3 typische mom trends voor winterjassen

Aan het begin van het nieuwe jaar is de winter volop aan de gang. Zelfs met de lente in het vooruitzicht kan het nog alle kanten op wat betreft kou, sneeuw en ijs. Ben je last minute nog op zoek naar een leuke winterjas dan is dit het moment om te gaan shoppen. De sale is namelijk bij diverse webshops begonnen, waardoor je winterjassen met korting kunt scoren. Weet je niet zo goed voor wat voor een winterjas je moet gaan, omdat je bijvoorbeeld moeder bent en er wel een beetje stijlvol bij wilt lopen? Geen zorgen: in dit artikel lees je meer over mom trends voor winterjassen.

Lange witte mantel voor vrouwen

Het is heel logisch dat je als moeder van jonge of al wat oudere kinderen wilt gaan voor een fijne, warme en vooral comfortabele jas. Wanneer je uren met de kleintjes door de ijskou gaat wandelen, is het namelijk vooral belangrijk om het lekker warm te hebben. Dit betekent overigens niet dat je er niet meer leuk uit hoeft te zien. Sterker nog: er zijn gelukkig heel veel winterjassen voor dames waarin je het lekker warm hebt en waarin je kunt stralen. Wat dacht je van een lange witte mantel, zoals dit statement piece van niemand minder dan Meghan Markle?

Het voordeel van een witte mantel is dat de lengte goed zit wat betreft warmte. Meestal zijn dit soort jassen lekker lang en komen ze vaak tot op of zelfs over je knieën. De witte kleur zorgt voor een heerlijk winters tintje en heeft hier en daar zelfs wel iets weg van de echte winterse ijskou. Deze witte lange jassen combineer je met accessoires in aardse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een olijfgroene sjaal of aan een warme muts in terra cotta. Daar wordt iedere vrouw toch blij van? Je hoeft uiteraard helemaal geen moeder te zijn om deze jas te dragen; ook wanneer je op zoek bent naar een classy winterjas zit je goed.

Stoere en stijlvolle donkerblauwe schippersjassen

Wit is een hele mooie, maar ook een hele kwetsbare kleur. Als moeder herken je het vast wel: plakkerige kinderhandjes met eten, zand of andere viezigheid die terecht komen op je kleding en je jas. In dat geval is een witte winterjas niet heel geschikt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wit überhaupt niet ziet zitten als kleur voor een jas. Ben je op zoek naar een ander geschikt model en een passende kleur? Misschien is een donkerblauwe schippersjas dan iets voor jou. Dit soort jassen lijken op cabans voor heren, maar zijn iets vrouwelijker en daarmee ook wat stijlvoller.

Het zijn vaak lange wollen jassen in de vorm van een trenchcoat of in een A-lijn. Bij het model van een trenchcoat ligt de focus op de taille; hier wordt vaak een wollen riem gebruikt om taille te creëren. Een A-lijn jas heeft vaak een iets mindere strakke taille, maar biedt nog steeds volop vrouwelijkheid. Je herkent dit soort jassen aan de mooie donkerblauwe kleur, de dubbele rij knopen en de hoge kraag. Die kraag zorgt voor extra warmte en is vooral heel lekker op dagen dat het hard waait. Deze kleur jassen staan goed met camelkleurige of bruine kleding.

Ga voor een gewatteerde regenjas

Last but not least: Nederlandse winters kunnen guur en vooral erg nat zijn. Om je een beetje voor te bereiden op al die regenachtige dagen waarop je door de regen moet lopen of fietsen, is het aan te raden om voor een goede waterdichte jas te gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat leuke en hippe modellen in de (web)shops te koop. Deze regenjassen waren tot een jaar of vijf geleden vooral handig en functioneel; nu zijn ze ook nog eens hartstikke trendy! Het voordeel hiervan is dat je hip de winter door kunt gaan, dat je lekker droog blijft en dat je het niet koud krijgt. De ideale combinatie als je het ons vraagt.

Ga hierbij het liefst voor een gewatteerde regenjas zodat je het gegarandeerd warm houdt. Kies bijvoorbeeld voor een felrode regenjas of zo'n leuke gele regenjas. Deze kleuren staan perfect boven een spijkerbroek en een paar sneakers. Ga je liever voor een donkere kleur? Ook dat kan uiteraard gewoon: een zwarte of donkergroene regenjas staat natuurlijk ook te gek in een winterse look. Dit combineer je met bruin, grijs of andere donkere tinten voor een winters geheel. 

Veelgestelde vragen omtrent mom trends winterjassen

Heb je een vraag over een van de bovenstaande trends? Of wil je meer weten over typische mom winterjassen? Hieronder hebben we een overzicht van meest gestelde vragen inclusief de antwoorden.

🤰 Welke trends zijn mooi voor zwangere vrouwen?

Alle bovenstaande trends zijn heel mooi bij zwangere vrouwen. Let bij de gewatteerde regenjassen even op of het goed past bij de buik. Vaak is de stof van regenjassen niet heel stretchy waardoor de jas rond dat gebied minder lekker kan zitten.

🌲 Welke winterjassen zijn geschikt om in te wandelen?

Ook hierbij geldt dat alle jassen die we hierboven hebben beschreven prima zijn om in te wandelen. Wil je echter écht lange wandelingen maken? Dan is het aan te raden om voor een gewatteerde regenjas of een andere outdoorjas te gaan. Deze zijn vaak net iets beter aangepast op diverse weersomstandigheden.

🎨 Mom jassen met kleur: voor welke kleur ga ik in 2021/2022?

Goed voorbereid het nieuwe jaar in? Kies dan voor fijne combinaties, zoals mintgroen met lila of geel met goud. Ook herfstige tinten doen het altijd goed. Denk aan warm groen, terra cotta en warm paars.

🤍 Waarmee combineer ik de witte mantel het best?

Mantels zijn over het algemeen nette jassen. Toch kun je de witte mantel met iedere willekeurige look combineren die je wilt. De jas staat heel mooi op een jurkje, maar is ook perfect te combineren met een jeans en een trui. 

🐅 Hoe zit dat met dierenprint bij mom jassen in de winter?

Hoewel we hier geen jassen hebben besproken met prints, zoals dierenprint, betekent dit natuurlijk niet dat dat niet kan. Sterker nog: ga ervoor! Dit soort prints kunnen alsnog heel classy zijn, mits je ze op de juiste manier combineert en mits ze op de juiste jassen zitten. Een mantel of trenchcoat met dierenprint is bijvoorbeeld echt te gek.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.