Curvy? Check deze tips voor de juiste zomerjas

Iedere zomer weer gelduitgeven aan een nieuwe zomerjas is verleden tijd wanneer je eenmaal een mooie en comfortabele zomerjas gevonden hebt. Ben jij nog niet op dat punt dat je denkt "hé, die jas ga ik volgende zomer zeker nog eens aan doen?", omdat je je er niet fijn in voelt of omdat de jas niet lekker zit? No worries: ieder figuur heeft plus- en minpunten wanneer het om fashion gaat. We zullen nooit zeggen dat er jassen zijn die je niet kunt dragen; zolang jij je er prettig in voelt moet je lekker doen en dragen wat je wilt. Je kunt, mits je dat wilt, natuurlijk wel letten op welke jas het beste bij jouw figuur staat. Heb je bijvoorbeeld een curvy figuur en ben je op zoek naar een hippe en lekker zittende zomerjas? Check dan onderstaande tips!

Brede schouders? Kies voor deze jassen

Curvy figuren zijn er letterlijk in verschillende vormen en maten. Daarom is het altijd belangrijk om een nieuwe zomerjas voor dames goed te passen voordat je 'm aanschaft. Zo weet je zeker dat je geen modeflater slaat. Bij een curvy figuur kun je te maken hebben met brede schouders op een breed bovenlichaam. Om de rest van je lichaam beter uit te laten komen, is het daarom aan te raden om een jas te kiezen zonder al te veel poespas op het bovenstuk. Een over the top jas kan best wel, maar het liefst met zo min mogelijk nadruk op je schouders en je hals. Dus liever geen grote kragen en vintage jassen met uitgebreide schoudervullingen.

Ga liever voor een zomerjas met een A-lijn: een smalle bovenkant met een wijdere onderkant. Denk hierbij aan een mooie mantel van een dunne stof of aan een trenchcoat die wijder uitloopt. Heb je echter smalle schouders en ben je op zoek naar een zomer? Dan mag je best wat nadruk leggen op je schouders. Je kunt namelijk best curvy zijn mét smalle schouders. Kies bijvoorbeeld voor een zomerse jas met lichte schoudervullingen of voor een stoer leren jasje met studs op de schouders. Of ga juist voor een jas met een bijzondere hoge kraag of een capuchon.

Jassen voor vrouwen met een buikje en/of brede heupen

De één vindt het geen probleem om een buikje te showen, terwijl de ander het liever niet heeft. Voor die laatste groep is het aan te raden om te kiezen voor een wijdere zomerjas. Een A-lijn jas zoals hierboven beschreven is ook perfect voor iemand met een buikje. Zolang je de nadruk op alles behalve je buik en je lovehandles legt, kun je dit onderdeel van je lichaam prima verdoezelen. Wat helemaal perfect is voor dit figuur is om te kiezen voor een lange zomerjas, zo eentje die over je middel en soms zelfs over je billen valt. De jas mag dicht kunnen, maar dit hoeft niet. Lengte kan al veel doen voor je figuur.

Ben jij gezegend met een paar brede heupen? Fijn! Niet iedere vrouw vindt het echter prettig om de nadruk te leggen op hun heupen die toch al zo zichtbaar zijn. Draag daarom een zomerjasje die net over je heupen en billen valt of ga juist voor een jasje dat net boven je billen komt. Op die manier leg je niet de nadruk op dat onderdeel van je lichaam. Zorg er hierbij altijd voor dat wanneer je bijvoorbeeld voor een zomerjas met print gaat, zoals een jas met tijgerprint, de print op de heupen en billen niet groots aanwezig is. Op het bovenlichaam mag dat natuurlijk wel - sterker nog: graag zelfs!

Welke jas kies je met grote borsten?

Vrouwen met grote borsten vinden het tot slot vaak prettig dat borsten niet té zichtbaar zijn in een jas. Gelukkig kun je daar zelf heel gemakkelijk voor zorgen: draag zomerjasjes die, net als wanneer je brede schouders hebt, niet te puffy zijn aan de bovenkant. Een kort pufferjack is bijvoorbeeld niet zoń goed idee voor vrouwen met een grote voorgevel. Ook is het aan te raden om grove printjes te vermijden. Een zomerjas met bloemetjesprint? Hartstikke leuk! Ga voor een fijne trenchcoat met een hele fijne print of kies voor basic kleuren, zodat je de nadruk niet op je bovenlichaam legt. Ook felgekleurde jassen zijn misschien niet zo'n goed idee wanneer je een rustig geheel wilt creëeren.

Natuurlijk hoef en moet je niks; misschien wil je juist wel flaneren met je curves! Dat raden we ook alleen maar aan. In dat geval kun je alle tips hierboven opvolgen en precies het tegenovergestelde doen. Lekker opvallen met felgekleurde jassen en prints. Wat dacht je van een roze zomerjas of van een mooie okergele regenjas? Of ga je liever voor rustige kleuren met meer opvallende prints, zoals de urban jungle print? Wat je ook doet... dé combinatie van de zomer van 2019 is een zomerjas met platformsneakers, het liefste witte. Met die mix en match steel je ongetwijfeld de show op vakantie of op je favoriete festival. Go for it!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.