Scandinavische winterjassen

Je hoort mensen vaak praten over ‘lekkere warme Zweedse winterjassen’. In Scandinavische landen weet men prima waaraan goede winterkleding voldoet. Dat lijkt je dan wel wat, zo’n buitenlandse jas, maar waar zijn die jassen toch te vinden? Welke merken zijn er? En zijn die jassen in Nederland te krijgen? Jas.nl heeft daar het antwoord op.

De voordelen van een Scandinavische jas

Scandinavische winterjassen hebben als groot voordeel dat ze superwarm zijn, maar toch goed ademen. Zo’n jas is perfect voor de winter. Logisch, want de winters in Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken zijn vrij koud. Ideaal voor de koukleum (of voor wie gewoon van warmte houdt).

Kwaliteitsmerken uit de noordelijke landen laten wel vocht naar buiten door, maar niet naar binnen. Ook laten ze geen wind toe en hebben ze een goede isolatiewaarde. Kun je dan maar beter altijd voor een Scandinavische jas gaan? Dat voert misschien te ver. Laat je goed adviseren over een dergelijke winterjas. Ze hebben vaak namelijk een behoorlijk prijskaartje.

Kenmerken
Een winterjas uit de Scandinavische landen is eenvoudig te herkennen: ze hebben vaak een modern design en ze zijn gemaakt van kwaliteitsmaterialen. Comfort is altijd het belangrijkste. Daarom ‘ademen’ de jassen ook zo goed. Goed voor de koude winter en de milde zomer.

‘Modern design’ wil nogal eens ‘minimalistisch’ betekenen. Dat geldt ook in dit geval. Ieder kledingstuk uit de noordelijke Europese landen is niet te veel en niet te weinig. Daardoor zie je er eigenlijk altijd stijlvol uit. Het is daardoor heel draagbaar. Juist omdat jonge ontwerpers een heel eigen geluid geven aan de mode van nu. Dat is heel verfrissend, maar tegelijk ook heel warm. En dat komt goed uit bij een winterjas.

Prijs en kwaliteit
De prijs is misschien wel het allerbelangrijkste voor de Nederlandse consument. De prijs voor een Scandinavische winterjas sluit dan ook steeds beter aan. Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders prima 300 euro willen uitgeven aan een jas, maar dan moet dat wel een hele redelijke jas zijn. Het is een behoorlijk bedrag.

Gaan we straks voor een jas uit bijvoorbeeld Zweden voor zeshonderd of zevenhonderd euro? Dat is te veel. Jassen uit het buitenland zijn namelijk vooral geliefd om de combinatie van kwaliteit, een goede prijs en een simpel ontwerp.

Merken
Een veelgehoorde vraag is: “Aan welke merken kan ik denken?” We zetten er een paar op een rijtje:

- Björnson
- Bergans
- Fjällräven
- Haglöfs
- Lundhags
- Kjelvik
- 66North
- Houdini
- Klättermusen
- Primus
- Trangia
- Danefae

Waar kun je die kopen?
“Een Scandinavische jas koop je natuurlijk in Scandinavië!” Dat klinkt heel logisch, maar gelukkig hoef je geen reis te boeken om aan zo’n jas te komen. Die kun je tegenwoordig namelijk ook al kopen bij de outdoorshop. Met een beetje geluk zijn ze daar zelfs in de uitverkoop. In sommige gevallen kun je een winterjas kopen bij een bedrijf dat zich in Scandinavië heeft gevestigd. Dan komt de jas – net als bij alle andere webwinkels – gewoon per post.

Ga je nu op zoek naar een winterjas? Dan heb je een goede timing. In de maanden september en oktober heb je namelijk de beste kans om te slagen. Als je wacht, zijn de collecties straks al weg omdat dit soort jassen snel in de uitverkoop gaan bij outdoorshops. Wacht dus niet te lang.

Vorige

Hoe berg je je winterjas veilig op tijdens de zomer?

Saturday 28 October 2017 om 10:51
Volgende

Accessoires voor een speciale gelegenheid

Saturday 28 October 2017 om 11:06

OnzeInstagram

@jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends van 2020/2021? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.