Welke jas draag je met Kerstmis?

Ho ho ho, het is weer bijna Kerstmis! De kans is groot dat je je feestelijke outfit al klaar hebt liggen om samen met familie of vrienden Kerst te gaan vieren. Natuurlijk wil je dat iedereen je mooie jurkje of je toffe kersttrui ziet, maar om nou zonder jas over straat te gaan is ook geen goed idee in december. Heb je geen idee wat voor een soort jas je aan kunt trekken boven je feestelijke look? No worries: we hebben last minute nog een paar handige tips voor je waarmee je alsnog je outfit kunt showen én je het lekker warm blijft houden. Een nieuwe winterjas bestellen is waarschijnlijk te laat, maar misschien heb je toevallig een van de onderstaande jassen nog in je kast hangen. Merry Christmas!

Feestelijk colbert met Kerstmis

Een jas die altijd kan bij feestelijke gelegenheden is een feestelijk colbert. Sterker nog: een colbert maakt je look voor Kerstmis vaak helemaal af! Het is niet voor niets zo dat colberts er altijd fancy uitzien; daarom passen ze perfect bij Kerstmis. Het grote voordeel van een colbert is dat je outfit vaak nog net iets netter wordt, zonder dat het te stijf is. Daarnaast kun je uit allerlei soorten en kleuren kiezen, waardoor er altijd wel een colbert te vinden is die bij jouw outfit past.

Of je nu een jurkje draagt of van plan bent om een nette broek met een blouse aan te trekken naar dat etentje van je schoonouders: draag erboven een colbertje en je outfit voor Kerstmis is helemaal af. Vind je zo'n colbert toch nog iets te fris zo aan het einde van december? No worries: er zijn gelukkig ook colberts te koop die gemaakt zijn van een dikkere stof. Misschien beschik je zelf al wel over een wollen colbert; het ideale materiaal om heerlijk warm te blijven in de winter. Een wollen colbert is perfect voor buiten en kan ook gewoon binnen gedragen worden. Mocht het te warm worden, dan heb je de jas zo uit.

Kleurrijke fleece jas over je look

Iets wat we deze winter ook heel veel terugzien in de diverse collecties zijn fleece jassen en vesten. Het voordeel van een fleece jas is dat het zachte materiaal je lekker warm houdt en dat zo'n vest of jas heel comfortabel zit, zonder dat je het idee hebt dat je een hele dikke winterjas aan hebt. Daarom is een fleece jas de ideale jas boven je kerstlook! Het leuke van deze trend van warme winterjassen is dat er heel veel toffe prints en kleuren te vinden zijn. Fleece jassen zijn allang niet meer suf en alleen verkrijgbaar in het rood of donkerblauw.

Ga bijvoorbeeld voor een zwarte jas van fleece en draag deze boven je jurkje met glitters of boven je overhemd en skinny jeans. Of kies voor een soort fleece trui die je over je hoofd aan moet trekken, waarin je het niet koud krijgt onderweg naar je feestje of kerstdiner. Fleece is helemaal hip en biedt deze Kerstmis de ideale uitkomst voor jou wanneer je het liefst een leuke jas wilt dragen die niet te dik of te groot is. In dit geval kun je overigens ook voor een dunne teddy coat gaan. Misschien heb je al een fleece jas of teddy coat in huis voor de kerstdagen. Zo niet: ren dan gauw naar de winkel, want online bestellen lukt niet meer voor Kerst.

Ga voor een classy trenchcoat of andere lange jas

Tot slot mag het ook best wat netter zijn. Niet iedereen vindt een fleece jas, teddy coat of feestelijk colbert stijlvol genoeg voor de feestdagen in december. In dat geval past een mooie trenchcoat bijvoorbeeld goed in een look voor Kerstmis. Trenchcoats zijn er zowel voor heren als voor dames te verkrijgen. Wil je voor de écht classy jaren 20 en 30 look gaan, dan kies je voor een beige of lichtbruine trenchcoat. Zo krijgt je kerstmislook, die vaak bestaat uit zwart of glitters, ook nog een beetje kleur.

Natuurlijk kun je ook voor een andere nette lange jas gaan. Lange jassen zijn perfect over jurkjes, rokken en nette broeken. Op die manier maak je het geheel nog net iets netter en dat is met Kerstmis ook wat waard, toch? Ga bijvoorbeeld voor een lange zwarte wollen jas of, daar is 'ie weer, een lang colbert. Het maakt niet uit hoe lang zo'n jas is; des te langer is vaak des te beter! Duik dus vooral nog even je garderobe in en kies een passende jas uit voor de kerstdagen om lekker warm te blijven en om er leuk uit te zien.

De redactie van Jas.nl wenst je fijne feestdagen en een fantastisch 2020! We hopen je in het nieuwe jaar weer te mogen inspireren met tips, blogs en collecties winterjassen en zomerjassen. We zien jullie snel weer!

Volgende

Warme jassen voor januari

2 januari 2020

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.