Advies voor een leuke najaarsjas voor heren

Misschien heb je er nog helemaal niet aan gedacht, aangezien de lente nog maar net officieel is begonnen. In de modewereld is dat anders, daar zijn we echter altijd een paar maanden verder. Natuurlijk blijven we je op dit moment inspireren met voorjaarstrends vol mooie jassen voor de lente. We willen je echter ook alvast meenemen naar wat de trends in het najaar zullen zien. Er zijn namelijk al allerlei merken en modeontwerpers die hun collectie voor het najaar van 2020/2021 hebben getoond. Bij de Paris Fashion Week eerder deze maand zagen we bijvoorbeeld al meer over de kleuren van het aankomende najaar. Hieronder vertellen we je meer over de jassentrends voor heren in het frissere seizoen.

Zwarte jassen bieden meer dan alleen een basis

De kans is redelijk aanwezig dat je een zwart jasje in je garderobe hebt hangen. Zwarte jassen zijn namelijk de ideale basis voor iedere look. Daarom raden we het ook iedereen aan om altijd minstens één zwart jasje te hebben. Dit jaar is dat helemaal handig: in het najaar van 2020/2021 zien we namelijk dat zwarte jassen daadwerkelijk de trend zullen zijn. Hoera voor iedereen die zuinig is geweest op dit tijdloze item! No worries als je er nog geen hebt: zwarte jassen zijn altijd te koop en dit najaar extra zoveel.

Zwarte jassen kun je enorm goed combineren in allerlei soorten looks. In een nette look combineer je deze winter een zwart colbert met gemak met een nette spijkerbroek of een mooie chinobroek. Voor een meer casual look ga je bijvoorbeeld voor een zwarte parka of wellicht een zwart bomberjack. Deze passen goed bij allerlei kleuren, zoals donkergroen, grijs, rood of groen. Ga je liever voor een stijlvolle look? Denk dan eens aan een langere jas. In dit najaar zien we veel langere, oversized modellen terug.

Futuristische vibes met leren jassen

In een rechte lijn met zwarte jassen komt de volgende trend voor het najaar: in de herfst zien we in de herencollecties diverse soorten mooie leren jassen terug. Het najaar staat sowieso in het teken van donkere kleuren, waarbij leren jassen dus heel goed passen. Hierbij zien we een grote diversiteit in soorten jassen. Waar de één kiest voor een mooie vintage jas kiest de ander voor een prachtig nieuw exemplaar. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit voor wat voor een soort leren jas je kiest, als de jas je look maar af kan maken.

Het grappige is dat futurisme centraal lijkt te staan; het is een van dé trends voor het najaar. Daarom willen we je aandacht voor een bijzondere combinatie: leren jassen mixen met verschillende tinten blauw of paars. De kleur van dit jaar is Classic Blue, een mysterieuze kleur blauw die je heel goed kunt combineren met een leren jas. Kies bijvoorbeeld voor een Classic Blue jas of ga juist voor een zwarte leren jas in combinatie met Classic Blue in de rest van je look.

Oversized jassen met hoge schouders

Ja hoor, daar is deze trend weer: in de zomer maken we al kennis met kleding en jasjes met hoge schouders. Oversized jassen met schoudervullingen zijn hip - ook voor de modebewuste man. We snappen best dat je wellicht niet direct zit te springen om deze trend. Misschien moet je het eerst bij anderen zien om overtuigd te raken. Wat ook kan helpen, is dat we in de zomer al meer items met gevulde of hoge schouders in de winkels gaan vinden, waardoor je al wat kan wennen.

Het toffe van dit soort jassen met volume is dat je er op verschillende manieren mee kunt experimenteren. Er is niet één look waar dit soort jassen bij passen, het kan bij heel veel. Draag zo'n jas bijvoorbeeld bij een strakke skinny jeans met een sweater en een paar sneakers. Of ga juist voor een baggy broek met een zwart shirt in combinatie met deze jas. Het kan allemaal. Wees niet bang om een beetje te experimenteren om zo jouw favoriete look te vinden.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.