Zwanger en een winterjas

Een winterjas voor mensen met ‘een maatje meer’ lijkt misschien een simpele en goede oplossing, maar er zijn eigenlijk wel betere oplossingen die bovendien ook nog goedkoper zijn.

Hoera, binnenkort komt er een nieuw kindje bij! Maar het kan moeilijk zijn voor de aankomende moeder om een goede winterjas te zoeken. Een winterjas voor mensen met ‘een maatje meer’ lijkt misschien een simpele en goede oplossing, maar er zijn eigenlijk wel betere oplossingen die bovendien ook nog goedkoper zijn. 

Zo zijn er merken die speciale winterjassen voor zwangere vrouwen verkopen. En er zijn ook wat trucjes om te voorkomen dat je een winterjas moet kopen die je volgend jaar weer weg kan gooien. Je kan meer met een sjaal en een te kleine winterjas dan je denkt.

Ski-jacks

Een goede tip is eens te kijken naar een ski-jack in plaats van een winterjas zoals je die gewend bent. Ski-jacks zijn meestal een heel stuk ruimer dan winterjassen. Bovendien zijn deze jassen meestal ‘unisex’ wat wil zeggen dat de jas geschikt is voor zowel man als vrouw.

Als de zwangerschap over is, kan de man de winterjas nog overnemen. Doordat de ski-jack iets groter is, hoef je bovendien minder rekening te houden met die almaar groeiende buik!

Accessoires

Een andere optie is een grotere winterjas kopen en de rest van de ruimte opvullen met accessoires zoals bijvoorbeeld een sjaal. Er zijn ook winterjassen te koop met een paar knopen en daaronder losse flappen. Als de buik dan dikke wordt, bewegen de flappen mee. Door vervolgens een sjaal over deze flappen te dragen, kun je die openingen weer bedekken.

Er zijn ook jassen die aan de bovenkant als een normale winterjas zitten, maar verder naar onderen wat ruimer is. Daarmee geef je de buik wat meer ruimte, zonder dat je meteen accent legt op je hele lichaam. Zo behoud je figuur en lijkt het niet alsof je opgesloten zit in je eigen winterjas.

Zwangerschapsperikelen

Maar houd er bij het kiezen van een winterjas ook rekening mee dat je behoorlijk last van de zwangerschap kan krijgen. Je hebt het bijvoorbeeld al warmer, dus is het misschien niet zo’n goed idee een winterjas te kopen die erg warm aan is. Zwangere aanstaande mama’s weten het maar al te goed: je moet verschillende lagen kleding dragen. Zoals bijvoorbeeld een hoge broek, een hemdje, een trui en een shirt.

Als je al veel kleding draagt, kun je ook een normale winterjas kopen en de jas een beetje openhouden. Met een sjaal kleed je de jas vervolgens af, waardoor je het alsnog warm genoeg hebt, maar niet te warm! Genoeg oplossingen dus!

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.