Roestkleurige winterjassen voor de winter van 2019/2020

Ook nu het al behoorlijk fris is, hebben we nog wat leuke trends met je te delen wanneer het om warme winterjassen gaat. Eerder schreven we al over diverse kleurentrends voor het najaar van 2019/2020, in dit artikel is het tijd om specifieker in te gaan op één bepaalde kleurentrend: roestkleurige winterjassen. Roestkleur is dit najaar niet weg te denken uit de diverse modecollecties. We zien niet alleen winterjassen in deze kleur, maar ook truien, sjaals, sokken, sweater, shirts en zelfs broeken. Kortom: roestkleur is een hele fijne trendkleur die goed past in het koude seizoen. Wat dacht je dus van een roestkleurige winterjas deze winter? In dit artikel vertellen we je alles over deze warme kleur.

Wat is roestkleur precies?

Het heeft een duidelijke reden dat roestkleur zo genoemd wordt: het refereert namelijk naar de kleur van roest. Dat is voor de meeste mensen waarschijnlijk geen verrassing, maar wel hoe de kleur tot uiting komt in fashion. Roestkleur is een roodbruine kleur met een heel warm karakter. Hierdoor is de kleur perfect voor de herfst en misschien wel nog beter voor een grauwe winter. De kleur ontstaat normaal gesproken als reactie van ijzer op water wanneer er zuurstof bijkomt. Hoewel de meeste mensen niet blij zijn met echte roest is het een hele toffe kleur voor warme winterjassen.

Typ je roestkleurige kleding in in de zoekmachines dan zie je een grote diversiteit aan kleuren, waarbij de ene kleur net iets roder is en de andere kleur net iets meer oranje of zelfs bruin. Hierbij kun je zelf kiezen welke tint je het beste bij jezelf vindt passen: welke matcht goed bij je huidskleur of bij de andere kleuren in je outfit? Naast warme vesten en winterse jurkjes kun je vandaag de dag dus ook bij verschillende webshops terecht voor roestkleurige jassen. Deze combineer je met gemak met andere fijne winterse kleuren, zoals donkergroen of donkerblauw.

Hoe combineer je roestkleur?

Uiteraard zijn er nog veel meer kleuren waarmee je roestkleur kunt combineren. Wij zijn helemaal fan van de combinatie met donkergroen of olijfgroen (of andere tinten groen, zolang het niet te fel is). Met deze kleurenmix vorm je een mooi natuurlijk geheel, iets wat helemaal past in deze tijd van duurzaamheid en streven naar de natuur. Zo heeft de jas een natuurlijke look, evenals de rest van je look. Je kunt roestkleur ook combineren met andere fijne, natuurlijke kleuren zoals terra cotta, mosterdgeel of diverse tinten bruin. Hiermee creëer je een boho look die goed past in het najaar.

Ben je echter op zoek naar een meer formele look waarin je bijvoorbeeld ook op je werk kunt verschijnen? In dat geval moet je weten dat roestkleurige jassen ook zeker goed gecombineerd kunnen worden met donkere kleuren zoals zwart en donkergrijs. Draag je bijvoorbeeld een roestkleurige wollen jas dan is een zwarte grote sjaal een prima toevoeging. Andersom kan het natuurlijk ook: een zwarte jas combineren met roestkleurige details en accessoires zoals sjaals, sokken en/of handschoenen. Een fijne kleurenmix voor het koude seizoen.

Roestkleurige winterjassen voor hem en haar

Zit je erover na te denken om deze winter voor een roestkleurige winterjas te gaan? Goed plan! De kleur geeft je niet alleen een warme kleur van buiten, maar ook van binnen. Voor vrouwen is er veel variatie te vinden op het gebied van roestkleurige winterjassen. Volg de trend en ga bijvoorbeeld voor een fluffy damesjas waarin je lekker warm blijft en waarin je er ook nog eens heel hip uitziet. Ook leuk deze winter: de teddy coat. Teddy coats lijken inmiddels bijna tijdloos te worden, maar zien we deze winter nog net even meer dan andere jaren. Kies je voor een roestkleurige teddy coat dan heb je de ultieme trend te pakken.

Ook bij de heren is de teddy coat een 'ding' en zien we de (online) rekken vol hangen met deze fijne comfortabele jas. Ga je voor een roestkleurige teddy coat? Dan kun je deze heel goed combineren met een zwarte skinny jeans en een zwarte sjaal en/of muts. Ook leuk: kies voor een gewatteerd spijkerjack. Zorg er wel voor dat je voor een écht warm exemplaar gaat zodat je niet zit te klappertanden in de winter. Gewatteerde spijkerjasjes hebben, helemaal in zo'n hippe warme kleur, net iets edgy's waardoor je je gehele look een modieus tintje geeft. 

Vorige

Lange winterjassen voor kinderen

19 november 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.