Zwanger in de zomer? Check deze tips

Iedere vrouw ervaart een bevalling anders, helemaal als die bevalling in de zomer plaats vindt. De één vindt het heerlijk om juist in het warme seizoen zwanger te zijn en geniet juist van zwemmen, buiten zijn en lange avonden licht. De ander vindt het net iets zwaarder, helemaal wanneer de zomerse dagen erg heet zijn. Zwanger zijn in de zomer brengt dus voordelen én nadelen met zich mee. Omdat het in Nederland iedere zomer heter lijkt te zijn, is het van groot belang om als zwangere vrouw in ieder geval koel te blijven tijdens een hittegolf. Niets prettigers dan een beetje comfortabel je zwangerschap door te gaan. Natuurlijk zijn er nog veel meer tips die je kunt opvolgen om op een prettige manier zwanger te zijn in de zomer. Hieronder lees je meer hierover inclusief leuke tips voor een passende zomerjas als je zwanger bent in dit seizoen.

1. Kies voor luchtige kleding en jassen

Ben je op zoek naar een mooie positiejas in de zomer? Kies in dat geval altijd voor jassen die gemaakt zijn van koele en luchtige stoffen. Dit geldt uiteraard ook voor de rest van je kleding. Laat synthetische stoffen links liggen en kies voor jassen van natuurlijke materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fijne katoenen jas of ga je liever voor een kwalitatieve linnen jas? Dergelijke jassen zijn weliswaar iets duurder dan een synthetische jas of een andere goedkope jas, maar je zult zien dat je er in ieder geval in een hete zomer de vruchten van plukt. Zowel katoen als linnen zit heerlijk om je lijf en houdt je lichaam lekker koel.

Een voordeel van dergelijke stoffen is dat ze in de winter juist andersom werken: katoen en linnen houden bijvoorbeeld in de koude maanden warmte vast, zodat je het niet koud krijgt. Je kunt zo'n duurdere jas dus zeker nog langer gebruiken. Wist je dat je bij veel positiejassen niet eens écht ziet dat het een speciale jas voor zwangere vrouwen is? Aan de binnenkant van de jas zitten wat extra bewerkingen voor meer comfort, maar als je goed kijkt zie je dat dat alleen aan de binnenkant is. Daarom is een investering in een luchtige positiejas ook gewoon een goede als je de jas daarna nog wilt dragen als fijne tussenjas.

2. Zoek voldoende verkoeling

Naast het dragen van luchtige stoffen is het een aanrader om tijdens de écht hete dagen genoeg verkoeling te zoeken. Hierbij geldt: des te hoger de temperatuur ligt, des te minder inspanning je moet leveren. Vermijd de buitenlucht tussen 12:00 en 15:00 uur omdat de zon dan op het sterkst is. Het is überhaupt aan te raden om minder in te zon te gaan zitten of lopen dan je normaal doet. Zoek lekker de schaduw op en zorg ervoor dat je genoeg schaduw in je huis hebt. Moet je toch door de zon? Fix dan een lange jas met capuchon of ga voor een grote zonnebril en bedekkende kleding, wanneer je dat prettig vindt.

Op de écht hete dagen met temperaturen boven de 30 graden is het lekkerder om helemaal uit de zon te blijven. Schaf een airco, een ventilator of een aircooler aan voor in je huis om het daar lekker fris te hebben. Ook handig én stiekem best leuk: heb je een tuin? Koop dan een opblaasbaar zwembadje dat je in de schaduw zet of onder een parasol zet. Hoe lekker is het om af en toe even met je voeten of met je hele lijf in het water te gaan zitten? Een koel washandje in je hals en nek kan overigens ook al goed helpen om het iets frisser te hebben.

3. Eten en drinken tijdens zwangerschap

Wees altijd eerlijk tegen vrienden en familie wanneer je iets hebt afgesproken, maar je je eigenlijk niet fit genoeg voelt op een warme zomerdag. Zij zullen het heus snappen wanneer je er niet op zit te wachten om met z'n allen naar dat ene festival te gaan en je moet sjouwen met een tas met festivaljas. Ook een etentje of even wat drinken kan al gauw te warm zijn op een hete zomerdag. Doe het rustig aan en luister altijd naar je lijf om op die manier op een comfortabele wijze zwanger te kunnen zijn. Af en toe een uitstapje kan zeker helpen, maar laat je in dat geval lekker vervoeren in een auto met airco ;-).

Vermijd tijdens een zwangerschap (te) zout eten, hoeveel zin je daar ook in hebt. Warm weer zorgt ervoor dat we zin hebben in zout eten, maar als zwangere vrouw is dat niet altijd aan te raden. Waarom? Heel simpel: door het eten van zout eten houdt je lichaam vocht vast, waardoor je last kunt krijgen van opgezwollen vingers, benen en voeten. Niet heel comfortabel als je ook al met een dikke buik zit! Zorg ervoor dat je voldoende drinkt: het is natuurlijk sowieso aan te raden om tijdens een hittegolf meer te drinken. Als zwangere vrouw is het helemaal een must, omdat je op die manier beter je zweet af kan laten voeren. Kortom: drink genoeg, eet gezond, beweeg niet té veel en doe wat jezelf fijn vindt om zo comfortabel mogelijk te leven en je doorstaat de zwangrschap met vlag en wimpel.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.