Trend van het najaar: paars combineren met groen

Een van de meest opvallende kleurentrends van het najaar 2019 is een trend die we nog niet eerder écht goed beschreven. Rode jassen, terracotta jassen en gele jassen zijn niet te missen in het aankomende herfstige seizoen, maar er is nog meer dan dat wat betreft kleurencombinaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van het combineren van paars met groen? Deze kleurencombi is een mix die we langzaam maar zeker in de fashionindustrie zien. De grootste reden dat we de combinatie nog niet hadden meegenomen in onze verzameling van kleurentrends van 2019 is omdat de kans groot is dat we deze mix vooral gaan zien in het vroege voorjaar van 2020. Toch konden we het niet laten om je alvast kennis te laten maken met de paars-met-groene combinatie. Lees gauw verder en combineer de kleuren zelf!

Waarom paars met groen combineren?

De redactie van Jas.nl is namelijk al hartstikke verliefd op deze kleurencombinatie. Een tijdje geleden zagen we de combi op de catwalk, waarbij we niet goed wisten of deze kleurenmix bedoeld was of een toevallige samenloop van omstandigheden was. Desalniettemin vonden we het direct een goede match. Hierbij gaat het overigens niet over een willekeurige kleur paars of een random kleur groen. Het gaat om een lichte felle tint groen in combinatie met een donkere kleur lila. De combinatie van deze twee kleuren blijkt een hele fijne te zijn in je winterse of herfstige look.

Natuurlijk kunnen andere tinten paars of andere tinten groen ook een mooie combi vormen, maar wanneer je voor bovenstaande kleurenmix gaat maak je sowieso de juiste keuze. Het koele en felle van lichtgroen is in combinatie met het mysterieuze, speelse en ietwat warme paars een bijzondere mix. De kleuren lijken in eerste instantie niet bij elkaar te passen, puur door de verscheidenheid in eigenschappen. Wat blijkt nu, nadat we een aantal kleurrijke winterjassen en fijne tussenjassen in deze kleuren hebben gespot? Deze kleuren vullen elkaar juist ontzettend goed aan! Hieronder vertellen we je wat meer over het combineren van groen met paars.

Paarse winterjassen met groene details

Wil je deze kleuren op de juiste manier combineren, maar ben je nog een beetje voorzichtig? Dan kun je in ieder geval voor een goede basis gaan van één effen kleur. Scoor bijvoorbeeld een klassieke paarse trenchcoat die net tot boven je knieën valt. Met een bijpassend ceintuur heb je daarmee al een knallende en opvallende jas te pakken voor het frisse najaar. Om de paars-en-groene look te rocken kun je kiezen voor modieuze groene accessoires en details. Een groene wollen sjaal met dito handschoenen is bijvoorbeeld een fijne aanvulling op deze look. Ook leuk: een groen baret, past perfect bij een trenchcoat en geeft je gehele look net iets unieks.

Ben je niet zo van de lange winterjassen, maar wil je wel shinen in deze kleuren? Dan is een gewatteerd paars bomberjack misschien iets voor jou. Bomberjacks zijn tijdloze jasjes die ieder seizoen kunnen, mits je in het najaar en de winter natuurlijk wel kiest voor een gewatteerd exemplaar. Het voordeel van een paars bomberjack is dat je dit item in diverse looks kunt combineren. De basis van een bomberjack is casual en sportief, maar een nette variant in de kleur paars kan ook goed met een nette broek en een blouse. Voor de minder frisse dagen kun je een bomberjack open laten hangen, waaronder je een mooie groene wollen trui of sweater draagt. Of ga nog een stapje verder en kies voor een groene chinobroek!


Groene najaarsjassen met paarse extraatjes

Is paars als basis niet helemaal jouw kleur dan kun je als basis ook voor een te gekke groene jas gaan. Groen is net als het bomberjack tijdloos en kan dus eigenlijk altijd. Denk bijvoorbeeld aan een mooie groene wollen jas en dan het liefst een langere variant. Zo blijf je lekker warm en zie je er hip uit. Helemaal wanneer je deze jas combineert met een paar paarse tinten, zoals een paarse sjaal, een paarse muts of een paars jurkje onder de jas. Ook kun je gaan voor een paarse handtas, een paarse rok of broek of paarse sokken die natuurlijk zichtbaar zijn.

Voor de mensen die al helemaal om zijn en deze trend helemaal willen uitproberen raden we aan om goed op zoek te gaan naar jassen die én paars én groen zijn. Wij hebben al even voor je rondgekeken en we willen best verklappen dat er een aantal hele mooie exemplaren te koop zijn. Neem bijvoorbeeld een groen spijkerjasje met paarse patches en details of ga voor die ene teddy coat die zowel paarse als groene tinten heeft. Bij deze kleurencombinatie geldt: probeer en experimenteer, zodat je uiteindelijk altijd tot een hippe en soms wel gedurfde look komt. Wij zijn in ieder geval heel benieuwd wat de collecties in het voorjaar van 2020 gaan doen met deze kleuren.

 

Vorige

Duurzame jassen voor kinderen

15 september 2019
Volgende

Vlekken uit je jas krijgen

23 september 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.