Alles wat je wilt weten over capuchonjassen

Ben je nog op zoek naar een fijne tussenjas voor dit najaar? Of heb je al een jas, maar wil je liever nog een jas voor wat meer comfort? Dan raden we je aan om eens tussen de capuchonjassen te kijken. Jassen met capuchon zijn perfect voor de herfst. Omdat ze beschikken over een capuchon hebben ze automatisch een hogere kraag die je lichaam tegen kou beschermt. Daarnaast is een capuchon ideaal op regenachtige dagen: je kunt de capuchon immers zo opzetten wanneer het begint te regenen. Maar welke capuchonjassen zijn er allemaal en wat zijn de beste mix en match tips voor zowel heren- als damesjassen? We hebben in dit artikel enkele tips voor je verzameld zodat jij deze jas ook kunt rocken.

Waarom kiezen voor een capuchonjas?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een lekkere warme winterjas met capuchon moet gaan. De redactie van Jas.nl is in ieder geval verliefd op deze comfy én trendy jas voor tijdens koudere dagen. Dat is meteen de eerste reden én het grootste voordeel van dit soort jassen: een jas met capuchon houdt je altijd lekker warm. Dat komt door de hoge kraag die automatisch op zo'n jas zit. Er bestaan ook outdoorjassen met capuchons die je in de kraag kunt ritsen. Het is goed om te weten dat die jassen vaak niet standaard over zo'n hoge kraag beschikken. Draag daar dus zeker een extra sjaal bij voor de nodige warmte.

Een andere reden waarom een mooie jas met capuchon niet mag ontbreken in je garderobe is omdat de jas in diverse stijlen te combineren is. De meeste mensen zijn zo'n capuchonjas al gauw als een sportieve jas, omdat een capuchon vaak een sportief karakter heeft. Maar wist je dat je dit soort jassen ook heel goed in meer formele looks kunt dragen? In dat geval moet je wel vaak voor een wat duurdere jas gaan, een jas met kwaliteit en stijl. The North Face heeft bijvoorbeeld hele mooie jassen (voor dames én heren) die zowel te dragen zijn in een nette look als in een meer nonchalante outfit. Neem dus zeker eens de tijd om tussen het aanbod capuchonjassen te zoeken voor de perfecte jas.

Verschillende jassen met capuchon voor dames

Kijk je tussen het aanbod damesjassen met capuchon dan zal je het verbazen hoeveel te gekke capuchonjassen er te koop zijn. Voor vrouwen die gek zijn op een beetje een sportieve en casual look zijn de parka's met capuchon de perfecte winterjassen. Parka's zien we sowieso deze winter veel in het straatbeeld. Dergelijke lange jassen houden je lichaam lekker warm, zitten comfortabel en zien er modieus uit. Kortom: dat is alles wat we willen in een goede damesjas in het koudere seizoen. Combineer de parka met een skinny jeans en een paar veterschoenen of haal je sneakers in de herfst nog even uit de kast.

Voor de wat nettere looks zijn er ook zat winterjassen met capuchon voor vrouwen beschikbaar. Hierbij is het misschien even iets langer zoeken dan in de casual collectie, maar een mooie jas vinden zul je zeker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange faux fur jas in een mooie natuurlijke kleur inclusief capuchon? Er zijn veel merken die dit soort damesjassen aanbieden. Zo'n lange jas combineer je met een rok of jurk met panty en een paar nette damesschoenen, zoals loafers of brogues. Ook een donkerkleurige parka kan heel mooi staan in een formele look.

Capuchonjassen voor heren

Het aanbod capuchonjassen voor heren is een stuk groter dan de collectie voor de dames. Dat mag ook wel eens toch? Meestal is het juist andersom het geval. Bij de heren kunnen we ook een onderscheid maken in jassen voor informele gelegenheden en herenjassen die je bijvoorbeeld naar kantoor kunt dragen. Ben je op zoek naar een casual jasje met capuchon? Ga dan voor een te gek sportjasje voor heren: op Jas.nl vind je ontzettend veel toffe merken zoals Nike en adidas die een grote collectie sportjasjes met capuchon hebben. Ook andere merken zoals Puma en The North Face bieden dergelijke jasjes aan. Zo'n jasje combineer je in je dagelijkse look met een jeans, een shirt of sweater en een paar sneakers.

Liever een jas met capuchon die je aan kunt trekken naar wat nettere gelegenheden? Misschien is een softshell jas met capuchon dan iets voor jou. Softshell jassen worden vaak gedragen door wandelaars en mensen die veel buiten zijn. Toch kan zo'n jas, mits in een goede donkere kleur, ook heel passend zijn boven een nette broek en een paar klassieke veterschoenen. Ook kun je voor een langer model gaan, zoals een zwarte gewatteerde jas met capuchon of een wollen jas met capuchon. Bekijk het aanbod en vind de jas met capuchon die het beste bij jou past. Zo kom je vast de komende tijd wel door.

Vorige

Tips voor de herfstvakantie

10 oktober 2019
Volgende

Zwarte jassen combineren in de herfst

15 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.