Check de trend: halflange jassen

Ben jij zo iemand die een eeuwige strijd heeft met de lengte van een jas? Vind je een lange jas mooi, maar twijfel je of je niet óók een korte jas moet hebben? Of wil je het liefst gewoon één winterjas scoren, maar kun je geen keuze maken tussen beide lengtes? Misschien is in dat geval een halflange jas iets voor jou. Een halflange winterjas valt langer dan een korte winterjas: meestal net op of over de billen. Zo'n jas is net iets warmer dan een korte jas, zoals een kort puffer jack en biedt meer bewegingsvrijheid dan een langer exemplaar. In dit artikel vertellen we je meer over de halflange winterjas en hoe je deze lengte het beste kunt combineren in je look.

Voorbeelden van halflange jassen

Misschien heb je geen idee waar we het over hebben, wanneer we zeggen dat we je wat informatie willen geven over halflange jassen. No worries: er is vandaag de dag inderdaad zoveel aanbod dat je wellicht door de vele spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Halflange jassen zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse collecties voor mannen, vrouwen én kinderen. Sterker nog: het is een van de meest voorkomende lengtes van jassen in de winter. Niet iedereen wil namelijk voor een hele lange jas gaan en men heeft vaak geen zin om het koud te hebben. Daarom is een halflange jas een fijn voorbeeld van een warme jas in de winter.

"Maar wat zijn dan goede voorbeelden van halflange jassen?", simpel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere warme caban? Cabans zijn hele fijne jassen om in de winter te dragen. Deze jas is al tientallen jaren oud en biedt door de stevige basis voldoende warmte en comfort. De hoge kraag geeft je net dat beetje extra wat je soms nodig kunt hebben in het koude seizoen. Een ander voorbeeld van een halflange jas is een fijne teddy coat. Hoe leuk is het feit dat we teddy coats ook steeds vaker in de herencollecties voorbij zien komen. Ook teddy coats voor kids zijn een absolute musthave: ze zijn lekker warm, zien er cute uit en zitten heerlijk.

Halflange jassen voor dames

Kijken we naar het aanbod damesjassen dan zien we een heleboel verschillende soorten en pasvormen halflange jassen. Het leuke hierbij is dat er veel verschil te zien is in nette damesjassen en meer casual jassen. Zo is er voor iedere soort vrouw wel een fijne halflange jas te vinden. Ben je op zoek naar een sporty en casual jas die net over je billen valt? Kies dan voor de teddy coat of voor een korter model wollen jas inclusief tailleriem. Of ga voor een fijne gewatteerde regenjas in een hippe kleur. Dergelijke hippe regenjassen zien we deze winter sowieso heel veel terug, dus op deze manier kun je mooi meerdere trends met elkaar combineren.

Ben je echter meer op zoek naar een nettere damesjas dan zit je met deze lengte ook zeker goed. Kies bijvoorbeeld voor een wollen colbert als winterjas met een paar mooie en klassieke sluitknopen of ga voor een jasje dat onderdeel is van een mantelpak. Meestal zijn dat ook een soort colberts; dit soort jassen geven je stijlvolle look nog net dat beetje extra stijl. Of ga voor een nette versie van een fijne parkajas, zoals een zwart exemplaar met weinig poespas. Dit soort jassen kun je heel goed combineren op een kokerrok of een jurkje.

Halflange jassen voor heren

Uiteraard is er voor de heren ook genoeg keuze wanneer het gaat om halflange jassen. Zoals we hierboven beschreven zijn cabans ideaal als halflange jas. Deze jas zien we voornamelijk bij de herencollecties terug in het wat nettere segment. Draag een cabans met een nette broek en een paar veterschoenen of ga juist voor een hippe look met een paar sneakers eronder. Cabans komen in verschillende kleuren: check welke najaarskleuren er voor 2019/2020 voorspeld zijn of kies voor een zwarte jas of een andere donkere kleur. De keuze is aan jou.

Ga je liever voor wat meer informeels? Misschien is dan een gewatteerd bomberjack iets voor jou. Bomberjacks zijn tijdloos en hoewel ze normaal vaak iets aan de korte kant zijn, zien we steeds vaker exemplaren in de winkels hangen die over de billen vallen. Dat is precies het model dat je nodig hebt deze winter. Kies een ruime maat zodat je de jas kunt combineren met een dikke wollen trui: op die manier valt de jas net een beetje oversized wanneer je er een dunne sweater onder draagt. Dat komt goed uit, want oversized jassen zijn helemaal hot dit seizoen. Reden genoeg om er eens naar te kijken dus!

Volgende

De perfecte jas voor november

30 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.