Zomerjasjes voor kids: dit zijn de trends in 2020

Grote kans dat je je nu nog niet helemaal kunt voorstellen dat het ooit nog lekker warm wordt en dat er geen regen meer valt, maar we gaan toch echt de goede kant op. Het is bijna lente en wachten we nog iets langer, dan is het alweer zomer. Kun jij ook niet wachten om je winterse garderobe om te wisselen met fijne zomerse items? Begin langzaam maar zeker al met het veranderen van je garderobe en die van je kleintje. Want ook voor kids is er deze zomer weer van alles te ontdekken op het gebied van kinderjassentrends voor 2020. In dit artikel lees je meer over deze trends.

Regenjassen voor kids

Regenjassen? Ja, daar moeten we het toch écht even over hebben, ook al hebben we het hier vooral over zomerse jasjes. De afgelopen maanden zijn ontzettend nat geweest. Dat er van de komende weken tot maanden nog wel flink kan gaan regenen is de kans nogal groot, mogen we de weersvoorspellingen geloven. Gelukkig wordt het wel iets minder nat, maar een goede en/of gewatteerde regenjas is alsnog geen overbodige luxe. Bij de jassencollecties voor volwassenen zien we al enkele jaren de trend rondom de hippe regenjas. 

Hoewel we eerder ook zeker allerlei kleurrijke regenjasjes met of zonder print zagen voor kids is het pas echt sinds dit jaar dat er heel veel keuze is wat betreft dit soort jassen. Omdat we toch naar het warme seizoen gaan en omdat het een jas voor je kleintje is, raden we je aan om in ieder geval voor een kleurrijke zomerjas voor kinderen te gaan. Een gele regenjas doet het bijvoorbeeld altijd goed en staat ontzettend leuk met een stoere jeans en een paar rode regenlaarsjes. Of ga voor een blauwe regenjas in combinatie met gele laarsjes. Daar word je toch blij van?

Ga voor de safaritrend

Naast regenjassen worden we dit voorjaar heel erg vrolijk van een andere trend: jasjes in safaristijl. Dit is een trend die we ook bij volwassenen terug gaan zien deze zomer. Zo kun je een jas matchen met je kleintje, hoe leuk is dat? Deze stijl jassen kunnen uiteraard bij ieder kindje, maar zijn extra leuk voor outgoing kids die lekker buiten rennen en ravotten. Kinderen die ervan houden om op avontuur te gaan. Bij deze trend moet je denken aan beige jassen of bruine jassen met een safarilook.

Denk bijvoorbeeld aan cargo jacks met grote zakken of aan andere soort jassen die iets weg hebben van safari. Wat ook leuk is, is bijvoorbeeld een sportieve parka in een beige kleur met die grote zakken en opvallende details. Of ga voor een donkerkleurig jasje met zebraprint of urban jungle print. Je kunt met deze trend alle kanten op, want hierin worden meerdere trends gecombineerd. Denk vooral aan natuurlijke kleuren, verfijnde materialen en opvallende zakken en knopen.

Hippe bomberjacks voor kids

Last but not least willen we nog wat aandacht schenken aan hippe bomberjacks voor kids. Een bomberjack is de ideale jas voor kinderen die veel bewegen en spelen. Waarom dat zo is? Heel simpel: het materiaal van een bomberjack is vaak erg elastisch waardoor een kindje erg veel bewegingsvrijheid heeft. Daarnaast heeft zo'n jas vaak amper gewicht en zul je de jas dus niet echt hoeven te dragen tijdens het rennen en spelen. Dat is ideaal voor kindjes die veel bewegen.

Daarnaast is een bomberjack ideaal omdat zo'n jasje gemakkelijk op te bergen is. Dit soort lichtgewicht jasjes kun je eenvoudig opbergen in een rugzakje of weekendtas wanneer een lentedag net iets te warm is. Of je draagt het jasje gewoon open; de meeste bomberjacks beschikken gewoon over een rits in plaats van knopen. Wat tot slot niet geheel onbelangrijk is, is dat bomberjacks écht in alle kleuren, maten, pasvormen en prints te verkrijgen zijn. Daardoor is er voor ieder kindje wel een passende jas te vinden.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.