Zo ga je stijlvol naar kantoor

We zitten midden in de koude maanden! In die koude maanden is het belangrijk om lekker warm gekleed te deur uit te gaan. Maar een ski-jas of een fleecevest is vaak niet stijlvol. Zeker als je op kantoor van een groot bedrijf werkt, of naar een klant moet, kun je beter kiezen voor een smaakvolle outfit. Dat kan ook als het buiten tien graden onder nul is.

Denk aan de stof en de kleur

Deze winter zijn de kleuren zwart, bruin en mosgroen nog steeds elegant genoeg voor een winterjas. Daar kun je nooit mee de mist ingaan. Maar ook een paar zomersere kleuren kun je combineren. Denk dan vooral aan de knusse en warme kleuren. We hebben al eens een paar trends op een rijtje gezet.

Een universele kleur is blauw. Die is niet aan een seizoensgebonden. Maar de kleur blauw mag er ook echt uitspatten. Denk daarnaast wel aan de stof van je kleding, zoals de stof van je overhemd. Dat kan gemêleerd of flanel zijn. Daardoor krijg je een speelser contrast met een colbert of een nette broek. Als je dat in combinatie met een warme stof als fluweel, kasjmier of wol draagt, straal je huiselijkheid en warmte uit. Perfect voor een eerste indruk bij een grote klant. De temperatuur van buiten hoef je immers niet mee naar kantoor te nemen.

Veel buiten

Bij een professioneel bedrijf zijn er altijd medewerkers op buitendienst. Als jij dat bent, kun je je ook stylish, warm aankleden. Kies bijvoorbeeld voor een jas van wol of ganzendons. Daar zit wel een nadeel aan: het houdt de regen niet echt tegen. Maar daar hebben we gelukkig een paraplu voor. In plaats van een regenjas- of broek kun je beter voor isolerende lagen zorgen. Bijvoorbeeld voor je benen. Daar kun je bijvoorbeeld een wollen broek over dragen. Jeans bieden namelijk nauwelijks bescherming. Een muts en sjaal zijn geoorloofd! Als je het maar combineert met mooie leren handschoenen.

Niet veel buiten

Ben je niet veel buiten? Dan heb je waarschijnlijk een echte kantoorbaan. Nu zijn niet alle kantoren even goed verwarmd, maar je wil er niet in veel te grote trui zitten. Ook op kantoor kun je er stijlvol uitzien. De oplossing: laagjes dragen! Als je normaal gesproken een overhemd draagt, kies je dit keer voor een overhemd waar je nog een T-shirt onder kunt dragen. Let er dan wel op dat je kiest voor een T-shirt waar nog een overhemd overheen kan.

Door laagjes te dragen, kun je lagen toevoegen als je het koud hebt, of juist lagen verwijderen als je het warm hebt. Op die manier kun je ook kiezen voor een iets dunnere winterjas en meerdere lagen. Zo krijg je het niet koud, maar ben je toch verlost van een foeilelijke ski-jas. Het is simpelweg not done in de zakenwereld. Jij bent het visitekaartje van het bedrijf. Jij straalt dus klasse uit. Het leuke van laagjes: niemand weet wat er nog onder een tweede of derde laag zit.

Te grote kleding: niet doen!

‘Draag laagjes’ is dus een goede tip. Maar pas op dat je niet gaat doorslaan. Als je voor vele lagen kleding kiest, zorg er dan voor dat je er goed in past. Dus: zorg voor bewegingsvrijheid. Maar kijk er dan wel voor uit dat je niet te grote kleding gaat dragen. Het is een kwestie van niet te klein en niet te groot. Je zult dus veel moeten passen om de ideale laagjes te kunnen vinden.

Volgende

Nader bekeken: een poncho

28 oktober 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.