Heerlijk warme Scandinavische winterjassen

Echte koukleumen zullen ontzettend blij worden van Scandinavische jassen. Misschien heb je het al eens langs zien komen of heb je er mensen over horen praten: Scandinavische jassen voor in de winter. Het is niet voor niets zo dat dit soort jassen onderwerp van gesprek zijn; Scandinavische jassen zijn heerlijk warm en gemaakt voor optimaal comfort. Wat dit soort jassen precies zijn en wat de voordelen ervan zijn, lees je hieronder. Ook maak je kennis met een paar fijne merken Scandinavische jassen.

Wat is een Scandinavische jas precies?

Een Scandinavische jas is een jas die gemaakt is om bescherming te bieden tegen de koude temperaturen in het hoge noorden. Denk dus aan een dikke donsjassen die vaker wel dan niet gewatteerd zijn. In Scandinavische landen zoals Noorwegen en Zweden kan het in de winter flink koud worden. Met temperaturen ver onder nul moeten locals wel een kwalitatieve jas hebben die lekker warm is. Anders is het bijna niet te doen om daar naar buiten te gaan in het winterse seizoen.

Bij zo’n Scandinavische jas staat warmte en comfort dus centraal. Maar: het uiterlijk van de jas is ook van groot belang. Scandinaven staan bekend om hun fantastische gevoel voor fashion. Het lijkt wel of alles dat gemaakt wordt in een land als IJsland of Zweden er trendy uitziet. Daarom zie je vrijwel altijd dat een Scandinavische jas een prachtig uiterlijk heeft. Denk dus aan utility wear maar dan met een snufje fashion. Zeg maar gerust: een hele pot fashion. Inmiddels zijn er heel wat te gekke merken uit het hoge noorden die hun jassen wereldwijd verkopen. Dat is fijn, want op die manier kunnen we ook in Nederland genieten van een stukje Scandinavische mode.

 

Voordelen van een warme Scandinavische jas

Er is een groot aantal voordelen te vinden aan zo’n Scandinavische jas. Het grootste voordeel is waarschijnlijk al wel duidelijk: dit soort jassen zijn gemaakt om je lichaam warm te houden. Je mag er dus vanuit gaan dat je het (bijna) niet koud zult krijgen in zo’n jas. Dit komt omdat de meeste jassen bestaan uit dons, een goed isolerend materiaal. Scandinavische jassen zijn altijd gemaakt van hoogwaardige en natuurlijke materialen. Vaak zijn deze jassen water- (of sneeuw!) dicht en hebben ze een goede isolatie voor de afvoer van zweet. Scandinavische jassen worden dan ook vaak als goede outdoorjassen gezien.

Een ander voordeel van Scandinavische jassen is dat ze fashionable zijn. In zo’n jas zie je er altijd hip uit, terwijl je heerlijk warm blijft. In de Scandinavische mode is minimalisme erg belangrijk. Dat betekent dat je hier voornamelijk simpele jassen ziet die classy en tijdloos zijn. Geen poespas, gekke kleuren of opvallende details, maar gewoon een mooie outdoorjas van hoge kwaliteit. Omdat er bij dit soort jassen alleen maar gebruik wordt gemaakt van goede materialen en stoffen kun je jaren met een Scandinavische jas. Dat maakt Scandinavische jassen ook nog eens duurzame jassen, iets wat helemaal bij deze tijd past. Er is namelijk veel vraag naar duurzaamheid binnen fashion.

Prijzen van een Scandinavische jas

Juist omdat Scandinavische jassen van zulke goede materialen gemaakt zijn, ligt het prijskaartje van dit soort jassen vaak iets hoger dan gemiddeld. Je moet hierbij wel onthouden dat je een investering maakt voor een aantal jaar. Je kunt wel ieder jaar een nieuwe winterjas kopen, maar de kans is groot dat je in verhouding dan net zoveel geld kwijt bent of misschien nog wel meer. Met oog op duurzaamheid is het ook daarom best een goed idee om net wat meer geld te betalen voor iets waar je langer van kunt genieten.

Aan welke prijs moet je dan denken wanneer het om een Scandinavische winterjas gaat? Hierbij hebben we het over een paar honderd euro. Er zijn verschillende merken die dit soort jassen aanbieden. De één heeft jassen van € 150 à € 250, terwijl het prijskaartje bij een ander merk al gauw richting de € 400 of € 500 gaat. Het is aan te raden om je altijd goed te verdiepen in waar de jas van gemaakt is, of de jas waterdicht is en of de jas beschikt over de nodige extraatjes die je misschien wilt. Denk hierbij aan diepe zakken, een hoge kraag of een capuchon.

Waar zijn ze te koop?

Nu snappen we dat je misschien wel interesse hebt in zo’n Scandinavische jas. Op Jas.nl vind je in ieder geval een groot aanbod Scandinavische jassen. Dat betekent dat je echt niet helemaal naar Zweden of Noorwegen af hoeft te reizen om zo’n toffe jas te scoren. Er zijn allerlei outdoorshops in Nederland die dit soort warme jassen verkopen. Ook kun je steeds vaker Scandinavische jassen aanschaffen bij modieuze merken.

Het online bestellen van een Scandinavische jas is misschien nog wel leuker dan er eentje ergens in een fysieke vestiging kunnen kopen. Jassen bestellen voelt toch altijd alsof je een cadeautje voor jezelf bestelt. Op het moment dat de jas in een pakket binnenkomt, lijkt het net of je een cadeau uitpakt. Heerlijk is dat! Heb je al een Scandinavische jas op het oog of wil je eerst nog meer weten over welke merken dit soort jassen verkopen? Op die manier krijg je in ieder geval wel een goed overzicht van wat voor soort Scandinavische jassen er zoal te koop zijn.

Scandinavische merken met trendy jassen

Aan wat voor soort merken moet je zoal denken bij een Scandinavische jas? Wanneer je op onder andere een van de volgende merken zoekt, scoor je gegarandeerd een hele mooie Scandinavische jas.

  • COS
  • Arket
  • ACNE Studios
  • Björnson
  • Bergans
  • Fjällräven
  • Haglöfs
  • Lundhags
  • Kjelvik
  • Modström
  • 66North
  • Houdini
  • Monki
  • Weekday
  • Klättermusen
  • Primus
  • Samsoe & Samsoe
  • Trangia
  • Danefae

FAQ omtrent Scandinavische winterjassen

Heb je een vraag over een Scandinavische jas kopen? Misschien staat je vraag in onze FAQ voor Scandinavische jassen. Hieronder vind je de meest gestelde vragen met antwoorden omtrent dit soort jassen voor hem en haar.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een Scandinavische winterjas?

Wanneer je voor échte kwaliteit wilt gaan, is het aan te raden om te letten op het materiaal van de jas. De meeste Scandinavische jassen hebben een voering van dons om je lekker warm te houden in de winter. Let er ook op of de jassen goed ademen en of ze waterdicht en winddicht zijn.

Wat voor een kleuren Scandinavische winterjassen zijn er te koop?

Scandinavische jassen komen heel veel verschillende kleuren. De meeste jassen hebben een donkere, basic kleur. Denk bijvoorbeeld aan zwarte, grijze of donkerbruine jassen. Ook komen de kleuren donkergroen, bordeauxrood en marineblauw vaak voor.

Zijn de jassen alleen voor de winter bedoeld?

De gevoerde jassen zijn in de zomer veel te warm. Er zijn echter heel veel Scandinavische merken te vinden die ook gewoon zomerse jassen en tussenjassen ontwerpen. In het rijtje merken hierboven vind je een aantal van dit soort merken. Zo is er voor ieder seizoen een jas te koop.

Wanneer kan ik het beste een dergelijke jas scoren?

Wanneer je op tijd wilt zijn qua trend shop je het liefst in september of oktober een warme Scandinavische jas. Wil je liever even wachten op de sale om op die manier een goedkopere jas te scoren? Check dan het aanbod in februari, maart en april. Dan is de winter voorbij en gaan de winterjassen in de sale meestal.

Zijn het goede outdoorjassen?

Ja! De meeste jassen van Scandinavische merken zijn goed te gebruiken tijdens een winterse wandeling of fietstocht. Omdat zo’n jas vaak van een ademende stof gemaakt is, kan je zweet gemakkelijk worden afgevoerd. Ook staat comfort voorop bij dit soort jassen, waardoor je een goede bewegingsvrijheid hebt.

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.