Zo kies je de beste jas voor je citytrip

Natuurlijk hebben we nog geen idee wanneer we weer lekker op citytrip kunnen. Tot die tijd blijft het even bij dromen, inspiratie zoeken en lekker shoppen. Mocht die citytrip over een tijdje weer voor de deur staan dan is het heel prettig om te weten wat je precies moet inpakken. Bij een gemiddelde citytrip zie je namelijk best wat: je loopt op zo'n dag heel wat af. Hierbij wil je het uiteraard niet koud, maar ook zeker niet te warm krijgen. In dit artikel geven we je enkele tips en tricks hoe je de beste jas voor je citytrip uitkiest. Check de 3 stappen hieronder:

gewicht van de jas

Stap 1: Let op het gewicht van de jas

Een van de eerste dingen waar je op moet letten, is hoe zwaar de jas weegt. Uiteraard hoef je niet letterlijk je jas af te wegen, maar het is wel aan te raden om te kijken hoe de jas aanvoelt op je lichaam. Heb je bij het passen al het idee dat de jas veel te zwaar is, zoals een echte leren jas? Dan is dat absoluut geen fijne jas om te dragen tijdens dagen waarop je veel wandelt. Dit soort items gaan aan je lichaam hangen, waardoor je zelfs last kunt krijgen van (spier)pijn. Da's niet echt de bedoeling bij een citytrip. De jas moet juist lekker zitten voor als je een dag veel gaat wandelen.

Daarom raden we je aan om voor een lichtgewicht jasje te gaan, of in ieder geval voor een comfortabele jas die niet zwaar van gewicht is. Het voordeel van een jasje van weinig gewicht is het feit dat je het geheel niet echt voelt zitten of hangen. Dat is ideaal voor een citytrip! Wanneer je het te warm krijgt, kun je zo'n jasje ook eenvoudig even om je middel knopen of in je rugzak proppen. In de winter is een lichtgewicht jasje misschien ietwat fris. Kies dan voor een combi met een warme trui of ga voor een dun doch warm materiaal.

materiaal van de jas

Stap 2: Check het materiaal van de jas

Ook niet onbelangrijk: check goed waar de jas van gemaakt is. De kans is namelijk groot dat je het best warm krijgt van al dat wandelen. Daarom is een jas die gemaakt is van een ademend materiaal wel zo prettig. Er zijn voornamelijk veel outdoorjassen die over dit materiaal beschikken. Dit soort jassen zijn namelijk speciaal gemaakt voor het afvoeren van zweet en vocht. Ideaal voor je citytrip dus! Zo krijg je het nooit te koud en ook zeker nooit te warm.

Hierbij kun je overigens ook gaan voor een jas van een natuurlijk materiaal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een katoenen jas of een linnen jas? Dergelijke natuurlijke stoffen sluiten goed aan op je lichaam en voelen vaak licht en fris aan. Daarnaast zitten dit soort stoffen heerlijk, alsof je nooit iets anders heb aan gehad. Extra leuk: duurzame jassen zijn beter voor het milieu en dus beter voor de wereld. Je draagt dus direct je steentje bij.

waterdichte jas kiezen?

Stap 3: Ga je voor een waterdichte jas of niet?

Het laatste punt hangt voornamelijk af van de stad waar je naartoe reist en in welk seizoen je gaat. Ben je bijvoorbeeld van plan om naar Berlijn, Stockholm of Dublin te gaan? Dan raden we je aan om een waterdichte jas mee te nemen in welk seizoen dan ooit (tenzij de weersvoorspellingen ontzettend goed zijn). Voor het noorden van Europa geldt dit meestal wel. Op die manier ben je altijd goed voorbereid mocht er toch ineens een fikse regenbui ontstaan.

Voor steden die in het zuiden van het land liggen hoeft dit doorgaans niet, tenzij je in de winter besluit te gaan. In dat geval kies je voor een waterdichte en warme jas die goed ademt. Let hierbij meteen even op of de jas veel (binnen)zakken heeft waarin je dingen kunt opbergen, zoals een plattegrond, je tramkaartje of de sleutel van je gehuurde fiets. Dit zijn misschien kleine dingen om op te letten, maar wel ideaal tijdens een geslaagde citytrip.

Volgende

Sportieve jasjes voor dames

20 april 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.