Fluffy winterjassen voor dames

Zoek je nog een winterjas? Veel vrouwen zijn al begonnen met het switchen van garderobe. Nu de herfst officieel is begonnen (en we dat ook echt merken in Nederland) is het tijd voor dikke truien, wollen sjaals en fluffy jassen. Fluffy jassen komen in verschillende soorten uitvoeringen en zijn niet meer weg te denken uit het modebeeld van 2019/2020. Onder fluffy jassen verstaan we een heleboel modellen die allemaal van elkaar verschillen. Wat ze echter met elkaar gemeen hebben, is het feit dat ze allemaal lekkere warme jassen zijn waarmee je een koude winter kunt doorstaan. Is jouw oog gevallen op een fluffy damesjas maar ben je benieuwd naar wat de rest van het aanbod is? Lees dan vooral even verder, want in dit artikel geven we je enkele tips omtrent fluffy jassen.

Fake fur jassen als winterjas voor dames

Op nummer één in de rij fluffy jassen voor dames staat uiteraard de fake fur jas. Fake fur is heerlijk, het is comfortabel, het is warm en het mag niet ontbreken aan je kapstok. Waarom niet? Heel simpel: fake fur kan altijd. Dit soort jassen zijn tijdloos en worden jaar na jaar weer gedragen. Vroeger werd er veel écht bont gedragen: in de jaren 20 paradeerden vrouwen al met de mooiste en vooral duurste jassen die stuk voor stuk gemaakt waren van echt bont. De reden dat ze hiervoor kozen is vooral omdat bont iets chique had: het straalde rijkdom en klasse uit.

Omdat we vandaag de dag liever voor een ecovriendelijke jas gaan dan voor een jas waarin de vacht van een dier verwerkt is, gaan we massaal voor de fake fur jas. Wanneer je een beetje voor het juiste materiaal gaat, zie je al gauw weinig verschil met echt bont. De klasse en de stijl is er dus nog steeds, maar dan zonder dierenleed. Ook betaal je voor een fake fur jas vaak een stuk minder dan voor echt bont. Let hierbij echter wel op dat een beetje een kwalitatieve fake fur jas alsnog wat duurder is dan de gemiddelde jas, maar hier kun je dan ook jaren mee. Een goedkope jas van fake fur straalt vaak ook goedkoop uit en dat moet je niet willen met zo'n classy jas.

Lekkere warme teddy coat

Waar we nog meer heel erg blij van worden is de teddy coat trend. Teddy coats zijn net als fake fur jassen iedere winter weer te zien, met het verschil dat ze soms net iets vaker te verkrijgen zijn dan andere jaren. In de winter van 2019/2020 draag je teddy coats als een tweede huid. Omdat de stof van de meeste teddy coats zo heerlijk zacht is, wil je zo'n jas bijna niet meer uit doen. Het leuke van deze winterse jassen is dat ze dit jaar in écht alle kleuren verkrijgbaar zijn. Wij zijn hartstikke pro kleurrijke winterjassen, maar zijn stiekem ook wel echt verliefd op teddy coats in natuurlijke kleuren. Check daarom vooral nog even de kleurentrends voor het najaar van 2019 om voor de juiste kleur te gaan.

Teddy coats kun je ontzettend gemakkelijk combineren in iedere look. De één kiest ervoor om de jas in een meer boho look te dragen, terwijl de andere voor een zwarte jas gaat in combinatie met een zwarte skinny jeans, een paar Dr. Martens en een toffe trui. Het maakt dus echt niet uit wat je stijl is, er is altijd wel een teddy coat die bij jou past. Extra leuk dit jaar zijn de lange teddy coats. Dat betekent des te meer materiaal, dus des te warmer! Laat die koude winter dus maar komen, want met een lange jas zit je sowieso goed.

Lammy coat met dikke voering

Last but not least: lammy coats. Lammy coats bieden jou de warmte die je nodig hebt deze winter. Wat zo fijn is aan een lammy coat is dat ze, net als met de fake fur jassen, van oorsprong gemaakt zijn van echte dierenvacht en -huid. Die huid met vacht was de basis voor een warm lichaam. Vandaag de dag bestaan er - gelukkig - lammy's die gemaakt worden van stoffen en materialen die niet van een dier afkomstig zijn. Het goede nieuws hierbij is dat het imitatieleer waarvan de meeste lammy coats tegenwoordig gemaakt worden er ook voor zorgen dat jij heerlijk warm blijft. Lammy coats komen in diverse uitvoeringen. Boven een winterse rok draag je een mooi kort model met een dikke voering. Mmm... zo fijn warm!

Je kunt echter ook gaan voor een lange jas. Lange lammy coats zijn namelijk helemaal perfect om je hele lichaam warm te houden. Misschien zien deze jassen er aan de buitenkant iets minder fluffy uit dan de teddy coat of de fake fur jas, aan de binnenkant zijn ze des te meer furry! Ga daarom voor een lammy coat met een dikke voering, zodat je zeker weet dat je het niet koud krijgt in de winter. Bij de meeste lammy coats komt de voering terug aan de buitenkant en is het zichtbaar in een mooie kraag of aan de uiteinden van de mouwen van de jas.

Vorige

Tussenjassen voor kinderen

2 oktober 2019
Volgende

Jassen in de stijl van Ariana Grande

4 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.