6x waar je op moet letten bij het kopen van een colbert

Heb je een nieuw colbert nodig of ben je gewoon op zoek naar een nieuwe mooie tussenjas? Zoek je een passende herenjas voor kantoor of ben je op zoek naar een nette jas voor en bruiloft? Kies dan voor een colbert, de ideale jas voor zowel mannen als vrouwen. Colberts zijn netjes, zitten lekker en zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende varianten. Van nette zwarte jasjes tot aan gebloemde jasjes: met een colbert kan het allemaal! Maar hoe vind je nou eigenlijk hét ideale colbert en waar moet je opletten bij het aanschaffen van zo'n jasje? In dit artikel hebben we zes handige tips op een rij gezet waar je op moet letten wanneer je een mooi colbert aanschaft. Geen dank! Lees gauw verder.

1. Maat en pasvorm van colbert

Het allereerste ding waar je op let is natuurlijk de maat. De meeste colberts beschikken over pakmaten en niet de standaard maten. Kijk dus voordat je op zoek gaat naar wat de maat van het jasje bij je pak is. Heb je nog geen pak? Dan kun je het beste jezelf even opmeten en met behulp van een online tool opzoeken welke maat je hebt. Pakmaten herken je aan de getallen, 48, 50, 52 en meer. Sommige colberts hebben wel de standaard maten S, M, L, XL, XXL et cetera. Dit zijn meestal de meer informele en casual colbertjes. Zit je precies tussen twee maten in? Ga dan voor het kleinere model, omdat dit toch iets netter staat dan een oversized jas. Sterker nog: een colbert mag best iets te strak zitten. Je draagt zo'n jasje toch meestal open.

Daarnaast is de pasvorm van een colbert ontzettend belangrijk. Hierbij kun je kiezen uit een slim fit en een normal fit. Een slim fit is een nauw aansluitend jasje, terwijl een normal fit iets wijder zit en iets minder taille heeft. Wat belangrijk is om te weten is dat een goed colbert nooit te groot is. Zo'n jasje moet precies goed vallen. Wanneer een colbert dicht is, mag het jasje best een beetje trekken - mits dit niet te veel is. De keren dat je een colbert dicht draagt zijn waarschijnlijk op één hand te tellen.

2. Materiaal vs. prijs van een colbert

Het is altijd de moeite waard om te onderzoeken van wat voor materiaal je colbert gemaakt is. Kies hierbij altijd voor kwaliteit en vermijd synthetische stoffen. Wanneer je colbert wel van een synthetische stof is gemaakt, zul je zien dat deze niet lang mee gaat en binnen no time minder mooi is. Shop bijvoorbeeld een wollen jasje: een warm materiaal dat ook nog eens ademend is. Of ga voor een katoenen jasje als colbert: een duurzaam jasje waar je jaren van kunt genieten en dat ook nog eens heerlijk zit. Ook linnen colberts zijn het aanschaffen waard. Zowel katoen als linnen is een heerlijke koele stof om te dragen in de zomer.

Zodra je op het materiaal gaat letten zul je al gauw zien dat er veel verschil in prijzen te vinden is wanneer het om een kwalitatief colbert gaat. Ga je echt voor kwaliteit dan mag je er gerust rekening mee houden dat een goed colbert tussen de 150 en 200 euro kost. Een voordeel hiervan is dat kwaliteit garant staat aan duurzaamheid. Het is een eenmalige investering waarna je er jaren van kunt genieten. Sta er niet van versteld als je wollen jasjes tegenkomt die nog net iets duurder zijn. Het maken van colberts vergt tijd en energie, helemaal wanneer het jasje van een ecologisch verantwoorde stof gemaakt is.

3. Kleur en details 

Natuurlijk hoef je niet standaard voor een zwart of bruin jasje te gaan wanneer je op zoek bent naar een stijlvol colbert. Ben je op zoek naar een kantoorjas of een feestelijke jas voor een jubileum, een etentje of een bruiloft? Zwarte, bruine en marineblauwe colberts zijn altijd een goed idee wat betreft basic kleur, maar je mag ook gerust uitpakken. Ga bijvoorbeeld voor een gekleurde jas, zoals een rode of groene colbert of kies voor een jasje met ruitjesprint of een jas met bloemetjesprint. Er is echt voor ieder wat wils te verkrijgen wanneer het om diversiteit in colberts gaat.

Daarnaast kun je nog voor allerlei details kiezen wanneer het om een colbert gaat. Zo heb je colberts met gekleurde knopen en opvallende stiksels en kun je kiezen voor een mooi jasje met unieke zakken of binnenvoering. Ook blijven bijzondere pochets helemaal hip wanneer het om colberts met details gaat. Kortom: het uitkiezen van een mooi colbert kost even tijd, maar wanneer je het juiste jasje gevonden hebt heb je een uniek item dat je jarenlang kunt dragen. Kies daarom altijd voor kwaliteit wanneer je een colbert koopt.

Vorige

Hoe kies je de juiste outdoorjas?

31 juli 2019
Volgende

Zwanger in de zomer? Check deze tips

1 augustus 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.