Jassen voor moeders in de dop

Als moeder of aanstaande moeder lijkt het soms wel onmogelijk een mooie jas of winterjas te vinden. Je vindt het model misschien niet mooi of het is alleen in de verkeerde maat verkrijgbaar. Misschien weet je wel helemaal niet waar je moet beginnen. Daarom een kort overzicht met de beste jassen voor moeders. Lees dus gauw verder.

Waarom is een goede jas zo belangrijk?

Een goede jas houdt je warm, ziet er stijlvol uit en beschermt je tegen de elementen van moeder natuur. Bij een goede regenbui is het niet fijn om nat thuis te komen. Natte kleren zorgen ervoor dat we ons oncomfortabel voelen. Een goede jas is niet te warm, maar ook niet te koud. Het is belangrijk dat de jas kan ademen.

Uit onderzoek van Care.com blijkt dat moeders in de winter het meest vatbaar zijn voor stress. Dat komt onder meer door de stressvolle feestdagen en - geen verrassing - het slechte weer. Warmte zorgt ervoor dat we ons beter voelen. Daarom is een goede, lekker warme winterjas echt een must.

Welke jassen kunnen moeders (in de dop) het best kiezen?

Duidelijk waarom een goede jas zo belangrijk is, maar welke jas kun je nu het best kiezen? Er is immers zo veel keus.

De stijlvolle parka: een echte jas voor mama

Een hele stijlvolle jas is de parka. De oversized parka’s zijn weer helemaal in. Het voordeel van deze jas is dat het mogelijk is de taille aan te snoeren. Vaak is een parka van de buitenkant van katoen en aan de binnenkant afgewerkt met zachte materialen.

Ben je net bevallen? Dan kun je deze jas heel goed gebruiken, want een parka past perfect bij moeders die de laatste zwangerschapskilo's’ wegwerken.

De sportieve jas met fleece voering

Sportieve moeders willen graag in beweging blijven. Ook tijdens regenachtige dagen. Zij kunnen het best kiezen voor een sportieve jas met fleece voering. Een goede sportieve jas is water- en winddicht, wat heel comfortabel is voor in de winter. Eigenlijk merk je niet eens dat je deze jas aan hebt, want het voelt meer aan als een trui. Een goede jas heeft goede ritsen en een vlotte afwerking, zodat je er echt sportief uitziet. Kies je er eentje in een opvallende kleur?

De lange mantel

Een echte mama-jas: de lange mantel. Het voordeel is dat deze jas langer is en zich naar het lichaam vormt. Daardoor loop je er altijd netjes bij. Bij de meeste vrouwen komt een dergelijke jas ruim tot over de bilpartij. Dat benadrukt de vormen van de ruig en de smalle taille. Deze jas is ook zeer geschikt voor vrouwen met een maatje meer.

De vintage-style mantel

Nog een mantel: de vintage-style mantel. Ze lijken op moderne jassen, compleet met warme voering en een mooie kraag, maar met een vintage stijl. Het ontwerp vind je in moderne en opvallende ruitmotieven. Het is wel een jas waar je van moet houden, maar wie de jas aandurft, zal er zeker mee opvallen.

Ook nog even shoppen voor de kids?

Moeders blijven moeders. Die winkelen nooit alleen voor zichzelf, maar kijken ook meteen voor de kinderen. Logisch, want zo mis je nooit een koopje. Jas.nl biedt ook kinderjassen aan. Of het nu gaat om een zomerjas of een winterjas, je vindt op onze website ook de beste aanbiedingen voor kinderen. Daarbij valt te denken aan merken als Me & My Monkey en Like Flo.

Als je een kinderjas uitkiest, kun je shoppen voor zowel jongens als meisjes. Een goede, mooie kinderjas hoeft niet duur te zijn. Daarmee voorkom je stress in de winkel en shop je gezellig online met je kind.

Volgende

Najaar 2019/2020: grijze jassen

11 juni 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.