Leren jassen zijn hét item van 2019

Dit jaar staat in het teken van een aantal interessante trends op het gebied van jassen, waarbij er een aantal trends uit springen. Het leren biker jack is een goed voorbeeld van zo'n trend; een stoere, pittige jas die je in diverse looks kunt combineren. Je hoeft helemaal geen rockchick of stoere guy te zijn om een mooi leren jasje te kunnen dragen. Ook in meer nette looks is het leren jack steeds meer en vaker een fijne oplossing. Waarom? Heel simpel: het leren jasje is stijlvol, gaat jaren mee en is in verschillende seizoenen te dragen. Draag een leren bikerjack in de winter of kies voor een dunner exemplaar in de tussenseizoenen. Lees hier alles over het leren jasje in 2019 voor dames, heren en kids. 

Leren jasjes voor dames

Wanneer we kijken naar leren jacks zien we dat de grootste zoektocht naar damesjassen is. Dat is niet zo heel vreemd; er zijn voor vrouwen namelijk heel veel verschillende soorten leren jasjes te vinden. Hierbij valt het op dat het bikerjack in een recht model het meest in trek is, met hier en daar uitschieters naar leren jasjes met taille. Ben je op zoek naar zo'n jasje dan is het aan te raden om eerst te kijken voor welke gelegenheden je zoiets het vaakst draagt. Een jas met taille maakt je lichaam meer zichtbaar en legt dus nadruk op je vrouwelijke kenmerken. Wil je dit liever niet of weet je niet goed of zo'n jas bij jouw lichaam past dan kun je kiezen voor een rechte jas.

Het is helemaal niet moeilijk om een leren jasje te combineren in je vrouwelijke, stoere, nette of sportieve look. Je leest het al: leren jacks kunnen écht in elke outfit de puntjes op de i zetten. Wat er zo tof is aan zo'n jas is dat het je lieflijke outfit net wat meer pit geeft, terwijl het je stijlvolle outfit net iets hipper maakt. Zo kan een leren jasje voor dames perfect met een zwarte pantalon en een paar hakken, maar is het ook de ideale aanvulling op een skinny jeans met een paar witte of zwarte sneakers of veterboots. Kortom: vrouwen dragen het leren jack écht op iedere look. Het is hét item dat een outfit helemaal af kan maken. Wie wordt daar nou niet blij van?

Mannen kiezen massaal voor het leren jack

Ook bij de mannen zien we een verschil in het aanbod herenjassen ten opzichte van het afgelopen jaar. Of je nu op zoek bent naar een nette herenjas of juist naar een meer casual jas voor heren; grote kans dat je enkele verschillende soorten leren jacks in de diverse collecties ziet 'hangen'. Het leuke hierbij is dat we naarmate de jaren verstrijken we steeds meer diversiteit in herenjassen zien, ook wanneer het gaat om leren jassen. Hierbij kijken we voornamelijk naar de kleur van de jas en de eventuele details of accessoires op een jas. Het model van de leren jas voor heren is vrijwel altijd hetzelfde: rechtlijning met zakken en af en toe met een stoffen capuchon. Zo is de leren jas voor heren de perfecte tussenjas voor frissere dagen in de lente en herfst.

Wat betreft de kleuren kan het verschillende kanten op: voor de stoere doch classy look kies je voor een zwarte jas in leren uitvoering. Zwart kan namelijk altijd en is goed te combineren in een look voor iedere dag en een look om naar je werk aan te trekken. Dat geldt ook voor de kleuren bruin, donkergroen en donkergrijs. Op die manier dient het leren jas perfect als kantoorjas voor heren, mits de jas goed onderhouden is en er dus netjes uitziet. Gelukkig zit je wat dat betreft met een leren jas wel goed; door het stevige en duurzame materiaal kan een leren jas jaren mee. Zorg je ook nog eens goed voor de leren jas dan zul je zien dat je de 'leeftijd van de jas' met jaren kunt verlengen. Dat betekent dat je heel wat jaren kunt genieten van een leren jas voor heren.

Stoere leren jasjes voor kids

Waar we ook hartstikke blij van worden is het feit dat er steeds meer hele stoere én lieve leren jasjes voor kinderen te koop zijn. Hoe schattig is het dat je kleintje rond paradeert in een trendy leren jack in combinatie met een jeans, een wollen truitje en een paar sneakers voor kids? Het is goed om te weten dat een stoere leren jas voor kinderen over het algemeen best een investering kan zijn. Wanneer je kindje nog in de groei is, is het daarom misschien wat duur om voor een échte leren jas te gaan tenzij je de jas op de groei koopt. Gelukkig zijn er ook veel fake leren jasjes te koop die perfect zijn voor kleine kinderen. Het prijskaartje hiervan is vaak net wat lager, waardoor je nog wat geld overhoudt voor andere dingen.

Het combineren van een leren kinderjas met kleding is net zo gemakkelijk als het combineren van een look met andere kinderjasjes zoals een teddy coat voor kids of een boho winterjas voor kinderen. Dat betekent dat er geen regels zijn wat betreft het combineren; zolang jij en je kindje er maar blij van worden. Juist bij kinderen willen we geen regels opleggen om een bepaalde look te maken. Het gaat erom dat je kindje lekker vrij kan bewegen, spelen, springen en ravotten en dat hij of zij het niet koud krijgt tijdens het buiten spelen. Wat dat betreft is het leren jasje ideaal; vooral een fake leren jack geeft je kindje de nodige bewegingsvrijheid die hij of zij nodig heeft.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.