Tijdloze winterjassen: van deze winterjassen kun je jaren genieten

Ben jij iemand die ieder jaar een nieuwe winterjas koopt? In dat geval hoor je bij een groot deel van de Nederlanders. Eerlijk is eerlijk: er zijn jaarlijks ook echt te gekke nieuwe winterjassen te koop. Toch is het zonde om elke keer een nieuwe jas aan te schaffen - niet alleen voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Het is toch eigenlijk veel fijner om langer te kunnen met een jas? Zo houd je ook nog eens wat extra geld over. Er is een groot aantal jassen dat tijdloos en daarmee duurzaam is. Ben jij er ook klaar voor om te investeren in een duurzame en tijdloze winterjas? Lees dan gauw verder.

Trendy trenchcoats voor ieder jaar

Een van dé jassen die we jaarlijks zien, is de trenchcoat. Trenchcoats zijn prachtige lange jassen die iets heel klassieks hebben. Wanneer je voor een gewatteerde of gevoerde trenchcoat gaat, heb je de perfecte jas voor het winterse seizoen. Een trenchcoat maakt je sportieve look stijlvol en je gewone look feestelijk. Wat helemaal leuk is, is dat het zowel voor vrouwen als voor mannen een hele fijne winterjas is. Je combineert 'm met gemak. Met een trenchcoat in het bruin, beige of zwart zit je dus echt iedere winter goed.

Kies voor een wollen mantel

Net als de trenchcoat is een warme wollen mantel een onmisbaar item in je winterse garderobe. Het grote voordeel van zo'n mantel is dat het altijd een lange winterjas betreft. Dat betekent dat zowel je bovenlichaam als een groot deel van je onderlichaam goed warm gehouden wordt op de echt koude dagen. Een mantel is daarnaast een hele neutrale jas: het maakt je look net wat netter, zonder dat het over the top is. Daarnaast kun je zeker uitpakken met een lekkere warme mantel. Ga bijvoorbeeld voor een andere kleur dan standaard zwart of grijs. Bij mannen staat een donkergroene of donkerblauwe mantel echt heel mooi. Bij vrouwen past een warme kleur als donkerrood of donkerpaars juist heel goed.

Gewatteerde regenjas als winterjas

Iets wat we de laatste jaren veelvuldig terug hebben gezien in fashion is de gewatteerde regenjas. Doodgewone waterdichte regenjassen bestaan natuurlijk al veel langer. Het is nog maar sinds enkele jaren dat de regenjas ook daadwerkelijk een fashion item geworden is. Die lange modelloze regenjassen kunnen dus wel weg; het is nu tijd voor stoere regenjassen die gevoerd zijn en daardoor lekker warm én waterdicht zijn. Nederlandse winters kunnen erg nat en vooral heel guur zijn. Daarom is een gewatteerde of gevoerde regenjas ideaal. Hiermee heb je echt de best of both worlds en extra leuk: je ziet er ook nog eens leuk uit in een rode of gele regenjas!

Teddy coats voor hem en haar

Als er één jas is die echt niet mag ontbreken in je garderobe dan is het wel de teddy coat. Teddy coats hebben zich de afgelopen jaren bewezen als ideale winterjas en tussenjas. Er is namelijk een verschil op te merken in hoe warm een teddy coat is. Sommigen zien er vooral lekker zacht en warm uit, maar hebben geen voering, terwijl andere teddy coats juist heerlijk warm zijn! Het grote voordeel van een teddy coat is dat het ook nog eens geschikt is voor zowel mannen, vrouwen én kinderen. Sinds 2020/2021 zien we naast de standaard beige en bruine teddy jassen een nieuwe trend: teddy coats in felle kleuren en zelfs met prints. Wil je echter de zekerheid hebben voor een tijdloze jas? Kies dan voor een beige of lichtbruine teddy jas.

Stoere parkajassen als tijdloze winterjas

Tot slot willen we het nog met je hebben over tijdloze parkajassen. De parkajas is een model jas dat we al even langs zien komen in fashion. In eerste instantie was de parkajas vooral bedoeld om je warm te houden. Ook kozen mensen vaak voor een parka wanneer ze op zoek waren naar een echt comfortabele jas. Inmiddels zijn er zoveel verschillende modellen, kleuren en prints parka's te verkrijgen dat het echt een musthave geworden is. Parkajassen zijn ideaal boven een casual en sportieve look. Je combineert zo'n jas bijvoorbeeld perfect met een jeans of een flared legging en een paar sneakers of warme veterschoenen. Daarom is ook de parka perfect voor zowel mannen als vrouwen. We zien deze winterjas ook steeds vaker in de kindercollecties verschijnen. Hoe leuk is dat?

Veelgestelde vragen omtrent tijdloze en duurzame winterjassen

Ben je op zoek naar een goede tijdloze of duurzame winterjas, maar weet je niet goed waar je naar moet zoeken? Hieronder hebben we enkele veel gestelde vragen en antwoorden verzameld die jou kunnen helpen in je zoektocht. Mocht je alsnog een andere vraag hebben dan kun je altijd contact opnemen met de jassenexperts van Jas.nl.

🧥 Hoe weet ik of een jas tijdloos is voor mij?

Kort samengevat: dat weet je niet 100%. Daarom hebben we bovenstaande jassen getipt als een soort leidraad. Heb je een andere jas gevonden waar je heel blij mee bent, maar weet je niet of je die jas jaren gaat dragen? Kijk dan eens naar je huidige stijl: is je stijl heel veranderlijk of heb je een vaste basis? Als het laatste het geval is en de jas sluit daar goed bij aan is de kans groot dat je een goede investering maakt.

🥶 Hoe kies ik een tijdloze jas die daadwerkelijk warm is?

Let bij het aanschaffen van een jas altijd op het materiaal waar de jas van gemaakt is. Wanneer je op zoek bent naar een warme jas is het aan te raden om voor een gevoerde jas te gaan. Bij dit soort jassen zorgen meerdere lagen ervoor dat je het niet koud krijgt. Een faux fur jas met voering is bijvoorbeeld een goed voorbeeld van een warme jas. Leren jassen, lammy coats en gevoerde parka's zijn ook ideaal als warme winterjas.

🖤 Wat is een tijdloze kleur voor een winterjas?

Het kiezen van de kleur van je winterjas is van groot belang bij het kiezen van een tijdloze jas. Over het algemeen geldt dat felle kleuren zoals geel, oranje en paars niet echt tijdloos zijn. Misschien vind je een oranje jas nu leuk, maar de kans is groot dat je dat volgend jaar niet meer vindt (tenzij oranje natuurlijk je favoriete kleur is). Ga liever voor een meer basic kleur zoals zwart, donkergrijs of donkerblauw. De kans dat je dergelijke kleuren nog een seizoen gaat dragen, is veel groter.

💸 Betekent investeren in een winterjas het kopen van een dure winterjas?

Over het algemeen zijn echt goede winterjassen gemiddeld gezien iets duurder. Hierbij moet je echter onthouden dat je meestal wel langer met zo'n jas doet dan een goedkope winterjas die sneller kapot gaat. Stel: je koopt een winterjas van € 250 en doet hier drie of vier winters mee. Op die manier ben je voordeliger uit dan wanneer je iedere winter een goedkopere jas van € 100 aanschaft. Goedkoop is uiteindelijk dus meestal duurkoop.

🪡 Er zit een gat in mijn jas, maar ik wil er nog langer mee doen. Wat moet ik doen?

Afhankelijk van de grootte van het gat hoef je echt niet direct een nieuwe winterjas te kopen. Misschien kun je de jas op een goedkopere manier laten maken bij een kleermaker. Sommige kleine gaatjes kun je ook zelf bedekken of decoreren. Koop bijvoorbeeld een toffe badge of iets anders leuks wat je over het gat kunt vastmaken. Op die manier creëer je ook nog eens een totaal nieuwe look voor weinig geld. Over duurzaam én hip gesproken.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.