Lange winterjassen voor 2017/2018

Als er een model winterjas is dat zeker niet mag ontbreken in de winter van 2017 en 2018 dan is het de lange winterjas. Een langere jas staat eigenlijk goed bij ieder figuur.

Wanneer je niet heel lang bent laat een dergelijke jas je ogenschijnlijk langer lijken en wanneer je juist wat langer bent dan zorgt een lange jas ervoor dat ook jij eindelijk in de winter goed warm gehouden wordt. Want naast het feit dat een lange winterjas ontzettend trendy is, voldoet dit model ook nog eens aan dé juiste eigenschappen voor een goede winterjas en dat is natuurlijk om jou warm te houden! Het wordt deze winter de Nederlandse kou versus jouw lange winterjas. Wij durven wel te wedden dat de jas gaat winnen, jij ook?

Lange winterjassen voor haar: teddy jas

Er bestaan tientallen, al dan niet honderden, verschillende soorten lange dameswinterjassen. Een model dat we vaak terug zien deze winter is een lange lammy of teddy jas. Dit zijn jassen die bestaan uit een lekker dik laagje (zoals dat van een teddybeer - what’s in a name?) om ervoor te zorgen dat je lekker warm blijft. Een teddy of lammy jas zijn in diverse kleuren te verkrijgen. Het bijzondere is dat we voor de winter van 2017/2018 ook felle kleuren in de collecties zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een felgele wollige jas? Of liever een felrode? Omdat niet iedereen van felle kleuren houdt zijn er gelukkig ook items te verkrijgen in rustige, basic kleuren zoals grijs, bruin en zwart.

Lange winterjassen voor haar: trenchcoats

Een andere trend die we deze winter terug gaan zien voor dames is de trend van de trenchcoat, maar dan in een warmere en dikkere versie. Een warme trenchcoat heeft nog steeds de riem bij je taille waardoor je figuur goed benadrukt wordt. Dit soort jassen maken je feestelijke look met Kerstmis of Oud & Nieuw helemaal af! Natuurlijk kan de lange trenchcoat ook gewoon voor je doordeweekse dag: kies dan voor een subtiele kleur zoals grijs of zwart of voor een meer warmere kleur zoals bruin of bordeauxrood. De trenchcoat blijft een klassieker en is door deze stap naar een dames winterjas een jas geworden voor alle seizoenen.

Lange winterjassen voor hem: casual variant

Natuurlijk zijn er voor de heren ook een aantal prachtige lange heren winterjassen te verkrijgen dit seizoen. De eerste trend die opvalt is dat het allemaal best wel casual mag. Een lange herenjas is al gauw classy en fancy, maar dit hoeft door het uitgebreide aanbod helemaal niet meer zo te zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een langere gewatteerde jas die net boven je knie komt? Gewatteerde jassen, zowel de lange als de korte versies, zijn deze winter weer helemaal hip. Dat is hartstikke fijn, want als er één item is waar je het lekker warm van krijgt (en houdt!) dan zijn het wel gewatteerde jassen. Deze jassen zijn goed te combineren met een lange wollen sjaal, een stoere spijkerbroek en een paar warme sneakers.

Lange winterjassen voor hem: nette variant

Er zijn ook flink wat lange modellen die een meer nettere uitstraling hebben. Een lange winterjas is bijvoorbeeld ideaal als winterjas voor naar je werk, naar diverse afspraken of naar feestjes. Daarnaast kan een nettere winterjas net die extra fancy touch geven aan je outfit. Denk bijvoorbeeld aan het trenchcoat model: ook voor heren is dit model niet meer te missen. Dit model komt echter wel zonder de riem rondom je taille en de jas heeft, zoals de meeste herenjassen, een rechte verticale lijn. Wat opvalt dit seizoen is dat we veel bruine lange winterjassen zien: zowel donkerbruin als een meer lichtbruine variant. Kijk goed naar je smaak en je dagelijkse look om te kijken welke kleur bruin het beste bij jou past.

Vorige

Damesjassen voor milde winters

24 november 2017
Volgende

De mooiste lammy coats voor dames

24 november 2017

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.