Kies jij dit jaar voor de fake fur winterjas?

Voor velen is het een leuke verrassing, voor anderen is het een verschrikking: de fake fur jas is terug! Ook aankomend winterseizoen trekken we massaal de nep bontjas aan, met natuurlijk de nadruk op ‘nep’. Echt bont is not done, maar om toch te kunnen profiteren van wollig materiaal dat je ook nog eens goed warm houdt én dat comfortabel zit ben je bij de fake fur jas aan het juiste adres. In dit artikel vertellen we je meer over het materiaal, de do’s en don’ts en natuurlijk waarom jij een fake fur coat aan moet schaffen.

Voordelen van een fake fur jas

Het grootste voordeel van een fake fur, dat ook wel faux fur wordt genoemd, is het feit dat dergelijke winterjassen heel lekker warm zijn. In de winter is dat absoluut een must, comfort en gemak staat in dit koude seizoen zeker voorop. Laat deze jassen ook nog eens een fraaie uitstraling hebben en je hebt een enorme trendy winterjas. Daarnaast heeft een nep bontjas een bepaalde chique uitstraling, mits je kiest voor een stijlvolle stof. Er zijn zat fake fur jassen die er écht uitzien, zonder dat daar ook maar één dier voor is aangeraakt.

Hier is een groot verschil in te vinden. Je zult zien dat de fake fur jassen die slechts een paar tientjes er minder mooi uitzien dan nep bontjassen waar je wat meer voor betaalt. Bij sommige donkere kleuren is dat geen ramp, want dan zie je de details van het materiaal toch niet goed. Kies je echter voor een lichtere kleur, dan is het aan te raden om heel goed naar de stof te kijken. Ziet het er ‘plastic’ uit? Dan is dat een absolute no go. Ga in dat geval liever voor een wat meer duurzaam materiaal zodat je de jas langer kunt gebruiken én zodat je een meer stijlvolle look krijgt.

Combineren van een fake fur jas

Do’s met een nep bontjas? Op een zo klassiek mogelijke manier combineren. Bontjassen werden vroeger vooral door de rijkere dames gedragen. Het was een manier om te laten zien dat je het goed had. Hoewel we vandaag dus liever voor fake fur kiezen in plaats van voor echt bont hoeft het natuurlijk niet zo te zijn dat je er daardoor minder stijlvol uitziet. Sterker nog: combineer een dergelijke jas juist in een feestelijke look! De fake fur jas is te bijzonder om niet mee te pronken.

Combineer bijvoorbeeld een langere fake fur jas met een jurk. Hierbij kun je kiezen voor alles in dezelfde kleur (denk aan all black everything) of juist aan verschillende tinten. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de nadruk op de jas en het materiaal ligt. Natúúrlijk kun je kiezen voor een felrode of een felroze fake fur jas. Wil je het echter stijlvol houden, kies dan voor een minder opvallende kleur zodat de jas en niet de kleur opvalt. Dit soort jassen draag je met een paar nette schoenen, zoals enkellaarsjes, hakken of hoge laarzen.

Vorige

Lange winterjassen zijn helemaal hip!

27 augustus 2018
Volgende

Kinderwinterjassen trends voor 2018/2019

2 september 2018

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.