Betaalbare kinderjassen koop je met deze tips

Heb jij een kind die in de groei zit? Dan is het bijna niet te doen om kinderzomerjassen meerdere zomers te gebruiken. Daarom is het eigenlijk zonde om een dure jas aan te schaffen die je kind toch maar één seizoen aan heeft. Voordat je het weet zitten ze binnen enkele maanden al een maat groter! Natuurlijk kunnen er ook andere redenen zijn waarom je een goedkope jas wilt aanschaffen voor je kindje. Misschien heb je niet zo'n groot budget of wil je juist besparen op dergelijke kosten om zo wat geld te sparen. Wat de reden ook is: een betaalbare kinderjas is altijd fijn. Daarom hebben we in dit artikel enkele tips op een rij gezet waarmee je goedkope jassen voor kinderen kunt scoren.

Houd de uitverkoop in de gaten

Dé tip om goedkope jassen en kleding te scoren is door shoppen in de uitverkoop. Tweemaal per jaar vind je in de Nederlandse webshops (en vaak ook internationale webwinkels) een groot salemoment: in de zomervakantie en rond de feestdagen in de winter. In de zomer shop je de leukste zomerse items voor een prikkie, gewoon terwijl het nog zomer is. Ben je dus op zoek naar een zomerjas voor je kindje dan is dit hét moment om een goedkope jas te kopen. Onze gouden tip hierbij is om een ruimere maat te kopen zodat je zeker weet dat hij of zij de zomerjas de volgende zomer aan kan.

Daarnaast is een oversized jas bij volwassenen hartstikke hip, dus waarom zou dat bij kids niet kunnen? Let er hierbij wel op dat de jas niet té groot is: je kindje moet genoeg bewegingsvrijheid hebben en de jas moet wel comfortabel zitten. Een te grote jas kan je kind gewoon aan: misschien moet je even de mouwen omslaan voor deze zomer, de volgende zomer zal de jas als gegoten zitten. Dit bespaart je (veel) geld en je zit meteen voor meerdere zomers gebakken. Zo is voordelig een winterjas kopen ook nog eens hartstikke leuk. Ideaal!

Koop tweedehands jassen

Een andere tip om te besparen op je uitgaven is door een tweedehands of vintage winterjas te scoren. Inmiddels kun je online via Marktplaats de leukste jassen voor een lage prijs vinden en ook in de plaatselijke kringloop scoor je met gemak een pareltje. Het grote voordeel van tweedehands jassen is dat het met een beetje geluk een duurzame jas betreft; een jas die nog prima een ronde mee kan gaan. Omdat zo'n jas een tweede leven krijgt, draag jij je steentje bij aan het milieu. Het is namelijk hartstikke duurzaam en goed om voor tweedehands items te gaan in plaats van het weg te gooien.

Hierbij hoort natuurlijk ook je eigen bijdrage. Zijn kinderjassen te klein geworden voor je kindjes? Gooi ze dan niet weg, maar breng ze naar de kringloop of zet ze op Marktplaats. Daarmee kun je ook nog eens wat extra's verdienen, dat je uiteindelijk weer uit kunt geven aan een mooie nieuwe of tweedehands of vintage winterjas voor je kindje of natuurlijk voor jezelf. Wist je dat er online heel veel toffe merkkleding voor kinderen te vinden is? Juist omdat kinderen nog in de groei zijn, worden dergelijke merkjassen en -kleding niet zomaar weggegooid. Misschien kun je online een mooie merkjas vinden die je uiteindelijk zelf ook nog eens kunt verkopen!

Zelf jassen maken en kleding ruilen

Ben je creatief en heb je de mogelijkheden om kleding te maken? Misschien is het dan eens leuk om zelf een jas te maken! Zorg dat je kwalitatieve stof koopt; op de markt of wederom online kun je dit vaak wel voor een prikkie scoren, en ga aan de slag. Op internet vind je diverse tekeningen voor het maken van bijvoorbeeld een trenchcoat of een simpel bomberjack. Zelfs spijkerjasjes en outdoor jasjes kun je zelf maken. Let hierbij wel op dat je hier goed materiaal en andere benodigdheden voor moet hebben - en dat je weet wat je doet. 

Last but not least: wil je echt flink besparen op de kosten van kleding van je kindjes? Kijk dan of je een warme winterjas of een trendy geel jasje kunt ruilen met iets anders. Vandaag de dag bestaan er veel groepen op Facebook waar je kleding of andere spullen kunt ruilen. Wellicht hebben vriendinnen met kinderen ook wel een stapel kleding of jassen over waarvoor zij iets willen ruilen. Zo scoor je allebei nieuwe items zonder daar ook maar iets voor hoeven te betalen. Hoe handig is dat?

Vorige

Zwanger in de zomer? Check deze tips

1 augustus 2019
Volgende

Wow: de duurste jassen ter wereld

7 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.