Zwarte jassen combineren in de herfst

Er is een redelijke kans aanwezig dat je al een fijne warme tussenjas voor deze wisselvallige herfst hebt gescoord. Is dat niet het geval en ben je nog wel op zoek naar een jas? Lees dan vooral even verder. Veel mensen kiezen voor een basic tussenjas: vaak donkerkleurige jassen zonder al te veel poespas. Dat is ideaal, want op die manier kun je uitpakken met de rest van je look én je kunt zo'n neutrale jas in meerdere looks combineren. Zwart is bijvoorbeeld een kleur die veel gekozen wordt voor jassen in de herfst of de winter. Maar: zwart is ook weer zo zwart. Hoe kun je deze kleur het beste combineren met een beetje een trendy en frisse look in de herfst? We vertellen het je in dit artikel.

Waarom kiezen we massaal voor zwarte jassen?

Het is niet heel gek dat er veel verschillende soorten zwarte jassen in de (online) rekken hangen van winkels. Zwart is makkelijk: het is een neutrale kleur die we op diverse manieren kunnen combineren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nette look en wil je met een nette damesjas in het zwart je outfit afmaken? Dan is zwart de perfecte kleur. Maar dat is niet het enige wat er zo fijn is aan een zwarte jas: ook in feestelijke looks, in sportieve looks of in informele looks is zwart ideaal. Kort gezegd: zwarte jassen kunnen altijd. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle jas of naar een casual jas. Precies daarom is zwart zo populair.

Er zijn echter nog meer redenen waarom we voor zwarte jassen kiezen: zwart kleedt af en past bij allerlei kledingstukken. Combineer een zwarte jas met een jurk en je heb een nette of winterse look. Ga je voor een zwarte mantel in combinatie met een classy broek en een blouse en je hebt de ideale combinatie voor werk. Zwart is dus eigenlijk wel lekker makkelijk, of het nu herfst of winter is. Is een zwarte jas daardoor ook niet een beetje saai? Makkelijk hoeft niet direct hetzelfde te betekenen als saai, het ligt er maar net aan hoe je iets combineert. Hieronder lees je meer over het combineren van zwarte jassen in je herfstige look.

Zwarte jassen combineren in informele look

Zoals we hierboven beschreven kan een zwarte jas altijd. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een goede jas voor iedere dag? Dan is een zwarte jas goed te mixen en matchen in je look. Denk bijvoorbeeld aan een echte leren winterjas in het zwart en dan het liefst zo'n leren jas met een fijne warme voering. Op die manier heb je net iets anders dan de standaard winterjassen te pakken en heb je een jas die je goed kunt combineren in verschillende informele looks. Dit geldt voor zowel damesjassen als herenjassen: leren jassen zijn altijd een fijne toevoeging aan je herfstige look.

Ga je liever voor een wat langere jas die ook wat meer casual is? En ben je hierbij wel op zoek naar net dat beetje anders? Misschien is een zwarte parka dan iets voor jou. Parka's zijn veelvoorkomende jassen in verschillende uitvoeringen. Je hoeft hierbij niet voor de standaard parka te gaan als je net even wat anders wilt. Kies bijvoorbeeld voor een parka jas met een zachte voering die je bij de capuchon en de mouwen ook ziet of ga voor een zwarte parka met felgekleurde patches erop. Je kunt een parka het beste combineren met een lekkere dikke maillot of een panty of met een skinny jeans.

Zwarte herfstjas is perfect voor nette outfit

Ook is zwart een hele goede kleur voor een meer nettere herfstjas. En ook in die categorie jassen kun je heel goed combineren om er een vrolijk geheel van te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lange jas met print? Ga in ieder geval voor een nette lange jas, zoals een net colbert in het zwart. Kies je voor een jas met print dan moet je denken aan een jas waar hele kleine ruitjes of hele kleine stipjes op te vinden zijn. Of ga voor een lange jas met hele verfijnde dierenprint zoals een tijgerprint jas. Zorg er hierbij wel voor dat de kleuren hoofdzakelijk donker zijn zodat het geheel netjes blijft.

Ben je niet zo van de printjes maar wel op zoek naar een mooie, nette zwarte jas? Bekijk dan eens of een wollen jas wat voor jou is. Wollen zwarte jassen doen het altijd goed in een stijlvolle en nette look. Wil je een beetje voor een opvallende jas gaan, ga dan voor een extra lange jas. Hierbij kan de jas niet lang genoeg zijn: een herfstjas die over je knieën valt of misschien zelfs tot op je enkels. Dergelijke jassen draag je met nette broeken en een paar loafers of klassieke veterschoenen. Draag er een gekleurde sjaal bij, zoals een fel donkerblauwe sjaal of een donkerrode sjaal, en je hebt een hele fijne look.

Volgende

Draag de boho stijl van Romy Boomsma

15 oktober 2019

OnzeInstagram

@jaskopen
Instagram Jaskopen

Ontvang denieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste jassen trends? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Nadat je op inschrijven hebt geklikt, moet je de inschrijving bevestigen. Zo mis je geen enkele update.