette kantoorjas of wanneer je de show wilt stelen met een feestelijke jas. De lange jas is hét antwoord op al jouw fashionvragen! Wist je bijvoorbeeld dat een lange jas te gek staat met een paar sneakers maar ook met een paar pumps of nette veterschoenen?

We mogen hierbij natuurlijk niet vergeten dat een lange jas ook zorgt voor de nodige warmte en comfort. In de zomer heb je wellicht niet zozeer een lange zomerjas nodig om goed warm te blijven - hoewel een frisse zomeravond soms best een jasje kan gebruiken. Hoe leuk is het om dan een lange zomerjas te combineren met een korte broek en een paar witte sneakers? De ideale look toch? In de winter geeft een lange jas je nóg meer de voordelen van meer stof om je lijf hebben. Met name gewatteerde lange jassen zijn een echte musthave voor mensen die het snel koud hebben. Ga bijvoorbeeld voor een gewatteerde puffer jas en je bent 100% gegarandeerd lekker warm wanneer je naar buiten gaat.

Lange jas voor vrouwen en mannen

Hoewel we eerder juist zagen dat lange jassen dé trend waren voor dames zien we anno 2019 ook steeds meer lange herenjassen terug in de collecties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lange blazers of lange wollen colberts of lange kantoorjassen voor heren in donkere kleuren en gemaakt van duurzame en warme materialen. Dergelijke nettere jassen kun je goed combineren met een chinobroek, maar staat ook te gek met een skinny jeans of een nauwe zwarte broek. Draag daaronder een paar nette veterschoenen of ga juist voor een sportieve look en kies voor een paar sneakers. Ook in 2019/2020 blijft de witte sneaker dé zomerschoen, helemaal in combinatie met een donkerkleurige jas.

Ook voor vrouwen zijn er heel veel lange damesjassen te vinden dit jaar, misschien nog wel meer dan voor de heren. Er is in ieder geval meer keuze wat betreft variatie van soorten jassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange trenchcoat in een natuurlijke kleur of ga juist voor een felgekleurde lange jas. Ook in de winter kan een felgekleurde lange jas zoals een rode jas of een mooie roze jas heel goed. Wanneer je liever wat minder opvalt is een jas in een minder opvallende kleur natuurlijk ook goed. Extra tip: check het aanbod vintage jassen eens. Grote kans dat je hier een lang exemplaar tussen gaat vinden. Dan heb je direct een jas waar vrijwel niemand anders mee loopt. Zo ben je toch nog een beetje uniek.

Vorige

5x eerlijke jassen

2 juli 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.