Check deze trend: bruine jassen

Waar denk je aan als je aan kleur in een winterjas denkt? Wanneer je voor kleur kiest in je winterjas of zomerjas denk je al gauw aan felle kleuren of bombastische prints in diverse kleurtjes. Om echter een mooie klassieke look te creëren, is niet iedere felle kleur passend. Wil je 100% zeker zijn van een look waarin je een nette winterjas of een stijlvolle zomerjas kunt dragen? Vergeet de gele jas, vergeet de rode jas en ga voor een mooie bruine jas. Misschien vraag je je in eerste instantie af of een bruine jas wel bij je past. Geen zorgen: precies met die reden hebben we enkele tips voor je verzameld in dit artikel omtrent bruine jassen. We zijn heel benieuwd of we óók jou zover krijgen om het komende seizoen in deze fraaie kleur rond te lopen.

Verschillende soorten bruin

Voordat je een mooie jas uitkiest, zul je waarschijnlijk al tegen punt nummer één aanlopen: voor welke kleur bruin ga je? Er zijn vandaag de dag ontzettend veel bruintinten te verkrijgen in de verschillende webshops. Maak voor jezelf de keuze wat het beste bij je past: heb je een lichte huidskleur? In dat geval past een donkere tint erg goed. Bij een donkere huidskleur is dit vaak precies andersom; daarbij past een lichtbruine jas juist erg mooi. Natuurlijk moet je uiteindelijk gewoon lekker zelf weten welke kleur bruin je draagt: vind je een bruintint mooi, draag hem dan met trots! Zelfs onder de diverse tinten bruin zijn er verschillende kleuren te vinden: van camel tot zandkleur en van wheat tot een meer gouden tint.

De volgende stap is om te kijken wat voor een soort jas je wilt. Misschien past een bruine trenchcoat ontzettend goed bij je stijl of ga je juist liever voor een zogeheten zachte teddy coat die je goed als handige tussenjas kunt gebruiken. Let altijd op het seizoen waarvoor je de bruine jas wilt aanschaffen. Het hoeft echt niet per se winter of herfst te zijn om een mooie bruine jas te dragen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange jas in camelkleur in de lente of van een stoer bruin bomberjack voor in de zomer? Er bestaan zelfs mooie bruine spijkerjasjes die je op diverse manieren kunt combineren. Kortom: bruine jassen zijn terug te vinden in allerlei modellen, zowel voor hem als voor haar.

Bruine jassen combineren in een informele look

Heb je eenmaal de bruine jas van je dromen gevonden, dan is het tijd om de jas te combineren in je eigen look. Wat zo fijn is aan deze kleur is dat bruin past bij heel veel andere kleuren. Zo staat bruin bijvoorbeeld te gek met lichtblauw, is het de perfecte combinatie met okergeel en kun je het goed aantrekken met donkere kleuren zoals donkergrijs en zelfs zwart (hoewel niet iedereen het eens is met de combinatie zwart - bruin). Voor een informele look draag je een bruine vintage jas of een bruine fake fur jas gewoon met je skinny jeans, je zwarte kokerrok, een donkergrijze pantalon of een mooie denim. Laat de kleur van je jas terugkomen in een ander detail van je outfit en je hebt een leuke match.

Kies je in de zomer voor een bruine jas dan is het een absolute aanrader om zo'n kort zomers jasje te combineren met shorts en een paar witte sneakers. Dit geldt voor zowel heren als dames en natuurlijk voor kinderen; deze neutrale combinatie staat trendy, stoer en is opvallend. Ook erg leuk voor het zomerse seizoen: bruine jassen combineren met kleding in tijger- of panterprint. Voor een extra speelse look kun je natuurlijk gaan voor een bruine jas met tijgerprint of panterprint; helemaal hot!

Stijlvolle look met een mooie bruine jas

Natuurlijk is de bruine jas niet alleen geschikt als casual herenjas of informele damesjas; ook voor de meer stijlvolle look is het een zeer passende kleur. Het is net even wat anders dan standaard zwart of donkergrijs en geeft je totale look daarom ook vaak net wat meer warmte en uitstraling. Wij zijn groot fan van de kleur bruin in bijvoorbeeld kantoorjassen voor dames en werkjassen voor heren, juist omdat het een meer speelse kleur is op de werkvloer. Bij sommige banen is het lastig kiezen of je kunt gaan voor een felle kleur jas. Wanneer je echter toch wat kleur in je look wilt, kun je altijd kiezen voor een mooie bruine jas. Let hierbij altijd op de lengte; een lange kantoorjas staat vaak net iets sjieker dan een korte jas.

Bij een lange bruine jas denken we bijvoorbeeld aan kwalitatieve wollen jassen, een fraaie cape als winterjas, een strak vormgegeven gewatteerde regenjas of een stijlvolle trenchcoat met een tailleriem. Dergelijke lange jassen zijn zowel in de zomer als de winter een goede aanvulling op je nette broek met blouse, je kantoorjurk, een pantalon met trui et cetera. Het is aan te raden om in de zomer alsnog voor een langere jas te gaan, maar dan gemaakt van dunner materiaal. Lange jassen staan over het algemeen net iets netter en stijlvoller dan een kort jack. Kies uiteindelijk altijd voor de bruine jas die het beste bij je past en waar jij je het fijnst in voelt.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.