Boho herfstjassen voor mannen

We kunnen het ons best voorstellen dat je als man soms een beetje moe wordt van het aanbod tussenjassen voor heren. Vrouwen kunnen vaak uit tientallen soorten jassen kiezen, terwijl mannen het met een veel minder uitgebreid aanbod moeten doen. Tenminste, dat was tot een paar jaar geleden het geval. Anno 2019 hebben heren gelukkig veel meer keuze wanneer het gaat om fijne jassen voor het frissere seizoen. Ben je op zoek naar een herfstjas die net iets anders dan de standaard wollen jas is? Dat komt goed uit: in dit artikel hebben we enkele trends omtrent boho herfstjassen voor je verzameld. Met zo'n jas ben je net iets anders dan de rest en dat is soms best even fijn, ook voor de mannen. Wellicht is het wat voor jou? Lees dan gauw verder!

Teddy coat voor heren 

Als eerst willen we je wat meer vertellen over de teddy coat voor mannen. Teddy coats zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Het leuke is dat deze jas tegenwoordig niet alleen meer voor vrouwen te koop is. Ook heren flaneren in de teddy coat als het even kan en daar zijn we stiekem hartstikke blij mee. Waarom? Heel simpel: de teddy coat is ontzettend comfortabel, ziet er te gek uit en zorgt ervoor dat je lekker warm blijft. Waarom zouden alleen kinderen en vrouwen daarvan mogen genieten?

Daarnaast is een teddy coat geschikt in diverse looks. Je hoeft niet per se een boho stijl te hebben om te teddy coat met gemak in je eigen stijl te wurmen. Teddy coats staan namelijk ook hartstikke leuk bij een sporty stijl, een klassieke look of een nonchalante look. Ben je echter wel dol op een beetje boho en vintage in je outfit dan is de teddy coat natuurlijk een hele fijne toevoeging. Zo staat de jas ontzettend goed bij een vintage of retro blouse met skinny jeans en een paar lage brogues of andere soort veterschoenen. Ga in dat geval het liefst voor een bruine jas of een jas van een andere natuurlijke kleur om op die manier een beetje terug te kunnen gaan naar de jaren 60.

Lammy coats met een vintage randje

Lammy coats liggen qua stijl wel een beetje in hetzelfde sfeertje als teddy coats, hoewel lammy wat ons betreft nog net iets meer boho te noemen zijn. Een goede lammy coat koop je namelijk het liefst tweedehands, zodat je voor een duurzame jas kiest die nog jaren mee kan. Deze jas neemt ons even mee terug naar de jaren 70 van de vorige eeuw, toen de lammy coat ontzettend populair werd. Daarom zijn de meeste lammy coats die je nu kunt kopen vaak met een vintage randje. Kortom: hartstikke boho dus!

Ga je voor een lammy coat dan kies je voor een hele stijlvolle toevoeging aan je look. Kies bijvoorbeeld voor een langere jas en combineer deze in een nette look voor werk of voor feestjes. Of ga voor een bruin exemplaar met een fijne witte (fake) bontkraag zodat je extra lekker warm wordt gehouden in dit najaar. De reden waarom lammy coats perfect voor Nederlandse mannen zijn, is omdat we in Nederland houden van comfort én we graag warm willen blijven in het koude seizoen. Tel daarbij op dat de lammy coat heel trendy is en je hebt een mooie combinatie.

Kies voor een gewatteerd spijkerjack

Last but not least: de spijkerjas. De meeste mannen hebben het over het algemeen minder snel koud dan vrouwen. Daarom zien we bij de vrouwen ook meer écht dikke jassen tussen de herfstcollectie hangen. Bij mannen is dat een ander verhaal. Hier zien we naast de lammy coats en de teddy coats vooral veel dunne jasjes, zoals sportieve jasjes en gewatteerde spijkerjacks. Spijkerjasjes zijn tijdloos en passen eigenlijk in ieder seizoen, hoewel ze in de winter wellicht wat te fris zijn. In de herfst kun je daarom al kiezen voor een gewatteerd spijkerjasje. Of draag een gewoon spijkerjack met een vest met capuchon eronder voor wat extra warmte.

Het combineren van een spijkerjasje is heel eenvoudig. Draag eronder een jeans of een zwarte skinny met een trui of shirt en je hebt al een goede match. Het kan zelfs iets netter als je dat wenst: een spijkerjasje staat ook te gek met een chino broek of een andere nette broek en een blouse. Daaronder draag je een paar nette veterschoenen of enkelboots en je hebt een te gekke herfstige look. Is het toch een beetje te fris? Dan kun je in plaats van het vest ook nog kiezen voor een wollen sjaal op het spijkerjasje. Kies voor een kleur die bij de rest van je look past en je outfit is compleet.

Vorige

Hoe impregneer ik mijn jas?

26 september 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.