Welke jas voor een appelfiguur?

Verschillende mensen betekent verschillende lichamen. Iedereen heeft een ander lichaam. Gelukkig ook maar, anders zou het er toch een beetje saai uitzien wanneer we allemaal hetzelfde zouden zijn. De één heeft een zandloperfiguur, terwijl de ander een appelfiguur heeft. Wat is een appelfiguur precies en hoe kun je je daarop het beste kleden? Welke jassen passen het beste bij een appelfiguur? Allemaal vragen die we in dit artikel gaan behandelen. Wedden dat je na het lezen hiervan direct weet wat voor een jas moet uitkiezen om in te shinen?

Wat is een appelfiguur precies?

Wat de exacte vorm van je figuur is, kun je vaak niet zoveel aan doen. Je wordt ermee geboren - of je daar nu blij mee bent of niet. Een groot deel van de vrouwen beschikt over een appelfiguur. Een appelfiguur is een figuur waarbij de meeste volume rond de buik en je taille ligt. Hierbij heb je schouders die net zo breed zijn als je heupen. Je benen zijn je sterke punt - die zijn meestal lang en slank. De meeste mensen leggen de nadruk op die benen wanneer ze een outfit of een jas uitkiezen. Op die manier halen ze de nadruk van hun buik af. Op die manier zijn er ontzettend veel looks te combineren waardoor je er te gek uit kunt zien.

Een appelfiguur wordt ook wel eens een O-figuur genoemd, omdat je bovenlichaam de vorm van een O heeft. Veel mensen zien een appelfiguur met een dikke(re) buik als een probleemzone waardoor ze de buik willen verbergen. Toch hoef je echt niet altijd je buik te verbergen wanneer je over zo'n figuur beschikt. Rondingen horen bij het (vrouwelijk) lichaam en wanneer je eenmaal over zo'n lichaamstype beschikt, zul je er niet direct van afkomen door bijvoorbeeld te beginnen met diëten. Je kunt er beter voor kiezen om je figuur te omarmen en er het beste van te maken. Hoe je dat doet, lees je in de tips hieronder.

Sterke punten van een appelfiguur

Hoe je begint met het liefhebben van je appelfiguurlichaam? Simpel: door te weten wat de voordelen van zo'n figuur zijn. Er zijn heel wat pluspunten te ontdekken aan een appelfiguur waar menig man of vrouw met een ander figuur jaloers op is. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vrouwen met een appelfiguur hebben meestal ook een volle buste.
  • Mensen met een appelfiguur beschikken vaak over slanke en soms lange benen.
  • Er is volop keuze in kleding en jassen voor mensen met een appelfiguur.
  • De armen van mensen met een appelfiguur zijn vaak slank en sierlijk.

Zolang je weet waar je op moet letten bij het uitkiezen van kleding zul je zien dat er volop keuze is wat betreft leuke kleding en jassen. Let in ieder geval op de volgende tips wanneer je op zoek bent naar een passende jas, trui of jurk voor een appelfiguur.

  • Vermijd grote zakken en andere opvallende details op de bovenkant van je lichaam.
  • Kies voor lange kledingstukken zoals blazers, lange jassen en wikkelblouses om je lichaam optisch langer te laten lijken.
  • Benadruk als vrouw vooral je decolleté met een mooie diepe hals.
  • Kies voor een kledingstuk dat je taille benadrukt, zoals een wikkeljurk of A-lijn jurk waarbij de bovenkant van de kleding smal is.
  • Strakke broeken, rokken en smal uitlopende jassen benadrukken je slanke benen.
  • Te korte jasjes kunnen ervoor zorgen dat je bovenlichaam groter lijkt.
  • Oversized kleding en jasjes zijn leuk, maar zorgen er wel voor dat je breder lijkt.

Welke jas kiezen voor een appelfiguur?

Heb je een appelfiguur en ben je op zoek naar een mooie jas? Veel mensen met zo'n figuur vinden het lastig om een jas uit te kiezen. Geloof ons: dat is het eigenlijk helemaal niet, zolang je maar weet waar je op moet letten. Zoals je hierboven kon lezen, is het belangrijk om de echte aandacht van je bovenlichaam af te halen (tenzij de focus op de decolleté ligt). Daarom is het aan te raden om te gaan voor een langere jas: een trenchcoat of een lange blazer staat bijvoorbeeld ontzettend goed bij een appelfiguur. Je kunt ook gaan voor een mooie lange zwarte jas of een licht gewatteerd jack tot op je knieën. Oversized jassen zijn mooi, maar pas hiermee op. Een jas die te oversized is geeft juist extra volume aan je look en dus ook aan je bovenlichaam - iets wat mensen met zo'n figuur juist niet willen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je liever voor een korter model wilt gaan. Een te kort model zorgt ervoor dat de nadruk ook op je bovenlichaam komt te liggen. Ga in zo'n geval liever voor een model dat op of net over je billen valt. Dit soort jassen zijn nog steeds niet ontzettend lang, maar verbergen het bovenlichaam wel voor het grootste deel. Een goed voorbeeld van zo'n jas is een trendy parkajas in een mooie natuurlijke kleur, zoals donkergroen of bordeauxrood. Combineer een parka met een stoere jeans en een paar sneakers en je hebt een te gekke look! Ga je liever voor een nette look? Kies dan voor een langere spijkerjas of een mooie donsjas die op of over je billen valt.

Vragen omtrent jassen voor een appelfiguur

Heb je nog een vraag over welke jas je moet kiezen met een appelfiguur? Of wil je nog wat anders weten over fashion in combinatie met zo'n figuur? Hieronder hebben we een aantal vragen met antwoorden voor je verzameld. 

1. Is een jas met print aan te raden voor een appelfiguur?

Een jas met print kan eigenlijk altijd wel, mits je kiest voor een jas met subtiele print of een grotere print die over de hele jas verdeeld is. Probeer een jas met grove print op het bovenlijf te vermijden wanneer je geen nadruk wilt op je buik en/of buste. Voor de rest geldt: doe lekker aan waar jij je fijn in voelt. Printjes zijn vaak te leuk om niet te dragen!

2. Zijn spijkerjasjes met grote borstzakken een goed idee voor een appelfiguur?

Heel eerlijk? Niet echt. Die grote zakken zorgen ervoor dat de bovenkant van je lijf breder lijkt en dat is iets wat de meeste mensen met een appelfiguur juist niet willen. Gelukkig zijn er heel wat spijkerjacks te koop zonder grote borstzakken, dus kijk vooral eens welk ander spijkerjack het beste bij je past. 

3. Hoe kan ik mijn buikje het beste camoufleren?

Wanneer je het niet heel prettig vindt dat je buikje zichtbaar is, kun je 'm camoufleren door een jas met fijne print te dragen. Wat ook helpt is om er een broek met hoge taille onder te dragen waar je je buik goed in kunt verbergen. Een getailleerde blazer is ook altijd een goed idee wanneer je de nadruk niet op je buik wilt hebben - in dat geval ligt de nadruk op je taille en dat is sowieso heel fijn. Wat ook helpt is kiezen voor een donkere jas, zoals een zwarte of donkergrijze jas.

4. Kan ik een leren jas dragen met een appelfiguur?

Natuurlijk kan dat. Hierbij kun je kijken naar de lengte van de jas: ga liever voor een iets langer model dan voor een heel kort leren jasje. Daarmee verleg je de focus naar andere onderdelen van het lichaam dan het bovenlichaam. Kies ook voor een leren jas die niet te pompeus of te groot is en ga het liefst voor een getailleerd model.

5. Schoudervullingen in een jas zijn hip - wat moet ik daarmee met een appelfiguur?

Dragen! Met schoudervullingen leg je de nadruk op je schouders om zo een meer optische taille te maken. Kies dus zeker voor een jas of jasje met hoge schouders of schoudervullingen om zo slanker en langer te lijken.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.