Warme jassen voor januari

Happy newyear! Het is alweer 2020. 2019 ging ontzettend snel voorbij. We hebben te gekke fashion musthaves gezien in het begin van de winter van 2019. Goed nieuws: deze trends zetten ook in januari 2020 nog even door. Het is pas sinds een week dat het echt koud is in Nederland in de winter. Daarnaast gaan veel mensen in januari en februari naar de sneeuw voor een portie winterpret. Kortom: januari is de ideale maand om een goede warme jas uit te zoeken, zodat je lekker warm blijft tijdens de winter. In dit artikel beschrijven we enkele actuele winterjassentrends die je niet mag missen deze maand.

Outdoorjassen in verschillende kleuren

Een jas die je zowel voor je dagelijkse tijd buiten als voor je winterse tripje naar de Oostenrijkse bergen kunt dragen is een mooie kwalitatieve outdoorjas. Outdoorjassen hebben steeds minder het 'stoffige' imago. Waar de meeste mensen eerder niet per se gezien wilden worden in een jas waarbij comfort voorop staat, zien we dat dit aspect van winterjassen steeds belangrijker wordt. Dat is ook niet heel vreemd, want wat moet je nou met een winterjas die er wel leuk uitziet maar totaal niet lekker zit?

Outdoorjassen passen heel goed in de utility wear trend; een trend van de afgelopen jaren waarbij comfort het belangrijkst is. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat dergelijke outdoorjassen alleen maar gemaakt zijn voor het lekker zitten ervan. Nee, tegenwoordig zijn er diverse mogelijkheden om dit soort jassen er ook nog eens leuk uit te laten zien. Dat betekent dat je outdoorjassen en kwalitatieve parkajassen in verschillende hippe kleuren kunt krijgen. Wat dacht je in januari bijvoorbeeld van een mooie donkerblauw outdoorjas? Of ga je liever voor opvallend lila?

Lekker warm in een lammy coat

Ga je liever voor een meer tijdloos model; een winterjas die je jarenlang kunt dragen, omdat de kwaliteit zó goed is? Misschien is een heuse lammy coat dan iets voor jou. Lammy's zagen we voornamelijk in de jaren 60 en 70 en lijken anno 2020 een flinke comeback te maken. Wanneer je bekende influencers volgt, zoals Romy Boomsma met haar boho stijl, is de kans groot dat je dit soort jassen al eens voorbij hebt zien komen. Lammy's zijn jassen die gemaakt zijn van shearling leer. Dat betekent dat de binnenkant wollig is en de buitenkant van leer of suède.

Die combinatie van stoffen zorgt ervoor dat je lichaam heel lekker warm blijft in de koude maand januari. Hoewel er heel veel nieuwe lammy coats beschikbaar zijn, raden we het ook aan om eens te kijken tussen de vintage winterjassen. Vintage lammy coats zijn namelijk vaak uniek, wat betekent dat je een mooie jas kunt scoren die vrijwel niemand anders heeft! Bij zo'n bijzondere en duurzame jas is dat de energie voor een goede zoektocht meer dan waard. Online vind je verschillende webshops die vintage lammy coats aanbieden.

Lakleren winterjas in januari

Nu we het toch over leren winterjassen hebben: wat is jouw mening over een lakleren winterjas? Lakleer is een materiaal dat we in 2020 steeds vaker gaan zien. In de eerste maanden van dit jaar maakt het langzaam maar zeker een soort comeback. We zagen deze glimmende stof namelijk ook al in de jaren 80 toen glamrock helemaal hip was. De getoupeerde kapsels hoeven wat ons betreft niet voor de herhaling, maar een toffe lakleren jas? Yeah baby, wij zijn helemaal voor!

Het leuke van deze nieuwe trend is dat het voor iedere look geschikt is. Je kunt een lakleren jas perfect combineren met een skinny jeans, een paar winterse sneakers of enkelboots en een sweater. Ook boven een rok en blouse of jurkje is lakleer de ideale stof. Wanneer je ervoor zorgt dat de rest van je outfit basic blijft, zal je jas extra opvallen. Ben je niet zo'n fan van het glimmende effect van lakleer? Kies in dat geval voor een 'gewone' leren jas om lekker warm te blijven in januari.

Vorige

Welke jas draag je met Kerstmis?

23 december 2019
Volgende

Winterse tips om verantwoord te shoppen

2 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.