Cargo jack combineren in je zomerse look

Iets wat echt heel hip is en helemaal van dit moment: cargo jasjes in allerlei kleuren voor het hele gezin. Cargo jackets vallen onder de trend utility wear, iets wat we vandaag de dag in vrijwel alle collecties terugzien. Utility wear staat voor stoer, handig, onmisbaar en bijzonder en kan in verschillende soorten looks worden gecombineerd, evenals het cargo jack. Maar wat is het cargo jasje eigenlijk, waarom is het precies nu hip en hoe combineer je deze fijne tussenjas. Dat en meer lees je uiteraard op Jas.nl. We hebben in dit artikel de beste tips en tricks omtrent cargo jassen voor je verzameld. Ben je nog op zoek naar een goede tussenjas voor de minder warme zomerdagen, dan zit je met zo'n jas zeker goed.

Wat is een cargo jack?

We zien ze steeds vaker langskomen in de diverse collecties van de bekende fashionmerken: cargo jasjes. Je herkent zo'n trendy jas aan het rechtlijnige pasmodel met over het algemeen vier opvallende zakken aan de voorkant. Misschien doet de jas je wel ergens aan denken wanneer je deze voor het eerst ziet. Dat kan zeker zo zijn: cargo jassen vinden hun oorsprong in de militaire wereld. Net als andere cargo kleding, zoals cargo broeken, is deze uitvoering jas een veelgebruikte jas in outdooractiviteiten en militaire doeleinden. Het betreft dan ook regelmatig een donkergroene jas, een jas met natuurlijke kleuren of een marineblauw jas; precies zoals de kleuren die militairen droegen.

Wanneer we kijken naar de geschiedenis van dit soort cargo kleding gaan we terug naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Toentertijd werd cargo kleding naast de bekende cabans jassen geïntroduceerd in het Britse leger. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zagen ook andere landen de voordelen in van deze unieke kleding: omdat de jassen en broeken van onopvallende kleuren werden gemaakt en het dus totaal geen over the top jassen waren, konden dit soort outfits juist goed worden gebruikt in de strijd. Daarnaast was het materiaal perfect om het niet koud en niet te warm te krijgen tijdens lange dagen. Dat laatste geldt vandaag de dag nog steeds: een cargo jack zorgt ervoor dat je lekker warm blijft in de lente en zomer, zonder dat je het direct te heet hebt.

Hoe herken je een cargo jas anno 2019?

Het klinkt misschien een beetje gek om te zeggen dat de cargo jasjes die we in deze tijd dragen vrijwel identiek zijn aan de militaire uitvoeringen van vroeger, maar het is wel zo. Het enige verschil is uiteraard dat er tegenwoordig diverse uitvoeringen zijn, wat betekent dat er ook verschil in kwaliteit kan zijn. Wil je gaan voor een écht goede jas dan kun je dergelijke cargo jasjes ook vaak in de winter aan over een dikke trui of een warm vest. Een cargo jacket is vaak net iets langer dan de gemiddelde jas, zonder écht lang te zijn. De jas komt net tot op je billen, soms een klein stukje er overheen.

De meeste cargo jassen hebben een hoge kraag en een ritssluiting die tot bovenaan gesloten kan worden. Sommige uitvoeringen beschikken juist over grote knopen, waardoor het geheel wel iets weg lijkt te hebben van een heuse junglejas of een trendy urban jungle jas. Daarnaast hebben de meeste cargo jasjes vier zakken aan de voorkant: twee waar je je handen in kunt doen en twee grotere zakken op de borst. Hierdoor heeft zo'n jasje ook wel wat weg van een (militaire) blouse. Tot slot hebben sommige uitvoeringen een tailleriem of een getailleerde onderkant, waardoor de jas ook wel op een mooi bomberjack lijkt. De cargo jas is stoer en trendy en maakt van iedere look een pittig geheel.

Cargo jacket combineren in je look

Juist omdat vrijwel ieder cargo jasje op elkaar lijkt met hier en daar een net iets ander ontwerp gaan we bij het combineren ervan in je look uit van de standaard cargo jas. Het grote voordeel van deze trendy tussenjas is dat het een uniseks kledingstuk is: zowel mannen als vrouwen kunnen het cargo jack rocken zonder dat je daarbij het model of de pasvorm hoeft te veranderen. Combineer de jas bijvoorbeeld in een stoere en sportieve look met een skinny jeans, een paar witte sneakers en een hoodie of shirt. Of ga voor een meer classy en trendy look en draag een pantalon met een paar brogues of andere veterschoenen en een nette blouse.

Vrouwen kunnen de cargo jas uiteraard ook als een sportief jasje dragen. Daarnaast hebben zij nog meer keuze wat betreft het combineren van een cargo jacket. Ga bijvoorbeeld voor een ultieme trendy look met een cargo pants of een ander utility kledingstuk; helemaal 2019/2020 en hartstikke tijdloos. Draag daaronder een paar platform sneakers of ga juist voor een stijlvolle look met een paar pumps met punt. Tip: ben je op zoek naar een meer unieke cargo jas dan de standaard jackets die je in de huidige collecties ziet, dan is het aan te raden om eens tussen de vintage jassen op verkoopsites of via vintage winkels te kijken. Hier vind je regelmatig een tof militair jasje of een vintage camel jack met legerprint.

Volgende

5x eerlijke jassen

2 juli 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.