Najaar 2019/2020: grijze jassen

Nog niet iedereen denkt er al aan, wellicht omdat de zomer nog net begonnen is. Mode staat echter nooit stil en daarom kijken we langzaam maar zeker al een beetje naar de jassentrends voor het najaar van 2019/2020. De herfst is de ideale periode voor een fijne tussenjas; een jas die niet te warm en niet te koud is en daardoor ideaal is in het herfstige seizoen. Hierbij zien we ieder jaar diverse jassen langskomen, waarvan een groot deel waterdichte jassen betreft. Het blijft immers toch de Nederlandse herfst. In dit artikel behandelen we de eerste trends voor de herfst 2019: grijze herenjassen en grijze damesjassen in modieuze pasvormen.

Welke tint grijs moet je kiezen?

Grijs is een mooie basic kleur die eigenlijk in iedere look gedragen kan worden. Voor welke tint grijs je gaat, maakt dan ook eigenlijk niet heel veel uit. In het najaar van 2019 zien we voornamelijk warme tinten grijs terug. Dergelijke tinten zijn namelijk goed te combineren met andere trendkleuren, zoals bluestone, dark cheddar en de aardetint rocky road. Grijs is bijzonder goed te combineren met dergelijke aardse kleuren, ook wanneer je bijvoorbeeld een aardse kleur jas kiest met grijze details. Zolang je voor een warme totaalsfeer gaat, zit je sowieso goed in dit najaar. Denk hierbij aan grijs dat soms een beetje bruinachtig aan doet zonder dat het een volledige bruine jas is.

Dit soort tinten grijs combineer je goed met bovenstaande kleuren en met andere kleuren die niet per se de trend zijn in het najaar van 2019. Grijs staat bijvoorbeeld ontzettend goed met zwart: combineer een grijze trenchcoat met een zwarte skinny jeans of een zwarte panty en hakschoenen en je hebt een prachtige look. Ook een zwarte jas met grijze zakken of een grijze kraag is helemaal van deze tijd. Daarnaast is grijs een passende kleur bij okergeel: okergele jassen met grijze details én grijze jassen met bijvoorbeeld een okergele trui, sjaal of andere accessoires. Voor welke kleurencombinatie ga jij?

Nette grijze tussenjassen

De kleur grijs is multi inzetbaar. Dat betekent dat je grijze jassen zowel voor formele gelegenheden als voor informele dagen of evenementen kunt dragen. Ben je op zoek naar een nette jas zoals een kantoorjas voor dames of een stijlvolle bruilofts winterjas voor heren? Dan heb je ruim de keuze wat betreft grijze jassen dit najaar. Kies bijvoorbeeld voor een mooi en feestelijk colbert wanneer je een feestje hebt of wanneer je een goede jas voor een bruiloft zoekt. Dit soort nette tussenjassen zijn voor vrouwen én mannen een heel goed idee. Ga voor een wollen colbert voor wat extra warmte en je hoeft geen sjaal of trui als extra warmte te dragen.

Wat ook erg goed past in een feestelijke look, is een mooie lange jas. Laat op dat gebied nou genoeg te vinden zijn wanneer het om grijze jassen gaat. Wat dacht je van een stijlvolle trenchcoat met een tailleriem? Hierbij hoef je niet per se voor een nieuw exemplaar te gaan; juist een vintage jas als trenchcoat is te gek. Een beetje oversized, ontzettend uniek: eigenlijk zou iedereen een goede vintage winterjas in huis moeten hebben. Als tussenjas kun je ook gaan voor een lange wollen grijze jas. Wol is warm én zorgt ervoor dat je warm blijft. Draag je de jas open dan heb je het gegarandeerd niet té warm in de herfst, maar zie je er wel adembenemend uit. Musthave!

Grijze jassen voor iedere dag

Uiteraard hoef je niet per se een nette tussenjas te scoren in het grijs; er zijn ook veel casual grijze jassen te scoren. Van die jassen die je iedere dag kunt dragen: of je nu even boodschappen gaat doen of wanneer je met vrienden een hapje gaat eten. Een goed voorbeeld van zo'n jas is eentje met een meer sportieve touch, namelijk de gewatteerde regenjas. Dergelijke dikkere regenjassen zijn nu al een jaar of twee in het najaar in de webshops te vinden. Dat is niet voor niets en de trend zet ook nog wel even voor. In ieder geval zien we dergelijke regenjassen weer terug in dit naseizoen, ook in andere warme trendkleuren. Kies voor een exemplaar met capuchon, dan weet je zeker dat je hoofd droog blijft in een regenbui.

Een andere goede jas voor een warme tint grijs is de bomberjack. Bomberjacks zijn tijdloos en goed te combineren in verschillende looks. Hoewel veel mensen denken dat zo'n jasje alleen in een sportieve look kan, is het juist ook een te gek item in combinatie met een jurkje of een nette broek. Nu we toch in de meer sportieve stijlen aan het kijken zijn, is een grijze parka misschien ook iets voor jou. Ook parka's zijn tijdloos en niet meer weg te denken uit de hedendaagse fashionwereld. Kies dus vooral voor een grijze jas die het beste bij jou past; grote kans dat je je favoriete pasvorm er tussen gaat vinden, puur omdat grijs helemaal hot is dit najaar.

 

Vorige

Jassen voor moeders in de dop

5 juni 2019
Volgende

Wat je moet weten over utility wear

11 juni 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.